torsdag 7 januari 2016

Planer, vilket dumt påfund!

Ni som följt min blogg tidigare vet ju precis hur det går när jag gör upp en perfekt plan... ja just det, helt åt skogen!

Dagen började med sovmorgon och lite lugn och ro för de två föräldrarna i hushållet, hälften av oss skulle definitivt velat sova ett tag till. Därefter skulle en shoppingrunda på IKEA avklaras.

Listan var klar, vi visste precis vad vi skulle ha, så det borde inte ta alltför lång tid. Märk väl att jag skriver BORDE.

Alla människor från hela Värmland hade tydligen bestämt sej för att idag var en bra dag att handla möbler på. Vi lyckades dock tillslut få hjälp att bygga vårt garderobssystem, fick en exakt lista på vad vi skulle ha och var det fanns. En del av det var specialorder och skulle hämtas vid utlämningen. Lugna puckar alltså!

Turen slutade med att större delen av dagen försvann.

Vi fick med det mesta på listan och lite till, betalade, packade i bilen, hämtade soecialsakerna, packade klart... sen blev jag lite fundersam... något saknades... Mycket riktigt, de fyra stommarna för att bygga garderoben! Snubben som hjälpt oss, och som skrivit ut listorna, hade glömt det mest essentiella - själva garderoben!

Det var bara att masa sej in i folkhopen och slå sej fram igen. När vi väl kom därifrån så kunde vi lätt konstatera att INTE det sista lasset från Hålan kunde hämtas idag.

Vi la om planeringen. Jonas och Göran hämtade sängar och en del annat från lägenheten i Stora Staden, Mamman körde skåpbilen till nya hemmet för att byta till sin egen bil och hämta upp juvelerna i Lilla Staden och Hålan.

Meeen, Maxine vägrade starta. Sorry, sa hon, men får jag inte ett nytt batteri så vägrar jag starta i 20 minusgrader!!!

Så när vi väl fått hem alla barnen så var klockan midnatt. Trots det så lyckades vi med gemensamma krafter bygga ihop alla barnens sängar. Nu sover alla gott och det ska jag med göra strax...

Katten Gustav har för resten hittat sin nya favoritplats i huset - mitt i trappan!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Finns lite att göra i morgon ser ja😂 kram från favoritfastern.

BP sa...

Oh my God! Ja, som sagt du gillar ju kaos. Det är ju din styrka att få ordning på kaos eller hur det nog var. Du och din älskling lär nog vara sysselsatta ett tag framöver kan jag tänka mig.

Gillar förresten köket. Skithäftigt!