torsdag 24 januari 2013

Tre i ett!


Tisdag - Laga trasig julklappTisdagen var en alldeles vanlig dag, som ju tisdagar oftast är. En lugn morgon följdes av en iskall promenad för Mamman och lite plockande bland hemmets alla saker.


När Bröderna Bus kom hem blev det läxläsning och sedan hämtades småtrollen hem från dagis. Därefter hände ingenting. Barnen tog det lugnt, alla åt lite mat och sen kom kvällen. Strax efter åtta låg de fyra små kärlekarna snällt i sina sängar och Mamman satte igång med dagens största utmaning - datorreparation!


Tonåringens nya laptop hade fått "spunk". Den "vänsterklickade med en hastighet av tio klick i sekunden ungefär. Mamman trodde en trojan hittat in i datorns innanmäte, men efter en virusscan konstaterade hon att felet måste ligga i hårdvaran. Datorn skruvades isär och efter att den proceduren gjorts om tre gånger så konstaterades att själva "musplattan" kraschat. Således kopplades plattan bort och nu funkar den, tillsammans med en gammal hederlig datamus, utmärkt! =D (Dottern är dock inte nöjd så vi får se hur det hela utvecklar sej.)


Onsdag - Taxi var god dröj

Redan klockan sex på onsdag morgon gav sej Tonåringen av från hemmets lugna vrå. Det var dags för henne att, tillsammans med en klasskompis, avverka en skoldag på ett gymnasium som hon är intresserad av.

Tjugo i sju messade hon mammsen med viss panik i meddelandet. Kompisen hade meddelat att hon inte tänkte följa med, hon mådde inte bra. Detta trots att Tonåringen pratat med henne tio i sex och hon då förklarat att hon visst skulle med. Trots att man börjar bli stor är världen lite skrämmande när man utforskar något nytt och trots att Tonåringen var lite osäker på att tackla denna nya situation ensam så klarade hon det med bravur (som alltid).

Vid sju lämnade Stora Brorsan hemmet, halvnio stack Bröderna Bus och ett par timmar senare lämnade Mamman de små barnen på sina "skolor". Mamman hann även denna dag att ta en promenad innan det var dags att gå till jobbet.

Precis när Mamman klivit ur duschen och höll på att sätta på sej arbetskläderna så ringde stora dottern som satt i bussen på väg hem från Stora Staden. Hon hade missat att man var tvungen att ringa och beställa anslutningstaxi från knutpunkten tre timmar innan resan ska ske och hon hade ingen lust att gå den sista halvmilen hem. Vilken tur att bilen stod redo att köra på parkeringen.

Mamman slängde sej iväg och hämtade dottern, sen rusade hon till jobbet och var bara fem minuter sen! =D (Kommer en kvart tidigare på måndag istället...)

Onsdagens kvällskaos var som det kommer att vara ett tag framöver. Sjuåringen hade följt med en kompis hem efter skolan, Åttaåringen kom till Mammans jobb halvfem och fick lite "mellis" innan han fortsatte hem. Vid halvsju (efter att han hämtat småttisarna) hade Stora Brorsan följt honom till träningen och samtidigt hämtat hem Sjuåringen från densamma. Sjuåringen stod i duschen när Mamman kom hem, Tonåringen utfodrade de minsta syskonen och strax före halvnio kom Åttaåringen, som fått skjuts av ena tränaren, hem och hoppade in i duschen.

Klockan hann bli halvtio innan barnen kom i säng, Mamman la sej samtidigt och tonåringarna en halvtimme senare.


Torsdag - Tut tut i backen, slå näven i väggenPå torsdag var alla lagom sega, Tonåringarna sov lite för länge, men kom ändå iväg i tid. De andra fyra barnen vaknade inte heller av klockan och Mamman lyckades stänga av den och somna om. Hmmm... Nåväl, Bröderna Bus hann äta, klä sej och komma iväg utan stress ändå! När lugnet lagt sej så började småttisarna leka arkitekt och inredare! ;) Mamman då? Jo, hon satte i vanlig ordning igång med tvätten!

Större delen av förmiddagen tillbringades sen utomhus i det underbara solskenet! Lillan lekte med granntjejen i huset bredvid medan Lilleman sprang med Mamman upp och ner i tvättstugan.

Strax efter att Bröderna Bus kommit hem så kom även Kusinen och Sjuåringarna hade spelmys i soffan medan Lillan och hennes kompis lekte, Åttaåriningen satt vid datorn och Mamman fixade maten med god assistans av Lilleman.

Efter maten kom även grannpojken (som varit på fritids) hit för att leka en stund.


När Mamman diskat och solen var på väg ner så jagade Mamman ut alla sju barn i snön medan hon själv besökte tvättstugan en sista gång den här dagen. Det blev ett par härliga timmar i pulkabacken (Mamman hade ingen känsel kvar i tårna när hon kom in, minusgrader och gympadojjor är nog ingen bra kombo) och barnen skrattade så de skrek!
När alla väl var inne hade det hunnit bli kolsvart ute och när Syster Kusinmamman kom från jobbet för att hämta Kusinen höll barnen precis på att svälja det sista av kvällsfikat. En dryg timme senare sov barnen, Lillan klagade dock på att hon hade ont i magen så Mamman är rädd att natten kan komma att bli lång. (Mattor har vikts undan, hinkarna är framme, håller en tumme för att alla sover lugnt hela natten!)

Lugnet hann knappt lägra sej innan Stora Brorsan kom ut till Mamman och förklarade att han hade väldigt ont i handen och att han varit till skolsköterskan under dagen. Hon hade sagt att han kanske behövde komma iväg till läkare och se så att inget var sönder i handen...

Hur det hela gått till? Jo, om jag har förstått det hela rätt så...

Stora Brorsan har en tjejkompis (som är två år äldre) och de brukar messa ganska frekvent till varandra. Precis som de flesta ungdomar gör nu för tiden, vare sej de är ett par eller inte (eller två tjejer som messar), så avslutade de sina mess med ett hjärta. Uppenbarligen hade hennes pojkvän (som är Stora Brorsans polare, eller var) stört sej på detta och hotat Stora Brorsan med stryk. Tydligen är han en fegis då han inte ensam muckade med Stora Brorsan utan fler personer la sej i det hela.

I slutänden var sonen så arg så han förmodligen hade kunnat slå ner sin (hoppas jag) expolare, men han valde att istället slå näven i väggen och gå därifrån! (Efter det slaget så knep de andra ungarna käft och ingen muckade mer.)

Mamman känner sej lite splittrad av denna händelse. Dels blir hon arg på Stora Brorsan för att händerna är något av det viktigaste man har och de ska man vara rädd om! Samtidigt så känner hon lite stolthet över att han faktiskt kunde behärska sej såpass att han inte gav sej på grabben i fråga (vilket garanterat skulle lett till polisanmälning om misshandel) utan visade sin styrka mot en vägg och på så vis fick de andra killarnas respekt (eller vad man ska kalla det).

Nu har grabben fått ett par panodil och sover förmodligen snart. Mamman hoppas att värken minskat till imorgon så att vi slipper läkarbesök.

(Av någon underlig anledning så hade detta inlägget hamnat som utkast istället för att publiceras, Mamman är lite virrig ibland... Kan ju inte skylla på något annat den här gången!)

2 kommentarer:

BP sa...

Har läst hela inlägget och är totalt matt. Ja, det är jag ju ofta när ja kikar in här;-)
Skriver du dagbok dagligen för att komma ihåg alla händelser eller...?!
Jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde för en kvart sedan...
J gjorde rätt å det är värt en värkande näve - tycker jag iaf.
Å om det var du i vit mössa mitt i inlägget så säger jag bara att du är lika söt som Lilleman. I så fall är ni kopior;-)

Sandra sa...

Imponerad av vad du kan. Laga datorer!!!