söndag 29 april 2012

Surt sa räven, Underbart sa Mamman

Dagens stora nyhet: Rabarberna är tillräckligt stora för att äta! =D
 
Årets första rabarber smakar alltid bäst. Spröda och lagom sura, lätta att äta.

I övrigt har dagen inte bjudit på så mycket annat. Förmiddagen var segare än snigelslem. Barnen var trötta efter två sena kvällar, Mamman var trött eftersom hon varit uppe en stor del av natten och tröstat det minsta knytet. En härligt soft förmiddag följdes av snabblunch bestående av köttbullar och mos, därefter försvann de tre Grabbarna Grus ut i flera timmar.

Mamman tog med sej tvätten och de små juvelerna till tvättstugan och därefter promenerade de till affären för att fylla på förnödenheter. Sist, men inte minst avnjöts rabarberna som redan nämnts ovan och Mamman fick njuta av den härliga solen och friska luften en stund innan det var dags att gå in med Lillen som fortfarande är febrig.

Lite fotograferande blev det också för Mamman, i vanlig ordning!

Nu är även Tonåringen på plats i hemmet igen, eller ja, hon och Stora Brorsan försvann ut för att njuta av dagens sista ljus (och prata lite i lugn och ro). De två minsta sover, sagan är avklarad och Bröderna Bus ligger i sina sängar. Att de ligger i sängarna betyder dock inte att de är tysta eller stilla, tyvärr! Mamman har inte lust att bli tjatiga Mamman ikväll!

1 kommentar:

BP sa...

Vilka bilder Shannara!!! Helt underbara!!!¨
Förstår inte hur rabarbern har hunnit så långt hos er medan mina kollegor A (från Örebro) och kolega X (från Skåne) tävlar om vem som har den första/största rabarberplantan. Skåningen ligger långt före, men det var ju bar blad, medan E redan mumsar i sig den rätta varan. Förstår ingenting här faktiskt;-)