torsdag 17 januari 2013

Jag jäddarj oss fjån elden som bjinnej i Astjalijen.

När man sovit uselt en hel natt på grund av värk och konstiga drömmar så vill man definitivt inte masa sej upp ur sin varma säng tidigt på morgonen för att gå på skattjakt i iskalla källaren...

Skatten var tonåringarnas gamla längdskidor, Bröderna Bus har ju haft skiddag nere vid skidklubben med skolan idag. =) (Gissa om Mamman var glad över att hon städade källarförrådet i somras?)

Åter uppe i lägenheten försökte Mamman göra frukost, packa matsäck...
    
...ställa in bindningarna på skidorna och...

...se till att Bröderna Bus...

...provade dem så att de klarade av att sätta på dem och ta av dem. Allt på samma gång naturligtvis! ;)
  
Det var två glada och lite spända gossar...
  
...som försvann till skolan vid halvnio!

I det Shannarianska hushållet fortsatte sen morgonstöket med att bädda, duka bort, duka fram och göra nya mackor till småttisarna, duka bort igen, diska och börja med tvätten (naturligtvis).

Tiden mellan tvättarna (som inte var fler än fyra idag!) tillbringades med lek utomhus och en tur till affären.

"Skynda dej Lillebror, spring, spring från elden! Jag räddar bron!"
  
"Dä ä bjaaa! Kom fort upp därj Stojasysterj. Jag jäddarj oss fjån elden som bjinnej i Astjalijen." (Verkar som ungarna snappar upp ett och annat från Lilla Aktuellt som går på barnkanalen!)


"Mamma, mamma, titta vad vi har gjort med brooon! En gungbräda!" (Barns outtömliga fantasi är underbar!)

När Bröderna Bus kom hem från skolan gick alla in. Pojkarna hade haft en härlig, rolig dag i skidspåret och var taggade för att åka mer (i helgen). Hungriga som små vargar var de också så Mamman fixade fruktmellis till alla fyra busarna. Åttaåringen frågade vad det skulle bli för mat och när Mamman svarade att hon tänkte göra stuvade makaroner och pannbiff utbrast han med glädjestrålande ögon - "MAMMA, du är bara BÄST! Jag ääälskar dej" och gav Mamman en härlig kram. Älskade hjärtat mitt, kanske ska stuva makaroner oftare!?

Efter en dag som till stor del tillbringats ute så somnade de små vid halvåtta och Mamman fick en mysstund med mellanpojkarna innan de kröp i säng strax efter åtta. Mamman fixade klart i tvättstugan och nu tänker även hon ta en tidig kväll, efter att ha förhört Stora Brorsan på hans franska glosor och kollat upp tiderna för gymnasiebesök i helgen med Tonåringen (hjälp, ungen är ju stor på riktigt nu!).

I morgon ska barnen för ovanlighetens skull till förskolan och fritids, Mamman ska på annat äventyr! ;)

1 kommentar:

BP sa...

Eftersom jag inte förstår värmländska så hajar jag inte rubriken, men ungarna verkar ha haft skidkul;-)
Å dina äventyr väntar jag på att få läsa lite mera om sedan;-)