söndag 20 januari 2013

I'm on the road again...

Shannara har haft en alldeles UNDERBAR helg! Jag antar att ni trogna läsare börjar bli vana vid att läsa om flera dagar i taget ur Shannaras liv vid det här laget så luta er tillbaka och njut av en rejäl bildkavalkad från helgen som gått! ;)

Examensfredag

Efter att ha lämnat småttisarna vid tio så mötte Shannara upp mammsen, pappsen, syster Kusinmamma och näst yngsta systerns man för att fara på de två yngsta systrarnas examen! =D 
Det hölls högtidstal, studenttal, gruppen Harmony Six (vars sjätte medlem befann sej på annan ort) sjöng...

...det var brosch- och rosutdelning, det delades ut stipendier och hölls fler tal innan det blev dags för utgångmarsch och mingel.

Ute i djupa skogen bjöd mor och far på världens godaste smörgåstårta.

GRATTIS älskade systrar! Älskar er... Såklart! ;)


Lagom till solen gick ner så hämtade Mamman hem sista barnet från förskolan, en stund senare kom Pappan förbi och hämtade upp Stora Brorsan. Tillsammans for de ut i djupa skogen (för att äta smörgåstårta) och lagade färdigt Mammans bil! Yeay, I'm on the road again... ;)

Fredagsröjjet skippades helt och familjen gick rakt på fredaxmyset, megamys! Gladiatorer och farmare avklarades innan alla småttisar sov gott. Före elva sov även Mamman, helt utslagen!


Lördag och dags för mer äventyr!

Den här lördagen ringde, för ovanlighetens skull, väckarklockan! Hela familjen masade sej upp, frukosten avklarades, Stora Brorsan försökte bosätta sej i duschen (eller så somnade han helt enkelt till ;) ), Tonåringen gjorde sej fin (i mina ögon är hon alltid fin, perfekt) och de fyra små barnen skjutsades till Goa K och hennes busbarn strax efter tio. (Tack underbara du för att du passade kidsen!)


Därefter gick färden till Stora Staden och Plusgymnasiet som hade öppet hus. Där mötte tonåringarnas pappa upp oss och efter att ha kikat och lyssnat på vad just det gymnasiet har att erbjuda Tonåringen så åkte tonåringarna med sin far hem till deras farmor och farfar där de tillbringade natten.

Mamman blev utbjuden av Pappan, restaurang och bio stod på tablån!

Middag på restaurang, mitt på ljusa dagen, Mamman beställde fanta ( i vanlig ordning). Saken är den att som alltid så fick hon ingen fanta, utan zingo. Varför ska det vara så svårt att upplysa om att de inte har någon fanta så att man kan ha chansen att välja något annat. Zingo är inte lika gott! ;(

Pappan slog på stort och bjöd på trerätters!

Som förrätt valde vi två olika rätter som vi delade på. Italienska delikatesser och...

...vitlöksbröd på salladsbädd.

Som huvudrätt beställde Mamman en rejäl bit oxfilé på en bädd av ugnsstekta, skivade potatisar och grönsaker med tryffelsås. Mamman (som är kinkig när det gäller maten, fråga mammsen) hade väldigt specifika krav på hur köttet skulle tillagas och kocken gjorde ett alldeles mästerligt arbete vid grillen! ;) (Pappan käkade något annat kött med pepparsås.)

Mamman avslutade måltiden med en hallonpannacotta  medan Pappan tog en tiramisu och kaffe.

Efter maten sågs "Hobbit", en riktigt bra film (kändes definitivt INTE så lång som den faktiskt var)! Frustrerande dock att bli "lämnad i luften" ända tills nästa film kommer. ;)

Tack för en härlig dag Pappan! =D

Strax efter sex styrdes kosan mot Hålan igen, Mamman hade lite tid att fundera på väg hem (det är ju ganska tyst utan barn i bilen ;) ). Under två dagar har Mamman gjort saker utan barnen, det har känts konstigt (men skönt). Mamman umgås så mycket med sina barn, så tätt och dygnet runt utan barnvakt så att barnen har blivit en del av hennes identitet. Det i sej gör ju inte så mycket... Just nu, men sen... Om några år då barnen flyttar, var lämnar det Mamman? Hmmm... Ja, Mamman måste nog börja jobba på att återfå en identitet där inte barnen MÅSTE ingå hela tiden... Men hur?


