söndag 27 januari 2013

Ändrade planer

Mamman hade en enkel plan för den här helgen. Lördagen skulle bestå av shopping i Stora Staden, Stora Brorsan skulle köpa ny mobil, Tonåringen skulle kolla på en ny tröja, båda tonåringarna skulle till frissan och barnen hade lovats pizza på någon pizzeria. Under söndagen skulle vi mysa runt och helga vilodagen (förutom att det i vanlig ordning är tvättdag på söndagar), ta dagen som den kommer och bara ha det gott.

MEN, som ni vet (om ni läste fredagsinlägget) så står vi åter utan bil! *MORR*

Lördagen försvann i ett nafs. Istället för shopping, klippning och pizza så bjöd dagen på massor av intressanta diskussioner om bland annat historia och politik (Tonåringen är en jäkel på att diskutera och argumentera när hon sätter den sidan till, hon skulle bli en jäkligt bra politiker!), utomhuslek och hemlagade chicken nuggets med potatiskroketter!


 Lördagskvällen blev den mysigaste på länge. Alla barnen var sociala, vi skrattade, pratade och vips åkte youtube igång och det blev party party! ;) Tonåringen letade efter låtar som funnits på ett gammalt band från mormor och morfar som vi hade i bilen då de två stora var småttisar...Det mesta går hem när det gäller musik i den här familjen! Första låten, "Sheila", var Tonåringens absoluta favorit en period då hon var mellan fyra och sex år gammal. Andra låten, "Running Bear" var Stora Brorsans favorit. Hans text till var dock lite annorlunda än originalet... "Pumbas rumpa pumbas rumpa pumbas rumpa..." Hjälp vad vi har skrattat åt dessa minnen ikväll och de fyra små älskar när deras äldre syskon berättar om sina stolligheter då de var i samma ålder som de små är i nu.

Under söndagen så var det knappast någon vilodag som helgades, planerna ändras snabbt i det här huset!

Tvättarna kom i gång i vanlig ordning och Mamman var med Snufflis och Lilleman på deras träning, fotbollskul. Precis innan Mamman gick iväg så ringde telefonen, småbarnens farmor ville komma med julklapparna (bättre sent än aldrig) och mysa lite med barnen och självklart var hon välkommen!

Småttisarna blev överlyckliga när de såg farmors bil på parkeringen då de och Mamman kom hem från träningen. =D

Efter lite julklappsutdelning så blev det pizza (på barnens begäran då de inte fick någon igår, dock microvarianten) och sen klädde alla på sej för att möta upp Sjuåringens klasskompis, hans lillebror (som går på Snufflis "dagis") och deras föräldrar nere på isplanen.


Även Pappan dök upp en sväng efter att han lånat garaget i djupa skogen för att fixa bromsarna på sin bil. Efter att ha busat lite med kidsen så körde han tillbaka Kusinpappans bil till Lilla Staden åt mej. (Tack så mycket!)
Kompisarnas pappa spelade hockey med grabbarna och de hade jättekul! Även Tonåringen följde med ner till isen och åkte skridskor, men vare sej hon eller Åttaåringen lyckades fastna på bild! ;)När farmor åkte hem så lyckades Mamman få ungarna i säng och sen fastnade hon framför något program på Discovery (världens bästa kanal om man inte har någon aning om vad man vill se). Nu sover även tonåringarna sen nästan en timme tillbaka, Mamman har hämtat upp den sista tvätten. Sängen - HERE I COME!

1 kommentar:

BP sa...

Ja den här dagen gick ju bättre än en olycksaliga fredagen iaf;-)