söndag 13 januari 2013

Helgsammandrag

Söndag kväll, helgen försvann alltför fort. Jag tycker inte ens att jag hunnit med att göra något!? Speciellt inte med ungarna.... Jaja, här kommer ett sammandrag i alla fall! =)


Fredag

Allt flöt på under morgonen, mat i magen, kläder på och sen skola för alla utom de två små trollungarna (som mysade med Mamman under förmiddagen).

Strax efter ett kom Bröderna Bus hem, Sjuåringen visade upp sin gröna prick (hela första veckan efter lovet grön, duktig pojk) och Åttaåringen påpekade att Mamman lovat pizza till mat.


Så, pojkarna sprang till affären och inhandlade ingredienser till två stora pizzor...


...medan Lilleman påbörjade fredagsröjjandet! ;)


Medan barnen ändå sprang runt och plockade leksaker så passade Mamman på att utmana dem i "tomteinsamling"! Vem vann tror ni? Mamman eller barnen? ;)

När Tonåringarna kom hem fick Stora Brorsan (som snart växt ikapp Långa Farbrorn) lyfta kartonger in och ut ur de höga garderoberna så julsakerna fick lägga sej i dvala till nästa gång. Därefter tillagades kycklingpizza som åts med enorm aptit! =) Gott blev det!


Efter maten kom grannpojken och hans mamma hit för att ha fredaxmys. Det blev mycket popcorn och många timmar. Både "Ice Age 4", "Gladiatorerna" och finalen i "Farmen" hanns med innan de gick hem vid tio. Lugnt och mysigt i flera timmar! Härligt!

Klockan elva hade varenda kotte i huset somnat, utmattade, så Mamman kröp också i säng!


Lördag

Lördagsmorgonen började redan kvart över fem med att Bröderna Bus väckte varandra (vem som väckte vem lär Mamman aldrig få veta) och började spela på sina surfplattor. Det hela urartade väldigt snabbt, Mamman blev arg som ett bi och hotade både med att knäcka surfplattorna över knät, stampa på dem och slänga ut dem från balkongen om barnen inte bums lade bort dem, var tysta och lade sej och sov ett par timmar till. De valde att somna om, tack och lov! (Det är farligt att hota med saker man inte vill genomföra...)

Strax före nio vaknade alla fyra små juveler utvilade och glada! Det blev frukost och därefter "julgransskakning" (en dag för tidigt)...


Det gick snabbt att klä ur granen, barnen jobbade enligt löpande-band-principen och kulorna formligen flög från granen ner i kartongen...


...men det var väntat när en massa godis står på spel. ;) Är det "julgransskakning" så är det!


När granen var nere och godiset slut så förpassade sej alla utom Stora Brorsan och Åttaåringen ut i köket och pysslade. Tonåringen var helt underbar, hon ägnade timmar åt att måla, skriva och fantisera tillsammans med sina tre yngsta syskon. Resultatet blev en bok, "Farliga Crusty" som handlade om en sjukhusclown som börjar kidnappa barn på avdelningen där han jobbar. Stora sprutor med grön vätska, poliser, en virrig sjukhuschef, hot om ond bråd död, sökande efter barnen och ett lyckligt slut (för barnen i alla fall, clownen blev visst dödad), vad mer kan man begära av en bok!?

Medan barnen pysslade så bytte Mamman gardiner (hon HATAR att stryka kan påpekas) och fick undan det sista av julen. Pappan och syrrans ex, Stoffe som Lillen kallar honom, kom hit och hämtade Mammans trasiga bil och forslade ut den till mor och far i djupa skogen där de plockade isär den.

Någon gång under eftermiddagen kom Mamman ut i köket, där satt Lillan och tog loss ruta efter ruta från rullen med hushållspapper...

"Vad ska du göra med det där?" undrade Mamman och pekade på högen med papper
"Om jag ska göra pappersmassa så måste en vuxen vara med så det ska jag INTE göra..." svarade hon efter lite betänketid och drog loss ett par rutor till.

