lördag 22 december 2012

Telefonförsäljarens skräck! ;)

Allt rusar på i en faslig takt, återigen har jag inte hunnit med att blogga på några dagar och just nu har jag feber, huvudvärk, hemsk hosta och ont i hela kroppen. Dator i sängen är kanon! ;)

Planen för idag var att tvätta, städa, göra pepparkakshus och kola. Det går inte alls bra...

Pappan som kom hit för att fira jul med sina barn (och Mamman) har fått utfodra ungar, diskat och tvättar för fullt. Tur för Mamman, mindre tur för honom. ;)

Ja, då ska vi se vad onsdag, torsdag och fredag har bjudit på i Shannaras underbara värld. =D

När vi klev upp på onsdag morgon, alldeles för sent (med flit då Mamman ansåg att barnen behövde sova ut och det betalade sej både för Mamman och Sjuåringens lärare som tyckte att det var ett bra beslut), så hade Åttaåringens ben svullnat än mer och han hade ruskigt ont.

Mamman slängde på julkalendern på datorn och langade fram ett berg mackor till ungarna samtidigt som hon ringde till Sjuåringens skola och förklarade att han skulle bli lite sen, till Åttaåringens skola för att sjukanmäla honom och till läkarstation för att få en tid hos läkaren och kolla upp det sargade benet.

Sjuåringen rusade över till grannpojken för att ta följe med honom till skolan, Lilleman lämnades på sitt "dagis", Lillan fick knalla sista biten till sitt "dagis" själv (gissa hur stolt hon var då hon kom fram och fröken vinkade ett okej till Mamman!?) och Mamman följde med Åttaåringen till doktorn.


Det visade sej att grabben fått en kraftig blödning i benhinnan och han beordrades liggläge i två dagar för att undvika att benet svullnade upp så illa så att det klämde åt syretillförseln till musklerna samt behandlades med blodförtunnande salva och så fick han ett rejält bandage. Mamman fick order om att genast åka in akut ifall han fick mer ont eller benet blev mer svullet och/eller hårt för om så skedde skulle en kirurg behöva öppna upp benet och släppa på trycket (tack och lov slapp vi den delen).

Mammas älskling bäddades ner framför tv:n med benet i högläge, Mamman rusade till affären och handlade för att kunna fixa lunch till henne och sonen. Efter lunch chillaxade vi till max fram till klockan tre då Mamman var tvungen att infinna sej på jobbet.


Innan Mamman gick hann hon fråga sonen om han verkligen kunde vara själv en timme tills tonåringarna kom hem, förmodligen frågade hon en gång för mycket eftersom han satte armarna i kors och förklarade "MAMMAAA jag är väl ingen bebis längre heller, jag är ju NIO år snart!". Så Mamman klev iväg i solnedgången mot jobbet.

När Mamman kom hem såg huset helt okej ut, det stod kvar och Mamman behövde inte en skyffel för att ta sej in. ;)

Kvällen avslutades med en omgång "telefonförsäljarplågeri"...

Telefonen ringde, Mamman ville inte svara...
"Vajjföjj?" undrade minstingen
"Det är bara en försäljare och jag vill inte prata med någon sådan ikväll."
"Men mamma, ja vill pjata"
"Svara då!" sa Mamman och det gjorde han på högtalartelefon.

"Heeej, ä Milooo!"
"Hej, är din mamma eller pappa där?"
"Min pappa bojj inte häääj"
"Är mamma där då?"
"Mamma vill inte pjata, jag vill pjata, du fåj pjata mä mej."
"Jaha, men kan du vara snäll att ge telefonen till mamma nu." sa telefonförsäljaren med en något ansträngd röst, märkbart irriterad.
"Näää, min mamma ä döööd!"
"VA?"
"Min mamma kokaj gjöööt."
"Eh... va... jag lägger på nu."
"Nej, ja läggde på först!" avslutade grabben samtidigt som han tryckte röd lur. =D

Under torsdagen blev det pusslande till max igen, mest för älskade mammsen/mormor som nästan fick dela på sej.

I samma veva som Mamman lämnade de små och Sjuåringen glatt studsade iväg till skolan så kom mormor för att hämta upp Åttaåringen så att han fick ligga på soffan i djupa skogen medan Mamman jobbade.

När Mamman slutade så kom mormor tillbaka med grabben och han parkerade med benet i högläge framför datorn medan Mamman hämtade Sjuåringen (som också gick hem) och sen klev ner till vårdcentralen innan hon hämtade de små för att få penicillin för UVI:n som gäckat henne i en vecka.

Älskade mammsen åkte till Lilla Staden och fixade med än det ena och än det andra, hämtade Mammans penicillin, var till frissan med Kusinen och hämtade hem Tonåringen samt skjutsade Stora Brorsan till moster Kusinmamman för övernattning.


Under kvällen fick Mamman en hel massa överraskningar! Först massa dekorationer som de fyra små knåpat ihop på sina respektive skolor...


...och sen tonåringarnas betyg.

Trots att Stora Brorsan inte lyft en finger på hela terminen så var hans betyg klart godkända (Mamman kommer dock sätta blåslampan i rumpan på honom nästa termin då hon vet hur mycket bättre han kan prestera då han inte latar sej) och innehöll både B och C, en massa D och något enstaka E.

Tonåringens betyg var en fröjd att se! Idel A och B, något enstaka C och två E (i idrott och slöjd, man kan inte vara bäst på allt). Hon kom upp i en såpass hög poäng så att hon tar sej in på precis vilken gymnasielinje hon vill! UNDERBART! Dock ansåg hon själv att hon borde kämpat lite mer och fått fler A, hon pressar sej själv lite väl mycket allt som oftast.

Efter torsdag följde fredag. Julavslutning för Bröderna Bus, Åttaåringen var hur glad som helst för att få gå till skolan och fritids. Mamman började få lite rethosta under dagen, men tänkte inte mycket på det. Efter jobbet kom Bröderna Bus ner från fritids och storhandlade ihop med Mamman.

När alla småbarnen hämtats och Mamman kom hem med dem så kände hon sej febrig, hostan ökade i styrka och snart låg hon helt utslagen i sängen. Efter ett par ipren lyckades hon dock utfodra barnen och lägga dem. Sen försökte Mamman och Tonåringen slå in julklappar.


Klockan ett gav Mamman upp, kroppen värkte, hon frös och svettades. Tonåringen fortsatte i en timme till så att alla småbarnens julklappar blev klara. Tack älskade för hjälpen!


När ungarna vaknade i morse så var det med ett glädjetjut. "Titta mamma, titta! TOMTEN har varit här inatt!"

Det här inlägget har tagit mej nio timmar att skriva, Mamman har tillbringat större delen av dagen i sängen med feber och värk, men värst av allt är den envetna hostan. Stackars Åttaåringen har legat i soffan med feber samt hosta hela dagen och Stora Brorsan har haft skällande hosta han med (han har dock ingen feber). Pappan har lyckats tvätta nio maskiner tvätt, diskat och fixat våfflor, dagen har gått förbi utan att Mamman varit särskilt medveten om den, skönt att kunna få vila när man är sjuk (tur att Pappan skulle komma just denna helgen).

Nu önskar jag alla en god natt!

2 kommentarer:

BP sa...

Stackars dig kan jag väl säga. Du har drabbats av den svenska hostsjukan. Har några kollegor som har hållit på i över två månader nu - ett virus. Hoppas du får tag i en bra hostmedicin!
Sedan asgarvade jag åt Milos konversation med försäljaren. Får jag låna honom då och då. Älskar den grabben!
Krya på dig nu - och låt pappan jobba, bra fördelning tycker jag.
Om vi inte hörs innan så önskar jag dig en God Jul!. Hoppas alla av dina önskningar går i uppfyllelse. Det är du värd!

Sandra sa...

Hoppas att du mår bättre idag! Bra att pappan kom och firade jul så att du kunde vila upp dig!
Ha en mysig jul! Kram