torsdag 5 april 2012

Trött på "tammibaggen"

Efter att ofrivilligt ha "dygnat" (sängen är inte ens uppbäddad) är Mamman lagom mör idag. Tur att ungarna inte är särskilt pigga de heller! Stora Brorsan och Sexåringen tog sej visserligen en promenad på ett par kilometer i solskenet under förmiddagen, men i övrigt har det varit en lugn dag, i stort sett.

Mamman började plocka i ordning i vardagsrummet, göra rent hinkar, vädra madrasser o.s.v. under förmiddagen. Plötsligt hör hon hur det plaskar i köket och skyndar dit för att slippa torka upp trettiofem liter vatten på golvet.

Där stod tvååringen och diskade! =) När han fick syn på Mamman sken han upp och sa: -"Ja hjällpe dej å dissa ja mamma!" Underbara unge! Där står han, febrig, och har fyllt ljummet vatten i diskbaljan och skrubbar glas efter glas... Det värmer mammahjärtat till smältgränsen!

Åttaåringen har varit helt utslagen i soffan hela dagen och Lillan har mest tittat på tv. Stora Brorsan har plockat undan på sitt rum och sen bott framför sin älskade dator och "skypat". Tonåringen tyckte att vi behövde lite spänning i vardagen och lyckades tutta eld på chokladen hon skulle smälta i micron!

Tack och lov höll hon huvudet kallt, stängde av micron, plockade bort sakerna uppe på den, drog ur sladden och plockade ut skålen till diskhon med grillvantar på! Hon fixade olyckan hon höll på att ställa till utan att få panik! Mamman stolt! Hon har dessutom fixat sitt "omkullslagna" rum (får sluta att förse henne med handgranater! ;) ).

Lillen har, förutom disken, roat sej med en stor kartong de stunder han varit vaken under dagen. Mamman, ja hon har tvättat (den vanliga tvätten), plockat och lagat pizza. I morgon står en enorm disk och väntar på uppmärksamhet!

Nu hoppas vi att Mamman och de två stora barnen klarar sej undan den elaka "tammibaggen", som Lillen kallar den!

Sov gott världen!!!

Inga kommentarer: