fredag 27 april 2012

Det blev en dag i bilen...


Om vi nu ska vara helt ärliga... Det börjar bli fruktansvärt tråkigt med gråa skyar och bäckar på var och varannan gata. 

Trots det usla vädret så valde ändå Mamman och de två små sötnosarna att dra till skogs efter att ha skjutsat Tonåringen till skolan. Allt för att slippa börja med städningen! ;)

Väl hemma somnade sen Lilleman i soffan, Lillan satte sej framför en film och Mamman letade reda på köket, enbart för att genast begrava det igen då hon fixade maten lagom till det att Bröderna Bus hittade hem. Knappt hann maten i magarna (allt utom kylvaror lämnades på bordet i brådskan) innan det var dags att rusa ut i bilen, spänna fast alla ungar och hämta upp Tonåringen för att köra henne ut till Öa (tjejkväll för att fira kompisen som fyllde femton i går) utanför Stora Staden.

På vägen var Mamman tvungen att stanna på köpcentret så att Tonåringen kunde rusa in och skaffa ett par nya mysbrallor samt present till Beccisen som precis fyllt år. På grund av det hällande regnet och den enorma mängd människor som trängdes på bygget så stannade de fyra små yrvädren samt Mamman kvar i bilen och lyssnade på saga. En jättespännande saga!!!
Tänk att Mumintrollet fortfarande fascinerar, efter alla år. =)

Efter att Tonåringen dumpats hos kompisen så vände Mamman bilen och styrde raka vägen hem igen. När bilen äntligen parkerades hemma så hade barnen suttit i bilen i tre och en halv timme, utan några större bekymmer än att de två längst bak blev ovänner i trettio sekunder halvvägs hem. Duktiga barn det!

Strax efter sex var vi åter hemma i Hålan och det serverades kvällsfika och sedan avklarades även fredagsröjet på en dryg timme.

Städstilarna varierar! ;)
 


Eftersom ett par ungar hunnit sova middag under dagen så varade därefter fredaxmyset till närmare halvelva på kvällen. Nu sover dock hela skaran. Äntligen! ;D

1 kommentar:

4U2 sa...

Otroligt att de klarat så lång tid som de gjorde! Kul bilder på barnen i bilen :)