torsdag 8 november 2012

Många dagar i ett svep

Long time, no see. Jag har inte alls glömt bort lilla bloggen och er som läser den... Oturligt nog så har en kombination av ofrivilligt internetavbrott i flera dagar och sjuka barn (som lett till en hel del brist på sömn och planering från Mammans sida) gjort att ni nu får "plågas" med ett inlägg som täcker en dryg vecka. =D


Efter en hel natt med en gråtande dotter (med öronvärk) så vaknade den Shannarianska familjen upp till en relativt vit värld förra onsdagen (31/10-12). Bröderna Bus skuttade till fritids, kastandes snöbollar, medan Lilleman lämnades på "dagis" och Mamman vandrade vidare med stackars Snufflis till läkaren.


Läkaren konstaterade snabbt att Lillans trumhinna var på väg att brista och penicillin skrevs ut. Mamman sitter utan bil och skulle jobba hela eftermiddagen och kunde således inte ta sej in till apoteket i Lilla Staden för att hämta ut medicinen. Tack och lov så for hennes älskade föräldrar och ordnade med den saken på sin lediga dag. (Tack så mycket, älskar er!)

Till den lilla dotterns stora glädje så passade stora dottern henne hela eftermiddagen. Nagellack och filmmys stod på agendan. Tack älskade Tonåringen för att du ställde upp och var så gullig mot din syster!


Efter fritids fick pojkarna lov att gå hem själv medan Stora Brorsan hämtade minstingen som mysade med en av favoritfröknarna på förskolan. Bröderna Bus smet in till Mamman på jobbet och överlämnade små presenter, jättesöta vaxljus. Tack pojkar, ni är så himla goa (bara ni vill ;) ).

Onsdagskvällen blev sen, alltför sen egentligen, men vad då? Det var ju lov!


Torsdagsmorgonen blev sen, ingen vaknade före halvnio. Mamman lyckades få några timmars sömn efter en natt med hemsk värk. De tre stora grabbarna försvann ut en bra stund och Mormor (älskade mammsen) hämtade upp Tonåringen för att köra henne till bussen i Lilla Staden. En hel dags shopping med kompisarna i Stora Staden väntade och sedan två nätters övernattning hos tjejkompisen ute på ön.

Resten av den dagen tillbringades med att ömsom plocka samt städa lite, ömsom ha myshäng framför tv:n med småttisarna och ömsom med att måla och pyssla i en halv evighet (känns det i alla fall som då man är mamma).


Så blev det fredag. Mamman blev utan sömn ytterligare en natt (på grund av att alla barn sprang skytteltrafik för att kissa, så blir det när de lämnas obevakade med vattenlek under kvällstimmarna, och värken) så hon var ganska mör då hon vaknade efter en 90-minuters slummer under morgontimmarna. Ute regnade det, trots det försvann de tre större grabbarna ut i ett par timmar. 

 Här hemma donades det en hel massa medan Mamman vandrade runt i zoombietillstånd.

Åttaåringen och de två minstingarna bakade cupcakes medan Sjuåringen passade på att för en gångs skull få sitta i fred vid datorn!


Därefter satte Bröderna Bus igång med att laga mat med Lillebror som assistent. Det enda Mamman behövde göra var att ta ut pommes stripsen ur ugnen då de var klara. Fatta vilka duktiga ungar jag har!!! =D


Egen lagad mat är alltid BÄST!

Hela dagen slog regnet mot rutan, till och med då solen gjorde sitt bästa för att visa sej under tiden den sjönk i horisonten.


Kvällen avslutades med cupcakes och film!


På lördags förmiddag så kom Tonåringen och hennes kompis hem. Med var även Sötisen och deras föräldrar. En stunds lek och bus blev det samt massor av kramar när de skulle åka (Tonåringens kompis stannade kvar).

Mammas små kockar fixar grönsakerna till tortillasen!

Även den här dagen så försvann grabbarna ut en stund, Lillan hade äntligen slutat klaga på öronvärk och det byggdes kojor för fulla muggar. =)

På kvällen blev det saga, barnen somnade snällt i sina sängar och klockan var inte alltför mycket. Mamman satte sej vid tv:n (eftersom internet fortfarande var väck) och bläddrade lite med ett glas vitt i handen. En lugn stund innan det var dags att krypa till sängs.

Det var i alla fall vad hon trodde! En timme efter att barnen somnat hördes ett illvrål från barnens rum och Mamman rusade dit. Hon hittade sin lilla dotter skrikande och gråtande med armarna över huvudet. Mamman lade handen på henne och upptäckte att hon var stekhet, dessutom klagade hon på att huvudet värkte mellan snyftningarna. Mamman reste henne upp och gav henne medicin, då blev stackaren yr och kräktes rakt ut över mattorna. Stackars söta tjejen mammas.

En madrass bäddades i ordning i vardagsrummet, bredvid Mammans säng och vakandet tog sin början...


Söndagen kom, Mamman hade ännu inte hunnit krypa ner i sängen innan dagens aktiviteter tog fart. I Mamman fanns det ingen fart alls, Lillan tillbringade dagen sovande med huvudvärk och feber (inga mer spyor tack och lov).

Lätt den segaste dagen i mannaminne. Mamman orkade inte göra någonting! Tonåringarna hjälpte till med disken och middagen bestod av köttbullar på burk med pulvermos som intogs på papperstallrikar (underbar uppfinning det där ;) ).


Måndag och skola samt jobb. Lillan var pigg som en lärka, men fick naturligtvis stanna hemma. Hon tillbringade förmiddagen med att hoppa studsmatta, bada, pyssla och tjata hål i Mammans huvud. Gissa hur skönt det var när Pappan tog ut vab och kom hit för att ta dottern så att Mamman kunde gå till jobbet resten av dagen!? ;)

När Mamman återvände hem hade alla ätit och var klara för natten. Underbart!


Så kom tisdagen och alla var pigga och friska! Mamman passade på att ta en liten promenad i den klara, men kyliga, luften innan hon smet hem och vilade en timme. Det var välbehövligt!Dagen fortsatte sen i vanlig ordning med läxor, mat och kvällsstök. Disken fick däremot stå då Mamman fortfarande var alldeles för trött för att orka engagera sej mer än i det nödvändiga! Kvällen blev sen en rejäl kamp och tre små barn (Lillen somnade i tid) bråkade till klockan slog tjugo minuter efter tio.


På onsdag var fortfarande alla friska. Bröderna Bus var uppe och igång redan strax efter sex (bäddat för trubbel med tanke på kvällen innan), vid sju försvann tonåringarna till bussen och vid halvnio smet Bröderna Bus iväg till varsin skola. En och en halv timme senare lämnades en något motvillig Snufflis på sin skola och Mamman traskade vidare till lekparken med Lillen och stannade där ihop med "dagisbarn" och fröknar i en timme. Njöt av solen, men frös... När Lillen försvann in med sina kompisar för att äta lunch så gick Mamman hem för att få något i magen hon med.

Därefter lade hon sej för att vila en kvart. Det blev ingen kvart, det blev en och en halv timme. Mamman vaknade till, tittade på klockan och fick panik när hon insåg att hon skulle börja jobba om blott fyra minuter! Tur att hon har nära till jobbet! (Hon kom faktiskt bara tre minuter sent!)

När Stora Brorsan hämtat Bröderna Bus på fritids så hälsade de på Mamman på jobbet en snabb sväng. Pojkarna var trötta och Åttaåringen kändes lite varm. De gick hem och fixade med kvällsmat och bytte om... Det var alltså väldigt lugnt när Mamman kom hem, de stora hade till och med fixat undan i hallen och gett Lillebror välling.

I högen med post låg ett tjockt paket från Hong Kong och väntade på Mamman. De första varorna hon beställt på e-bay (för mindre än två veckor sen) hade redan kommit trots att det stod att det skulle ta mellan 30 och 40 arbetsdagar att få det till Sverige! Kanonbra ju!!!


En av Lillans julklappar! (Mamman beställde 10 halsband för lite mindre än en hundring inklusive frakt.) 

När Mamman radade upp halsbanden så var där ett hon inte kom ihåg att hon beställt och då hon räknade halsbanden visade det sej vara elva stycken! =)

Ungarna kom snabbt i säng, men det blev ytterligare en sömnlös natt för Mamman. Åttaåringen hade kraftig huvudvärk och hög feber. Han yrade och fick dessutom ont i benen så Mamman fick massera. Efter två omgångar medicin så somnade han ordentligt vid fyra och Mamman bäddade upp sin säng. Precis då hon lade huvudet på kudde så började Lillen skrika, även han hade insjuknat och hade hög feber samt huvudvärk. Tack och lov så kräktes ingen av dem i alla fall!


Idag har det hunnit bli torsdag, Mamman har kopplat på autopiloten!

Eftersom även Sjuåringen klagade på att han var trött och hade ont i benen under morgontimmarna så fick alla fyra små spendera dagen hemma. De två friska individerna tillbringade dagen med att periodvis leka snällt och periodvis retas och slåss "på liv och död".De två sjuklingarna sov, drack vatten och sov lite till fram tills klockan slog fem då Åttaåringen vaknade, feberfri och vrålhungrig. Pizza stod på menyn och alla lyckades få i sej en hel massa mat. Därefter blev det fullt ös och Mamman lyckades diska tre dagars disk och byta i kattlådan. Resten får vänta till morgondagen!

Nu sover alla barn gott sen en timme tillbaka, i sina egna sängar och även Mamman ska försöka få lite sömn!

Inga kommentarer: