tisdag 12 januari 2016

Morgonröra deluxe

Upp klockan sex, väcka Stora brorsan så han kommer in i duschen innan äldsta dottern ockuperar badrummet på nedervåningen för att fixa sej inför skoldagen. Väcka små trötta troll och försöka få i dom frukost.

"Neeej, jag vill sooova längre!
"Varför är det så kallt? Tänd brasan.
"Jag är inte hungrig!
"Jag vill inte ha dom kalsongerna.
"Var är min vante?"
"Måste jag ta på mej täckbyxor?"
"Vem har gympa idag? Och var är gympapåsen?"
"Ge katten mat!"
Och så vidare... Välkommen vårterminen! Välkommen älskade kaos! ;)

Efter mycket om och men så lämnade alla nio familjemedlemmar huset samtidigt, om än något sent.

Trots det så hann alla barn till skolan i tid. Promenaden på 1,2 km blev dock en väldigt rask sådan för Mamman och de fyra barnen som nu börjat på skolan där Mamman gick hela sin skolgång (årskurs 1-6).

När Mamman kom hem till huset fick hon umgås med sin nya bästa vän, snöskyffeln! Tack för den presenten, mest användbar hittills!

Under eftermiddagen så kopplade Älskling in tvättmaskinen och torktumlaren, dock saknades en viktig detalj för att placera dem på varandra... men yeay, jag kan tvätta!!! :)

Innan barnen skulle sova blev det lek i snön och Mamman fick hjälp med skottningen av den nya snön som kommit.

Eftersom vi bor i något som liknar en krigszon för tillfället så får man använda vad som finns till hands för att torka vantar, mössor och skor. Golvvärmen i badrummet och braskaminen funkar utmärkt bra.

Nu ikväll har Mamman och Älskling skruvat ihop ännu en stomme till garderoben som ska bli i sovrummet. Allt hänger på den...

När garderoben kommit upp så kan sängen monteras och massor av lådor kommer upp där och lämnar plats i vardagsrummet för vitrinskåpet som i sin tur ska fyllas med glas från köket så att resten av kökssakerna kommer på plats...

Sen är det mer saker som ska hämtas från båda lägenheter, ett par skåp till badrummen som ska inhandlas, ett par hyllor och krokar som ska upp... för att inte tala om mörkläggningsgardiner och vanliga gardiner. Har vi tur är allt klart till nästa jul! ;)

Nu är det dags för en välbehövlig dusch och sen krypa ner i sängen och njuta av ljudet från tvättmaskinen och diskmaskinen! Härlig vardagslyx när man levt utan det hela sitt vuxna liv.


Over and out gott folk. <3

2 kommentarer:

BP sa...

Gud såååååå mycket snö ni har fått! Men du slipper i alla fall gå på gym, då du garanterat får dina muskler genom snöskottningen;-)

Vilken lyx att inte behöva springa över gården med tvättkorgarna längre och framförallt kunna tvätta när man vill, utan att behöva passa en tid i tvättstugan.

Anonym sa...

Härligt med egen tvättmaskin!
Sandra