lördag 19 juli 2014

Grötmonster, födelsedagsbarn och långväga besök!

Lördag morgon och Mamman har redan varit uppe i två timmar då hon skickade iväg tonårssonen och hans "inneboende" polare på bilutställning med älskade mor och far tidigt i morse. Nu ska Mamman sitta ner i tjugo minuter innan hon börjar packa matsäck för en heldag på stranden med de fyra små (tonårsdottern gick precis till jobbet).

Igår hann vi med en hel massa, det här med att BARA slappa är tydligen något Mamman måste jobba på! ;)

Dagen började åtminstone med sovmorgon till halvnio och slappande i sängen till halvtio då det var dags för frukost.

Eftersom det var mulet ute så smet Mamman och småttisarna (som inte längre är så små) upp på vinden för att sortera en hel massa leksaker efter Stora Brorsan när magarna var mätta. =)Under förmiddagen kom nästan hela Hammaröfamiljen hit för att lämna av sin tonårsson och för att umgås en kort stund.

Bus- och blöjbytedags på liten Wiggo.


Litet grötmonster i Shannaras famn. ;)

Spelmys uppe i Williams säng. =)

När Tindra och Wiggo tagit med sina föräldrar och åkt, tonårsdottern gått till jobbet och tonårsgrabbarna parkerat sej framför datorerna så stod proviantering, matlagning och snabbstädning på Mammans schema. Vips var klockan tio i fem och vi vandrade iväg för att fira Grannpojken (som fyllde tio tidigare i veckan) hemma hos Goa Grannen A.
Ny skolryggsäck som till och med fick en kram efter att den undersökts. Härligt med nöjda barn! =)


Efter glassfika och hoppande på studsmatta tills svetten rann var det dags för nästa besök. Halvsju kom barnens goa faster till Hålan. Jag och barnen har träffat henne en gång tidigare, för två år sedan, men Pappan hade inte träffat sin syster sedan han var i tonåren.

Vi tog en promenad ner till Gladhem (Hålans egen vikingaby i anknytning till Värmlands Vikingacenter som ligger här).

Vikingabyn ligger som bekant (för er som läst min blogg ett tag) nere vid Hålans badplats och barnen ville naturligtvis bada.

"Mamma, får vi bada?"
"Nej, vi har ju inga grejer med till det."
"Men mamma, får vi doppa fötterna då?="
"Ja visst!"

Fem minuter senare körde killarna klädsim och Mamman tog det hela med ro! Det är ju sommar, semester och lov. ;)Vid halvtio åkte Goa Fastern, tio sov kidsen och vid elva slocknade Mamman (bara för att bli väckt tusen gånger under natten av tonåringar, småbarn och Pappan som skulle upp fyra och jobba) och är ändå hutlöst trött idag!

Ha en underbar dag, en underbar helg! Njut av livet och av varandra! =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Träffade pappan systern idag då? Klädsim är inte att förakta, det är bra träning ;-)
Sandra