torsdag 19 april 2012

Från Mamma till Monster

En guide i hur man får en Mamma att bli ett Monster på mindre än tolv timmar!

Man börjar med att vända upp och ner på sitt rum (vid niotiden) medan Mamman städar skafferiet, när sedan Mamman tar reda på nedrivna prydnadssaker försöker man ta ut en stor yoghurtförpackning ur kylen och tappar ut en liter i kylen, på golvet och på sej själv. Medan Mamman därefter städar kylskåpet och skriver en två meter lång shoppinglista så tvättar man sej med riktigt mycket vatten, sådär mycket så att halva hallen får en dusch!

Sedan fortsätter man att leka "vilda bebin" och hoppar runt i tvätthögarna när Mamman försöker sortera tvätten och få igång den första omgången med maskiner.

I Hålans lilla butik försöker man fortsättningsvis skrämma slag på varenda tant och farbror inom hörhåll genom att springa runt och imitera ett inbrottslarm.

Även två små marodörer behöver en paus så väl hemma igen möter man upp Bröderna Bus som kommit från skolan och tittar på Mamman (och brorsorna) medan de kånkar upp tolv kassar mat, en pappersbal och två lådor samtidigt som man börjar gnälla om mat.

Mamman packar upp varorna, Lilleman käkar upp hela påsen med chokladfår som skulle bli lördagsgodis. Mamman fixar mat, barnen (fem av dem, Lillen är mätt på får) äter och lämnar köket i en enda röra. Mamman stannar upp och pratar med Tonåringen om morgondagens prov, Lilleman badar ett helt paket toalettpapper i handfatet. Mamman försöker få sitta på dass tillräckligt länge för att bli klar, Lillan häller ut allt lego IGEN!

Vid det här laget är klockan fem, de fyra små barnen kivas, skrattar, skriker och bråkar om vart annat. Mamman är nära randen till totalt galenskap och frågar barnen: "Är ni trötta, ska vi sova tidigt?" varpå de svarar "NEJ, vi har bara så mycket energi i oss!"

Så bra, tänkte Mamman och satte barnen på att fredagsstäda sitt rum en dag i förväg! =)

Halvnio hade de små kommit i säng, deras rum är klart för moppning i morgon och sen slipper de städa när de kommer hem. Skönt!

Så trodde Mamman att hon skulle få lite lugn och ro... Men icke, de stora tog vid där de små slutade.

Tonåringen gick in i Stora Brorsans rum för att hämta hårtorken. I nästa stund hör Mamman Stora Brorsan kalla sin syster för pattlisa, en nanosekund senare ljuder en smäll genom lägenheten och Stora Brorsan exploderar en halv sekund senare. Ut kommer Tonåringen sur som ett bi, fräsande som en ilsken katt. Efter kommer ett x antal mindre smickrande ord i en enda lång harang.

Men nu, nu är det natten. Mamman kommer bli galen på riktigt om hon hör minsta lilla pip till idag!!!

1 kommentar:

BP sa...

Vad är en pattlisa?
Hoppas du får en lugn natt. Har känslan av att det blir lite mera spänning senare.
Lätt för mig att säga... lugnt tillbakalutad framför skärmen;-)
Kram