måndag 26 november 2012

Måndag i ett nötskal

Måndag morgon, Mamman har ett halvt öra på tonåringarna så hon vet att de gått upp och kommer iväg till bussen. Så ringer telefonen, larmet tänkte Mamman, klockan var ju sju... Men se det var det inte! Det var älskade syster KusinMamman som ringde för att meddela att hennes son var febrig. Sjuka ungar är det sista vi behöver de närmaste två veckorna, men allt löser sej!

Mamman klev upp, väckte alla barn och konstaterade att hon behövde få fram barnens vinterskor från vinden. Det var lättare sagt än gjort, inga av skorna passade på något av barnen! GAH! Panik! Mamman mätte fötter, kastade sej in på nätet och beställde skor. Nu är det bara att hålla tummarna för att de kommer till Hålan snabbt och att de passar på ungarna (så är det när man inte har någon bil).

Nåväl, måndagen fortsatte sen utan några större fadäser. Efter att Mamman lämnat sina barn så hämtade hon upp Kusinen som snällt väntat med sin mamma nere på jobbet. Han var snäll som en ängel hela tiden fram tills Mamman bytte av syster KusinMamman för ett eftermiddagspass på arbetet.

När Mamman kom hem så mötes hon av fyra mätta och ombytta trollungar, ett hallgolv utan vare sej skor eller jackor som dekoration och ett kök som faktiskt gick att ta sej in i utan att svimma av röran efter kvällens måltid. Tack mina älskade underbara tonåringar!

Tyvärr så krånglade småbarnen fram till klockan var tio innan de somnade... Det bådar inte gott inför torsdagsmorgonen då vi ska upp klockan FEM!

1 kommentar:

Sandra sa...

Haha vintern kommer alltid som en överraskning även om man vet att den kommer! Jag kan ha provat vinterstövlar i september men när snön kommer i november nog är stövlarna för små! Hoppas att skorna komme fort och att de passar. Bra med extrajobb och mer pengar, det sitter alltid fint!