torsdag 15 november 2012

Mammans (o)tur

Natten till igår dök det hemska viruset på även Mamman, hennes feber steg explosionsartat, huvudet sprängdes i bitar och krampen i vänster vad var så kraftig så att hon fortfarande har träningsvärk i den nu ikväll.

Gårdagsmorgonen fortsatte sen i totalt kaos med att Stora Brorsan messade från skolan kvart i åtta och sa att han var sjuk och ville bli hämtad. Sjuk mamma, trasig bil och barn som skulle iväg till skola och "dagis"!!! Nåväl, Stora Brorsan knatade hem till Kusinfamiljens hus och satte sej på trappan där i en timme tills yngsta mostern vaknat och for förbi för att släppa in honom där medan hon själv åkte vidare till stallet. Ett par timmar senare körde hon hem honom till Hålan. Tack älskade lilla syster för det!

Bröderna Bus fixade sej frukost och kom iväg till skolan, Mamman fick i sej dubbla tabletter mot febern, de små drack välling. En timme senare lyckades Mamman hasa sej iväg med de små till förskolan och sedan dök hon ner i sängen där resten av dagen tillbringades.

Tonåringen handlade hem käk efter praktiken och fixade mat till sej själv och Stora Brorsan, Bröderna Bus kom själva hem från fritids och Tonåringen hämtade hem de små vid halvsex. Under kvällen dök Pappan upp och fixade med disk, kvällsmat samt nattning av de fyra små juvelerna. Tack så mycket för det söta Tonåringen och Pappan!


I morse vaknade Mamman aningens piggare och nästan feberfri. Bröderna Bus klädde sej snällt och tog sej flingor samt borstade tänderna innan de smet iväg till skolan.Innan Mamman fixade lite mat så lyckades hon ta sej ut i solen med de små liven så de fick rusa av sej lite. Mamman satt matt och försökte lapa åt sej så mycket som möjligt av solen medan de små lekte snällt.

Lillan har sånguppvisning för Lillebrorsan! Vilken låt? "I want a hippopotamus for christmas" naturligtvis. ;)


Kusinerna Knas fördrev eftermiddagen med att pyssla, leka utomhus och spela en gnutta dator. Precis när vi skulle äta (nachos, tortillas, köttfärs, quorn o.s.v.) så dök Kusinpappan upp. Även han utfodrades innan han tog med sej Kusinen och for hem mot Lilla Staden.

Efter maten fixade Tonåringarna disken och de andra barnen rotade undan det mesta av sitt plock. Dessutom somnade alla snällt ikväll så nu ska Mamman njuta av ett avsnitt "Criminal Minds" ihop med tonåringarna framför tv:n innan hon nannar kudden. Hoppas att både Stora Brorsan och Mamman mår bra imorgon!

Inga kommentarer: