tisdag 15 januari 2013

Ihopsydda ben och ihjälslagna råttor! ;)

Måndag - Mamman har många yrken!

På måndag morgon var Mamman duktig, superduktig till och med! Hon agerade väckarklocka, kokerska, städerska, snuttefilt, diskmaskin, påkläderska, uppasserska och hårfrisörska innan klockan slagit halvnio!

Åttaåringen skulle prompt ha håret klippt före skolan, han trivs inte alls med sej själv när håret blir längre än tre centimeter eller så.

Nyklippt och nöjd!

När det var dags för Bröderna Bus att få på sej ytterkläderna så kom Sjuåringen på att hängslet lossnat på hans termobyxor under fredagen ("Åhhh, älskade unge varför sa du inget?" "Det gjorde jag visst det, flera gånger... till pappa!"). Overallen slets fram, men den hade ett stort hål vid knät (varför händer det här meeej?) så till slut så fick ena hängslet på brallorna knytas ihop och ungen fick gå till skolan så!
När pojkarna gått hann Mamman med att även klippa Lilleman (som prompt skulle se ut som sin stora idol, Åttaåringen) och rasta snabeldraken innan det ringde på dörren.

Utanför stod en av Snufflis förskollärare, det är bra service här på landsbygden - Man behöver inte ens lämna barnen på förskolan! ;) Praktiskt när de ska ut och tar vägen förbi istället för att alla barn ska behöva stå påklädda och vänta på att Snufflis börjar för dagen! =)

 På väg till sin "skola" undrade Lilleman "Vafföj ä dä så litte snööö mamma?"


Före arbetspasset hann Mamman även med att ta en liten promenad i kylan, att städa ur kylskåpet och få i sej lite lunch! 

På jobbet fortsatte det likadant, fullt ös medvetslös! ;)

När Mamman kom hem igen så hade barnen både hängt upp kläderna, bytt om och ätit kvällsfika. Tonåringarna har varit härligt lugna och duktiga i ett par veckor nu. Gott!

Så kom då barnen tillslut i säng, halvtio började dagens största utmaning. Lagning av overall!

Alla som känner Mamman vet att hon inte kan sy, hon hatar att sy, hon har sin älskade mamms för att slippa sy för bövelen. ;)


Nåväl, Mamman hittade nål, tråd och fingerborg efter en arkeologisk utgrävning av ett skåp fullt med laddare, batterier, lampor, kattkardor, trasiga leksaker, datadelar och en miljon andra saker som inte har något eget hem.

Efter sisådär tjugotre fula ord hade tråden hittat genom nålsögat, tråden var fäst och Mamman började sy. Döm om hennes förvåning när det gick riktigt bra, trots ett blödande finger (hatar blodprov) och hennes avsaknad gällande fingerborgskunskap.

När så halva hålet var sytt så skulle Mamman lägga rätt tyget och stack således in handen i byxbenet. I samma sekund så började svavlet osa runt Mamman, hon hade sytt ihop hela jäkla benet! HUR lyckas man med det? (Sluta skratta mamma!) Det var bara att sprätta upp och börja om... Gör om gör rätt!

"Hur undviker jag att göra samma sak igen?" funderade Mamman och kom upp med en brilliant lösning... JO, man stoppar in en tjock tv-manual i benet! Visst är Mamman smart?!?


När Mamman äntligen var klar så började klockan närma sej midnatt, men hon var ganska nöjd med sitt arbete ändå! Tänk vad hon kan... Hehe...


Tisdag - Råttjakt i Hålan

Idag var inte Mamman lika effektiv, det blev sovmorgon (snudd på försovning) för alla små och frukost vid tv:n (jaja, jag vet, men ibland går det väl an?). Ute har vintern åter tagit ett grepp om världen och det är ju faktiskt inte så konstigt!? Tänk på att vi bor i Sverige, ett land med kyla och snö, varför klagar alla så? Jag ÄLSKAR snö, eller ja, jag föredrar det framför blask och konstant regnande i alla fall... (Är det sommar snart?)

Mamman tillbringade veckans fyra barnlediga timmar i telefon, för nöjes skull! =) Fast, nåväl, hon satt ju inte i telefon hela tiden, hon hann faktiskt damma lite och skaka sofforna fria från helgens rester.

Strax efter ett kom Bröderna Bus hem, i vanlig ordning blev det läxläsning och lite fruktmellis då. När Mamman hämtat hem de små och fixat ett par mindre ärenden (mindre än vad?) så lagade hon i ordning blodpudding, bacon och sallad. Mumsfillibaba! sa kidsen och åt tills de nääästan sprack. ;)

Mitt i matlagningen så kom grannpojken och hans mamma på lekbesök.


Sjuåringen och grannpojken (tillika hans klasskamrat) testade Sjuåringens spel "Rat Attack" (som han fick i julkapp av mormor och morfar) till max.


Råttan var snabb som attan och leken lockade fram många skratt samt en liten hand som av misstag såg ut som råttan och fick ont (i två sekunder). Därefter plockades geomagen fram och en kort titt på datorn hanns också med innan det var dags för Sjuåringen att bli klippt och grannpojken att ta kvällen. =D Tack för sällskapet!

Näste gosse till rakning! Eller ja, nästan i alla fall. Sjuåringen ville klippa sej, sen ville han inte, sen ändrade han sej igen och igen och igen... Tillslut ville han bli korthårig som brorsorna...

...och när han såg efterbilden så utbrast han "Jag SA ju att jag ville klippa mej! Nu e ja COOL!"

Efter "Farmen" (suck och dubbelsuck) så gick barnen snällt i säng, alla fyra små! Mamman plockade undan efter kvällsfikat (tur att det inte är mitt i sommaren för då hade nog smöret runnit bort ute i köket), gjorde sej en kopp te och rullade in sej i en filt framför tv:n i väntan på kvällens avsnitt av "House" (yeay, vååågen...).

Nu blir det natten, i morgon väntar en ny pusseldag... Har inte räknat ut hur jag ska få ihop arbete och fotbollssäsongens första träning för Bröderna Bus!

2 kommentarer:

Sandra sa...

Jag har inte kunnat kommentera på din blogg på ett tag...
Var rädd att ni fått in en riktig råtta, vilken tur att det inte var det.
Så där klipps mina söner också, smidigt.
Ska du söka nytt jobb?
Sandra

BP sa...

ASG:-))))
Å välkommen till syjuntan Shannara. Känner väl igen mig. Dessutom hade jag också en mamma som var en fena på att sy. Vi har nog våra pappors gener tror jag!
Å så fin "gänget" blev i de nya frisyrerna. Vad du är duktig. Du borde söka jobb som frissa kanske;-)

PS. Dina bilder inspirerade mig att klippa bort min egen mopp idag. Fast det kostade 300 spänn;-) DS.