söndag 16 december 2012

Tre dagar, Fullt ös, Massa bilder!

Fredag - Mamman får massor av hjälp för att få ihop dagen!

Under fredagen fick Mamman utnyttja sina samlade kunskaper i organisation och logistik.

Dagen började med att tonåringarna åkte till skolan (därefter höll Tonåringen på att sms:a Mamman hela dagen) och Bröderna Bus snällt knallade iväg till sina skolor. Därefter röjde Mamman undan så gott hon kunde innan småttisarna fick gå till "dagis" på sin lediga dag (för att resten av dagen skulle gå i lås). Mamman fortsatte till affären och storhandlade samt handlade alla varor som beställts till discot som Tonåringens spanskaklass skulle ha under kvällen. Hon kom hem samtidigt som Bröderna Bus anlände hemmet.
Pojkarna fick något att äta, sedan satte de sej framför datorn för att titta på fler avsnitt av "Mysteriet på Greveholm 1" som gick 1996. Mamman knallade iväg för att åka med sin älskade pappa ut i djupa skogen och låna sin kära mammas bil för att kunna frakta sej själv, Bröderna Bus och alla discoprylar till Lilla Staden.


Vid fyra var Mamman och grabbarna framme vid Tonåringens skola (samtidigt som Stora Brorsan upptäckte att lägenheten hemma var tom på folk) och klockan fem (samtidigt som Pappan hämtade Småttisarna på "dagis") började discot för de yngsta.


Strax efter fem kom Kusinen för att göra Bröderna Bus sällskap på dansgolvet och en kort stund senare dök tonåringarnas pappa upp för att hjälpa till att vakta på discot. Knappt två timmar senare kom Kusinpappan och hämtade de tre Kusinerna Knas (det blev pizza, fredaxmys och film hemma hos Kusinen) och discot för de äldre barnen började.

Tyvärr blev det inte så mycket barn på discot (den andra högstadieskolan i Lilla Staden hade disco samtidigt), men lite vinst blev det i alla fall. Efter städning och stängning åkte Mamman till Kusinen för att hämta Bröderna Bus och tonåringarnas pappa tog med Tonåringen till Hålan där Stora Brorsan hämtades upp innan de for vidare till farmor och farfar för att tillbringa helgen där (och under lördagen fara till äldsta fastern och fira lilla julafton).

Tack älskade mor och far, tack förskolepersonalen, tack Pappan, tack Kusinfamiljen, tack tonåringarnas pappa! Utan er hade jag ALDRIG fått ihop den här dagen!


Lördag - Ja se det snöar, ja se det snöar...

På lördag morgon vaknade vi till en vitare värld! Tvätten kånkades ner till tvättstugan, mysfrukost intogs och sedan tillbringades tre timmar ute i snön! =D

Mamman jobbade sen ett par timmar innan hon fortsatte tvätta ända in på kvällen. Vid åtta sov de två minsta barnen gott och en knapp timme senare lade sej även Bröderna Bus. Mamman fixade i ordning en god sallad, hällde upp ett glas vin och satte sej framför tv:n och kikade igenom reklamen som kommit i lådan under veckan.


Helgens stora skratt! Mamman skrattade så vinet sprutade ut genom näsan. "Dognuts", någon som är sugen? Haha... Jaja, Mammans humor är som den är! Med sallad i magen och ett gott skratt i minnet så kröp Mamman i säng redan vid elva och somnade som en stock!


Söndag - Granen står så grön och grann i stugan...

Sen kom härliga söndag, Mamman försökte helga vilodagen! Mys i sängen och en varm dusch, dagen började bra!

När Mamman klev ur duschen stod tonåringarnas farsa i hallen (tur att Mamman hade klätt in sej i handdukar, hehe) och tonåringarna själva hade snabbt smitit in på sina rum. Mamman fick på sej kläder och fixade frukost, tonåringarnas pappa fick i sej en kopp kaffe innan han var tvungen att susa hemåt med sina föräldrars bil (tack för att du skjutsade hem de stora älsklingarna). Knappt hann han åka innan det ringde på dörren igen, småttingarnas farmor kom på besök!

Det blev en lugn dag med brädspel, kortspel, sagor och mys. Till middag blev det köttgryta med både minimajs, vattenkastanjer, svamp och ölkorv i, mums fillibaba!

När middagsdisken var avklarad blev det dags att få upp granen! =D

I år, för första gången i Mammans liv, blev det en plastgran.

Barnen såg lika besvikna ut som Mamman kände sej, men det är svårt att skaffa en stor gran utan bil.När granen till slut var på plats så var både Mamman och barnen nöjda ändå. Den blev riktigt fin!

Nu sover alla mina sex juveler, jag har plockat undan det mesta, från köket doftar hyacinterna underbart, granen lyser och tomtarna har äntligen hamnat där de ska. Nu är det bara julklapparna kvar att slå in, sen är vi redo för julen!

Sov gott världen och hoppas alla får en härlig vecka!

1 kommentar:

BP sa...

När jag läser det här inlägget så blir jag totalt svettig!
Tur och kul att farsorna börjar hjälpa till (då och då).
En snögubbe har jag suktad efter sedan snöeländet började trilla ned den 1 december. Nu fick jag då äntligen se en:-)Gud så stor J har blivit - så vuxen!
Å granen är ju jättefin - men jag trodde ju såklart att du skulle satsa på en riktig och äkta Kungsgran - som barrar;-)