tisdag 8 januari 2013

Back to life, back to reality...

Så knackade verkligheten oss i skallen igen. Sömndruckna tonåringar hasade fram och tillbaka i lägenheten fram till sju då de "skuttade" ner till bussen. Bröderna Bus vaknade i tid, men sen gick allt väldigt segt och det var knappt och precis att de hann till skolan i tid (Åttaåringen kom till och med ihåg badkläderna).

Tjugo minuter före tio började Mamman göra i ordning småttisarna. Det visade sej vara lättare sagt än gjort!

Snufflis var inte alls överens med sina kläder och när hon var inne på sitt tredje ombyte (och klockan var tjugo minuter efter tio) så förklarade Mamman att hon var tvungen att lämna lillebror på "dagis" och snart skulle komma tillbaka och hämta upp henne. Mamman och lilla dottern kom även överens om att ifall hon blev klar innan Mamman var tillbaka så skulle hon komma över till Lillens avdelning (tur att vi har halva förskolan på samma gård som vi bor).

Då gick plötsligt allt som en dans, Mamman hann knappt fram med Lilleman innan dottern kom efter! =D

Lillen lämnades och färden fortsatte ner till Stora Skolan där Lillan har sin avdelning.

När Mamman och dottern klev innanför grindarna så mötte de skolans rektor som skyndsamt halkade över gården och strax kom tillbaka med en av lokalvårdarna i släptåg. Mamman gick in och lämnade tösen sin och när hon åter kom ut på skolgården så stod rektorn och städerskan med varsin hink och sandade för glatta livet (en lite rolig syn med rektor i smink, smycken och päls faktiskt). Samtidigt kom en mamma ut genom en av dörrarna med sin dotter (Åttaåringens klasskamrat) som haltade. Stackars kraken... Det är livsfarligt ute just nu, speciellt på skol- och "dagis"gårdarna.

Mamman gick hem och grejjade lite, pratade med sin faster i telefon (ni ser, ordningen är återställd), sen somnade hon och vaknade TVÅ timmar senare!!! =O (Kan inte förstå varför jag är så trött hela tiden!)

När Bröderna Bus kom hem så berättade Åttaåringen vad som hänt sin klasskompis och Sjuåringen visade stolt upp sin gröna prick i loggboken innan de båda försvann in i drakarnas värld! ;)

Lilleman har haft världens otursdag idag. När Mamman kom för att hämta upp honom på förskolan så hade han precis slagit bakhuvudet i en dörr och grät hjärtskärande, under förmiddagen hade han halkat ute på gården och slagit i pannan (med både bula och blåmärke som följd) och när vi skulle gå hem så hann vi bara ut på trappan så halkade han igen och slog sitt knä både blått och blodigt. Stackars Mammas lilla busunge!

Lagom till fyra, då tonåringarna kommer hem, stod maten på bordet. Idag blev det laxbiffar med pommes, hälften av barnen slukade maten glatt (och laxbiffarna smakade faktiskt gott) medan den andra hälften rotade fram ett paket köttbullar innan de åt lika glatt. ;)

Kvällen gick smidigt, kvart i sju lästes saga, halvåtta sov de två minsta och Bröderna Bus smög ut i vardagsrummet för att titta på "Farmen" innan även de snällt kröp i säng en halvtimme tidigare. =D

Mamman fastnade framför tv:n fram till nu och strax blir det att nanna kudden! Ytterligare en dag har gått, snart är sommaren här! ;) ;)

1 kommentar:

BP sa...

I det inlägget gillar speciellt sista meningen:-)
Att du är jämt trött förvånar mig inte ett dugg. Att ha 6 barn plus hushåll plus jobb. Jag blir bara trött av att läsa ibland huvfullspäckad dina dagar är!