onsdag 4 april 2012

Tre missar, tre "positiva"

Dagens tre missar:

Sexåringens påskutställning som han sett fram emot och pratat om i över en vecka. Stora tårar rullade från hans kind när han insåg att han skulle missa den. Mammas gos!

Mammans arbetspass, tyvärr! Mamman trivs bra med att jobba, att komma hemifrån ibland och få lite annan social samvaro.

Tonåringen föräldramöte inför Spanienresan i nian. (Tack och lov ringde en av föräldrarna hit efteråt och gav mej en snabb uppdatering av det hela.)

Dagens tre "positiva":

Förutom de två barnen som blev sjuka under natten/morgonen så blev även åttaåringen sjuk under eftermiddagen. Skitbra när alla blir sjuka samtidigt! ;)) (Och underbart att tvättstugan var ledig hela dagen så att jag fick undan alla nedspydda saker)

Pappan åkte hela vägen hit bara för att handla åt oss (samt diska och fixa lite mat) innan han vände och for tillbaka till Stora Staden för att jobba igen. Tack så mycket!

Pappan åkte även förbi barnskolan och hämtade upp Sexåringens alster så att han kunde få ha en egen utställning för familjen här hemma. Han var dessutom MYCKET noga med att Mamman skulle fota allt och lägga ut det här till allmän beskådan. =)



Konstnären himself!

Båda sidorna av hans egenhändigt gjorda påskägg.

En charmig kyckling gjord av ett upp-och nedvänt frigolithjärta.

Grytunderlägg med en bild av ett träd och solen vars strålar "rinner" ner över världen.

Tre små hönor.

Blommor till Mamman.

Kycklingar tillverkade av klypor. =)

Det verk konstnären var mest nöjd över då hans höna "...faktiskt är snyggast av alla i hela klassens hönor!"

Mammans favorit! En tredimensionell tavla...

...som sätter fart på fantasin!

I övrigt har dagen, trots kräks- och rumpsanering varit relativt lugn. Ett par vändor i tvättstugan, lite torkande och de två minsta barnen har sovit mest hela dagen med relativt hög feber. Det mest energikrävande har varit Tonåringens utbrott. =(

Utbrott utöver det normala med demolerat rum och otaliga hot (från hennes sida) som följd. Mer behöver inte nämnas här... Men den lilla energin som Mamman hade kvar tog slut. Dottern tror inte att Mamman förstår hennes magsjukefobi och hon tror inte att Mamman vet hur hemskt det skulle vara att bli sjuk och missa allt roligt ytterligare en helg.

Mamman försöker förklara att hon förstår visst, men att hon är vuxen OCH att med hennes erfarenhet vet hon att allt löser sej i sinom tid. Mamman pratar för döva öron och har hela eftermiddagen och kvällen följts av en tjatande, grinande, skrikande Tonåring. *pust*

Mamman har redan gett upp hoppet om någon sömn inatt eftersom Åttaåringen just nu kör skytteltrafik in och ut på toaletten.

1 kommentar:

BP sa...

Sexåringen är otroligt duktig tycker jag!!! Alla hans kycklingar och den tredimensionella tavlan är helt suveränt bra!!!
Men tar den där magsjukan hos er då ALDRIG slut!!!
Toppen att du verkar ha klarat dig och tonåringen också... trots att hon är rebellisk...