Barnen hade varit snälla hela dagen hemma hos Goa K. Lilla kattungen Morris har fått en stor dos lek och en ännu större dos kärlek under dagen. Bröderna Bus (och Lillan) var glada över att ha fått leka med sina klasskamrater, Lilleman var nöjd över att ha fått vara hos sin "Kiiina" och bestämde att han ska dit nästa lördag igen... =) Mamman stannade kvar en timme eller så för att barnen ville se klart på smurfarna.

Väl hemma blev det varsin kvällsmacka för kidsen och sen rakt i säng för alla fyra OCH Mamman som låg redan halvtio, man blir trött av att vara barnfri!


Söndagen blev utedag


Mamman vaknade nästan en timme före ungarna och hann således avklara första rundan i tvättstugan (ja, jag vet, det låter som om jag tvättar varenda dag, men det är "bara" två gånger i veckan) och laga god frukost innan det blev fullt ös.

Efter frukosten packade de små träningsskor och vattenflaskor, ÄNTLIGEN var det dags för träningsstart på "Fotbollskul"!


Åttaåringen stannade kvar hemma medan Sjuåringen valde att följa med på småsyskonens träning. Gruppen med barn var i år så stor så att det knappt fanns rum för alla. Var kom alla dessa ungar ifrån? Det var många som såg väldigt överraskade ut över mängden barn i tre- till femårsåldern som ville träna. =D Härligt! När träningen var slut efter en timme så började Lillen gråta, han ville träna mera och han ville inte alls vänta en hel vecka minsann!

Han blev dock glad igen då han fick veta att Mamman skulle packa matsäck och att det var utflykt på gång! =)

Då Bröderna Bus fick veta att Goa K var med sina trollungar nere på isen fick de snabbt på ytterkläder och letade fram sina skridskor, hojtade hej då och sprang ner till skolan. Lillan var nästan lika snabb och nu är hon dessutom så stor så hon kan gå till isen själv. (Tack Goa K för att du tog emot henne och hjälpte henne med skridskorna!)

Mamman packade matsäck, letade fram varma kläder åt sej själv och försökte lysnna på Lilleman som hela tiden tjatade om att gå.

Lillen åkte skridskor för första gången idag. Goa K:s söta dotter hjälpte honom glatt att hålla balansen tills det var dags för dem att fara hem. =)

Det är inte lätt att hålla balansen med skridskor minsann!

Lillan är riktigt duktig på att åka i år!
  
Och hon tar sej snabbt upp då hon "drattat på ändan".

Ute var det riktigt behagligt, solsken mest hela dagen och en temperatur på minus fyra grader.


Ibland blir inte bilderna som man tänkt sej. Mamman skulle försöka fota Sjuåringens "trick" och lyckades fånga Åttaåringen mitt i ett fall i bakgrunden.

Iskull!

Omkull!

"Kolla när jag snurrar mamma!"  

"Fick du med det på bild?"

"Kolla mej dååå, jag åker på ett ben!"

Åttaåringen kan hoppa högt på isen med OCH landa på fötterna... 
  
"Tut tut i backen, fyja hål i nacken!"


När solen var på väg ner så kom Kusinen med sina föräldrar  till Hålan.

I matsäcken fanns varm korv, varm kakao och kakor! MUMS när man varit ute i nästan tre timmar (och tänker vara ute ett par till).

Utedagen avslutades med ytterligare en timmes lek hemma på gården. en lampa med olja fick agera eldstad då barnen lekte att de campade i kullarna. Mamman passade på att göra klart i tvättstugan! =)

När alla äntligen kommit in så blev det mat (för de fyra små), dusch och saga. Vid åtta låg de små i sina sängar, tyvärr inte tysta! Mamman fixade ihop smaskig sallad med diverse tillbehör till de större individerna av familjen och tonåringarna (som blivit hemskjutsade av sin pappa) åt med god aptit. =D

Efter en lång härlig helg (som tagit en timme att få ner i bloggen med bilder) så ska även Mamman krypa i säng nu (även om hon har på känn att det kommer bli en lång natt)...

Hoppas ni alla haft en kanonhelg!

1 kommentar:

BP sa...

Vilket helt underbart inlägg:-) Är speciellt glad åt dina två barnfria dagar samt lyxmåltiden som du är såååååå värd. Pappan borde göra detta till en tradition - typ en gång i månaden. minst!
Det är nog lite väl tidigt att "lösgöra" dig från dina barn, men jag tycker att du ska ta alla chanser som ges att göra nå't på egen hand då och då. Det behöver du!