lördag 26 juli 2014

Idag är ingen vanlig dag...

...för idag är Milos födelsedag! Min älskade minsting har fyllt fem år idag!

När Mamman vaknade i morse var hon ganska mör, barnen väckte henne nämligen tio över sju! Då hade de klätt sej och ville de ge Milo paket.

Finaste Femåringen!
Dagens bästa present! Goungen!!!


Efter presentöppnandet blev det frukost och lite annat pysslande innan Mamman och barnen vandrade iväg ner mot vikingabyn och årets Vikingating!

Norrmännen bad de Värmländska grannarna om hjälp för att bli av med ett plundrande gäng, de fick avslag efter vissa diskussioner.

Prästen hade tvångsdöpt en kvinna och som straff kom man fram till att han själv skulle döpas tio gånger. Han lyckades övertala Chop-chop (som förra året utvisades till Norge, men tydligen fått hjälp av prästen att stanna kvar i Värmland) att ta hans straff...

Dessutom togs det upp att Varg störde ordningen då han rusade runt och ylade om nätterna. Efter en kort diskussion kom man fram till att man kunde leva med ylandet då det ändå var han som jagade och såg till att det fanns kött på byns bord!

Chop-chop i kamp med hövdingen om huruvida han ska behöva döpas eller ej.


Chop-chop förlorade - Så straffet på tio dop i iskallt vatten genomfördes. =)

Efter tinget vandrade vi hem igen och möttes av Pappan som dagen till ära och på Milos begäran kom med mat från McDonalds till kidsen. Därefter blev det tårta, efter grabbens önskemål. (Mamman fick inte lov att baka tårtan i år, men å andra siden, vem vill baka tårta i 32 graders värme?!)
Efter ett par lata timmar framför tv:n, under fläkten i vardagsrummet, så hade ett grått dis lagt sej över himlen och temperaturen ute blev överkomlig. Mamman gav barnen bubbelsvärd och sen lekte de ute i en timme innan det blev kvällsmat, saga och nattning.
Nu har Mamman grillat två kycklingar till morgondagen, plockat undan och tänker gå ner till Goa Grannen A och prata bort lite tid ihop med henne och H som är på besök. Ha en go natt gänget! =)

1 kommentar:

BP sa...

Grattis till födelsedagen Milo! Herregud - 5 år. När jag såg träffade honom senast var han väl 2 1/2 eller har jag fel!
Han verkar vara en härlig grabb - ja alla dina barn är ju härliga.

Pappan slutar inte att förvåna mig heller just nu - bättre set än aldrig liksom...