Mamman vet fortfarande inte vad hon tänkt göra med sina nio pappersrutor av hushållspapper!?

När kvällen närmade sej så blev det hemgjorda hamburgare, tv-mys och saga! Sen kom natten för de fyra små... För de större invånarna i familjen blev det kycklingsallad och film! =)


Söndag

Så var vi framme vid idag. En vanlig söndag, i alla fall när det gäller tvättstugan. Mamman är så trött på tvätt, men å andra sidan så är det ganska skönt att gå till tvättstugan två gånger i veckan och få allt gjort jämfört med att ha en egen maskin som skulle gå hela tiden. Tänk, tvätta och vika vareviga dag... Nä, hua!

Efter frukosten så drog Pappan och Stoffe iväg för att byta bromsok på "bilensomgudglömde", det visade sej vara lättare sagt än gjort!


En dålig skiva och två små bromsrör med gängpaj (och ett sönderfruset batteri på det) satte stopp för att få Galaxyn "på hjul" igen så att säga. GAH... And the story continues...

Här hemma fortsatte Mamman tvätta (hur mycket sängkläder har vi egentligen?), diska, plocka och laga mat (lasagnetter om någon är intresserad ;) ). Barnen cirkulerade mellan lego, bilbana, dator och tv... Efter maten fick Mamman lite dåligt samvete för att inte barnen fått komma ut och leka på hela helgen så hon sa:

"Om ni har städat bort alla leksaker när jag har diskat klart så kan vi gå ut och knäcka kokosnötterna som ligger på bänken!"
"JAAAA!" skrek de fyra små i kör och städade som om deras liv hängde på det samtidigt som Lillan sjöng Bror jag kan inte få upp min kokosnöööt, inte ens med hammare och siiik...
"Dä hetter FAAAR jag kan inte få upp min kokosnöt!" påpekade Sjuåringen snabbt
"Ja, mä, pappa ä ju inte hääär juuue. Men dä ä du å Beppe!"
"Åh SIK är en fisk... HUR ska du kunna öppna en kokosnöt med en kladdig, slemmig fisk???" skrattade Åttaåringen...

Femåriga dottern rusade då ut till Mamman i köket, Mamman förväntade sej lite skvaller och gnäll om att hon blev retad av pojkarna, men istället utbrister hon:

"Mamma, nu är jag så mätt så jag SPRICKER!" varpå Mamman svarar
"Vad BRA!" med ett leende och hör hur Bröderna Bus bryter ihop av skratt i hallen och skriker
"Lillan är så mätt så hon spricker och mamma tycker det är BRAAA!?"

Underbara ungar!!!"Men, stå still dumma nöööt!"
Sjuåringen plockade fram det lite större artelleriet, släggan!

"WOW, på första slaget ju mamma!"

Luktar gott!

Klara, färdiga, slå...
  
"Kolla, det blev en spricka...

...då tar jag hammaren istället!"Isbanor som leder rakt ut på grusad asfalt är INTE bra för barnens kläder, konstaterade Mamman efter en timme och ytterligare en tur i tvättstugan och jagade in barnen för att få i dem lite kvällsfika!


Precis efter att barnen ätit, duschat och gjort sej klara för natten ringde det på dörren. Grannen hade redan slipat bromsskivorna till bilen (nu håller alla en tumme för att det räcker och att de inte behöver svarvas också, okej!?) och kom för att lämna tillbaka dem.

Nu sover barnen, Mamman ska hoppa in i duschen och sen sova lika gott hon.

1 kommentar:

BP sa...

Just nu ser jag bara (mardrömmen) av M:s leksaker och dina (era) tomtar framför mitt mentala ösa - å då blir jg alldeles matt och önskar mig nere (till din) tvättstugan.
Hoppas dock att bilen fixar sig - ja inte av sig själv då, men ändå;-)