torsdag 12 april 2012

Skogsbesök

Idag blev det en tur ut i djupa skogen till älskade mor och far (eftersom vi inte kunde åka dit under påsken) för att äta middag.

Grabbarna Grus rusade genast ner till bäcken i kohagen bredvid huset. =D Precis som Mamman skulle ha gjort i samma ålder! ;) Mamman var lite pojkflicka under uppväxten, jagade grodor, plockade mask och klättrade i träd. Inte var jag särskilt besvärlig i tonåren heller... På riktigt, fråga mammsen. =D

Älskade mammsen hade fixat tonvis med sina goda köttbullar (till ungarnas stora glädje, mormors köttbullar slår allt), ugnsomelett med svampstuvning (till Mammans stora glädje) och hemgjord potatisgratäng (till Tonåringens stora lycka). Maten var smaskens, hela bunten åt så magarna stod i fyrtioåtta hörn! TACK för maten!!!

De två yngsta systrarna hade hämtat kusinen på fritids och kom för att äta de med (synd att syster kusinmamma var tvungen att jobba). Jättetrevligt att få träffa småsystrarna i alla fall, det blir alldeles för sällan!

Medan barnen lekte snällt på utsidan (innan det serverades glass) så passade Mamman på att fota blommor, både på insidan och utsidan.



Väl hemma igen så blev det skytteltrafik till badkaret, kvällsfika och saga. Redan klockan åtta som de fyra små och Mamman fick lite mysig kvalitetstid med Tonåringen som mysade ner sej med både täcke och kuddar i soffan hos Mamman! =D

Nu blir det natten, imorgon en tur till Stora Staden (för att hämta ut pass och köpa skor). Mamman får lov att ladda inför tonårskaoset som uppstår då hår och smink måste vara perfekt innan Tonåringen kan lämna huset. ;)

Älskade Tonåringen ville så gärna sova hos en kompis i helgen, men ingen kan hämta henne (jag har inte råd att köra 13 mil två dagar i rad) och hon kan inte ta bussen eftersom hennes mobilabonnemang har nåt månadens maxgräns vilket hindrar henne från att köpa biljett. =( Tack och lov vände hon inte upp och ner på hela världen och Mamman lovade att hon ska se till att hon kommer dit senare i månaden då kompisen fyller år!

Inga kommentarer: