lördag 26 juli 2014

Långa dagar

Två långa dagar har hunnit passera och nu är det snart morgon en tredje dag. ;) En snabb genomgång i bilder för att inte tråka ut er (eller för att jag helt enkelt inte orkar mer än så ;) )...

Torsdag morgon 06,43 - Mamman vaknade och kunde av olika anledningar inte sova längre. =( Hon utnyttjade tiden till att baka lite bröd innan barnen vaknade för att skingra tankarna och mota bort smärtorna. Barnen var överlyckliga när de kunde kliva rakt ur säng och till dukat bord.

Efter frukosten bakade Lilleman och Mamman hastbullar för att ha fika med till stranden (där varje dag har tillbringats ett tag. =)


Efter att med gemensamma krafter (tvång från Mammans sida, galna diskussioner, protesterande tonåringar och hot om säcken) ha städat undan hemma så for Mamman och de fyra yngre barnen till stranden, Tonårsdottern gick till jobbet och Tonårssonen försvann för att tälta med ett par polare. Tre femtonåriga grabbar i ett tält, ingen vuxennärvaro... Hmmm... ja vi har väl alla varit i den åldern. ;) (Och sonen kom hem städad och trevlig med allt i behåll, både saker, kropp och förstånd...)


Det bästa med att bada ute i Vildmarken är att alla barnen alltid har kompisar där, ingen får tråkigt och alla vuxna har koll på allas barn.

Nu simmar snart Milo också! =)

Undrar varifrån Lillsmöla fått sin vilda gen? ;)

Sen rullade ovädret in och vi packade ihop och for hem! (Om ni läst om åskovädret, hagelskurar, tromber och ikullblåsta träd här i Värmland så kan jag upplysa om att Lilla Hålan klarade sej från allt.)

När kvällen kom så satte Mamman alla barn framför datorer och tv-spel, sen låste hon in sej och snodde liten egentid som innefattade både hårinpackning, ansiktsmask och bodyscrub samt avlägsning av appäls! ;) SKÖNT!!! (Vid halvett somnade Mamman äntligen.)

Fredag morgon började tidigt! Vid nio var vi på stranden och tog ett morgondopp... Allt för att stora tjejen skulle hinna bada och svalka av sej före jobbet.


Även frukosten intogs på stranden!


Vid tolv for vi hem, Tonåringen slängde sej i duschen och gjorde sej i ordning för jobbet. Tortillas vevades ihop i rödaste rappet så alla hann äta, väskor packades om, en cheescake rördes ihop och stoppades i frysen. (Tonårssonen hämtades hem dessutom.) Klockan två var vi tillbaka på stranden, men ni ska för tillfället slippa fler badbilder. ;)

Fredagens kvällsnöje - Slagsmål om vem som skulle tvätta bilen! ;)

Tio sov alla barnen gott och familjens äldre del klev ner till Goa Grannen A med cheescaken och vitt vin (samt ett litet paket) för att umgås och gratulera henne på födelsedagen ett par dagar i förväg.


Ett glas vitt framför ljuslyktorna i mörkret, blev en häftig bild minsann!

Nu är Mamman hemkommen efter en mycket trevlig kväll, dags att sova för när vi vaknar igen är det en speciell dag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som ni har en väldigt skön och avkopplande semester!
Sandra

BP sa...

Säg som så - eller rättare sagt - hur f'n orkar du?
Ja, jag vet att jag har sagt det förut, men jag undrar änsåhela tiden var du får energin och krafterna ifrån...

Å att unna dig både fast föda (i form av cheesecake) och flytande dito är dig väl förunnat, för nu vet du ju att du har vunnit kampen:-)