fredag 23 november 2012

Nu går veckorna för fort!

Så blev det fredag - IGEN! Det känns som om tiden rusar förbi i ljusets hastighet! Jag hinner inte med, energin finns bara till det som absolut måste göras. Idag försökte Mamman börja damma i vardagsrummet, tomtarna ska ju snart fram och förhoppningsvis får vi en julgran också. Förra året orkade inte Mamman, det blev inte städat, ljusen i fönstren ställdes fram i dammet och alla tomtar blev kvar i kartongen till barnens stora besvikelse. Mamman älskar jul, doften av pepparkakor, apelsiner och svenska Ingrid Marie-äpplen, smaken av lussekatter, julmusik, glitter, julklappar, tomtar i alla färger och former samt julmusiken och massor av levande ljus. Att få tassa runt, mysa med ungarna, dricka lite glögg, knäcka nötter, titta på julkalendern ihop med ungarna tidigt på morgonen i soffan.

Nåväl, Mamman hann flytta tre saker och damma EN hylla, alltså ett HYLLPLAN sen skedde två miljoner saker och de små vände upp och ner på en hel massa medan Mamman försökte rasta snabeldraken i andra änden av huset. Tiden räcker bara till att få bort det nya som blir för varje dag, men allt det andra då? När ska Mamman hinna med det? Tomtarna ska fram om en vecka, EN VECKA! Så trött, så stressad...

Jaja, när grabbarna kom hem från skolan så travade vi iväg till affären för att försöka storhandla, eller ja, handla allt som budgeten tillät. Det gick otroligt bra faktiskt! =D En bonuscheck från ICA på en hundring, extrapris på rätt varor och pantflaskor som täckte summan för fredagsmyset. Vi kunde till och med köpa kräftstjärtar till kvällens sallad! Lyx!Otroligt, men SANT! Ungarna lyckades städa klart sitt rum medan Mamman röjde köket och fixade sallad. =D Duktiga bus!

Mammans sallad, ungarna valde olika varianter med köttbullar eller tonfisk. =)


Kvällen avslutades med fredaxmys (bestående av sommarkakor, salta pinnar, nötter, stjärnor och rotfruktschips) och kortspel! =)

Gissa vem som vinner och gissa vem som är en dålig förlorare. Ett barn exploderade sekunden senare... ;) Tur att det går över snabbt!

När de minsta kommit i säng blev det en halvtimmes slöande framför Discovery med Bröderna Bus och när de somnat skulle det bli mys med de stora barnen. Tonårsdottern fastnade dock i sitt och jag tror hon slocknade med både dator och tv igång, det sliter hårt att gå i skolan hela veckorna med tidiga mornar, långa dagar och massor av läxor, inlämningar och prov!

Tonårssonen underhöll Mamman i en och en halv timme med diskussioner om allt från Romarrikets uppgång och fall via wordfeud till könsorgans utveckling. Hmmm... Det är i alla fall underbart att de vill sitta och prata med sin kära mor ibland! ;)

Inga kommentarer: