onsdag 30 juli 2014

Four in a row! =)

Bjuder på ett snabbsvep över söndag, måndag, tisdag och idag (onsdag) då jag inte riktigt tagit mej fram till en dator på den senaste tiden. Av någon konstig anledning är den alltid upptagen när Mamman är någorlunda pigg. ;)

I söndags var det både Vikingating och Samlarmässa här i Hålan, det vill säga Vilda Western kom till byn! Folk är inte riktigt kloka ibland, men i år tänker jag inte bjuda på några tokigt parkerade bilar eller andra bilder på spektaklet för i år hoppade jag över hela alltihopa och passade istället Grannpojken hemma hos Goa Grannen A hela dagen då hon jobbade.

Barnen började med lite morgonmys uppe på E:s rum medan jag packade fika och badkläder så att vi kunde fara iväg till stranden.

Denna gången for vi till Siktjärn där vi fick bada i det (enligt badtermometern) 28:agradiga vattnet så gott som helt själva hela förmiddagen!
Alla var dock inte så sugna på att bada, William valde att busa på bryggan och pricka de andra med vattenpistol. ;)Teamwork!

Väl tillbaka hemma hos A så fixades grillad kyckling med ris och Mammans specialkycklingsås.

När man stökar till måste man städa!


Under eftermiddagen närmade sej åskan från två håll så Mamman och E passade på att rasta Goa Grannen A:S fina tollare innan ovädret nådde Hålan.

Barnen skötte sej kanon hela dagen, Mamman hann både måla naglarna och läsa en bok medan de hoppade studsmatta, spelade tv-spel, kollade på film och fikade.

Måndagen användes till att hitta hemmet (efter en lång sovmorgon för kidsen och en tur till jobbet för Mamman), proviantera och ta ett snabbdopp, sen var dagen slut och hemmet relativt fräscht.

På tisdag började Mamman, Tonårsdottern och de två små dagen med att fara in till Stora Staden.

Blev inte många inköp, men nu slipper Mamman springa runt med naken rumpa i alla fall! ;)

På eftermiddagen tog Mamman med sej de fyra yngre änglarna, Granntösen (Grannpojkens lillasyster) och hennes mamma B till stranden. Standardbadplatsen ute i Vildmarken blev det då.
Ungarna har fått lite vattenvana den här sommaren kan man lugnt säga. ;)
Finaste Bröderna Bus!
Idag har det varit tvättdag, alla sängar är nu rena och fina. Lillan har lekt med Granntösen hela dagen medan Mamman och brorsorna kört skytteltrafik i tvättstugan.

Mitt ibland alla dessa fjorton maskiner med tvätt som tvättats idag började en liten idé gro i Mammans huvud... Barnen kommer förmodligen tro att Mamman är knäpp när hon väcker dem om fyra och en halv timme för att sätta dem i bilen och fara på äventyr mot okänt mål!

Kläder, matsäck och annat smått och gott är nu packat och Mamman ska försöka få sej i alla fall fyra timmars sömn innan det är dags att åka!


Sist men inte minst, två bilder på Goa Grannen A:s fina hundar Simba och Sonja (som glatt skäller på Mamman varje kväll när hon kliver iväg för att prata bort en stund med A).

Önskar alla en god natt och en härlig morgondag. Håll tummarna för att vårt äventyr blir lyckat! =)

1 kommentar:

BP sa...

Alltså vattentempen på 28 grader - där hade t o m jag hoppat in om man säger så;-)
Härliga actionbilder med barnen som ju är riktigt vuxna vid det här laget = mera tid för dig själv med andra ord, vilket är dig mera än väl förunnad.

Ska bli spännande att läsa vart ni åkte. Kul med en surprise för kidsen:-)

En kollega till mig föder upp sådana hundar.