torsdag 26 april 2012

En regnig dag i Hålan

Wihooo, en hel natts oavbruten sömn blev det för Mamman innan dagen satte fart. En tråkigt regnig dag. Grå och kall! Tvättstugan stod på schemat som ofta annars då almanackan visar torsdag.

Vad hittar man då på en kall, regnig tvättdag i Hålan?Jo, man kan gå på upptäcksfärd, med sin nya pannlampa på, i källaren medan Mamman hänger tvätt!
Man kan dansa i regnet!
Man kan gräva efter skatter i sandlådan (som plötsligt är en strand på en piratö).
Man kan rädda småkryp ur vattenpölar.
För att sedan envisas med att Mamman ska fotografera dem. ;)

Medan de två små busfröna roar sej ute i regnet i närmare två timmar (de fyra stora barnen var i skolan) så kan Mamman passa på att fotografera vattendroppar! =) Lite senare, efter middagen och disken avklarats kan man besöka bokbussen, lyx i Hålan en regnig dag!  

Sen, om man har tur, så erbjuder sej Tonåringen att stanna ute med de små liven så att Mamman kan vika tvätt i lugn och ro! =D

En regnig dag har nått sitt slut, ute syns en liten ljusning i horisonten.

Även om kvällen blev lite sen så blev den ändå lugn. Barnen somnade snällt efter lässtunden och Mamman kunde se på "Criminal Minds", hämta upp och vika den sista tvätten samt diska i lugn och ro. Nu har klockan blivit alldeles för mycket, imorgon väntar en ganska lång dag med bland annat taxiverksamhet.

2 kommentarer:

BP sa...

Hade det inte varit för dessa äckliga småkryp så hade jag älskat inlägget;-)

4U2 sa...

Väldigt vad BP är kinkig :) Jag läste med ett leende på läpparna, du får till det så det blir spännande t.o.m att läsa om tvätt! :) Ha en härlig helg med mycket sova och SOL!