söndag 26 maj 2013

Another week in Hålan! ;)

Ytterligare en vecka att lägga till handlingarna. Maj månad är nog den värsta månaden på hela året, speciellt om man har barn! Råkar man dessutom ha sex stycken så får man stressa häcken av sej totalt. Förutom utvecklingsmöten, aktiviteter, avslutningar och allt det vanliga skolgörat för kidsen så har Mamman haft fullt upp med samtal, schemaändringar och tusen saker till inför resan till Spanien med Tonåringen och hennes spanskaklass.

Utöver det så har Mamman använt sina få lediga minuter till att försöka träna (den här veckan har det bara blivit promenader och något enstaka pass på crosstrainern, ska bli intressant och se om vågen flyttat sej neråt imorgon) och hålla hemmet i någorlunda skick. Mamman är sååå trött just nu, trött i hjärnan! Uppe på allt detta så börjar Mamman få resefeber, Mamman har ju liksom aldrig satt sin fot på en flygplats förr, än mindre flugit...

Mamman är trött även ikväll, så här kommer ett summelisurium av bilder och text från veckan som gått. Tyvärr verkar det som om tiden enbart räcker till för att skriva veckoinlägg numera. *suck*

På väg till förskolan en dag så ropade plötsligt Lilleman på Mamman. När Mamman kom fram till honom såg hon en hel rad fläckar på backen och Lilleman sa med bekymrad min: "Mamma, titta, jag tror regnbågen har ramlat ner från himlen! Har den fått ont? Kan vi flyga tillbaka den upp igen? Mamma, kan du ta med den i flygplanet och släppa ut den?"

Efter lämningen på förskolan och jobbet på onsdag så passade Mamman på att ta sej en tur i skogen. Det gick lite snabbare än det brukar! GOTT!

Ute var dimmigt, men temperaturen var behaglig.

Mycket vatten i bäcken efter förra helgens regnande!


Sen frukost blev det och lunchen intogs senare på jobbet!

Fredagen tillbringades till största del utomhus (då kommer man ju undan fredagsstädningen ;) ). Medan Snufflis lekte med granntjejerna nere på gatan och Bröderna Bus befann sej nere på stora skolgården och härjade i lekparken så tog Lilleman en cykeltur med Mamman som sällskap.
När alla barnen (även granntjejerna nere på gatan) käkade middag bestående av kycklingbitar och potatiskroketter (Mamman åt rostbiff och sallad) kom söta Älva hit och frågade om Snufflis ville följa med och fiska. Det ville hon såklart! (Tack söta Grannmamman för bilderna!)

När Snufflis kommit hem och de fyra barnen somnat snällt hade klockan hunnit bli halvtio. Då klev Mamman och busbarnens mamma (i huset mitt emot) iväg på en härlig promenad i solnedgången. Luften var härligt sommarljummen, vägkanterna lyste gula av blommor och solnedgången var helt underbar! Dessutom bjöd promenaden på en hel del sköna skratt! ;)På lördagen jobbade Mamman så barnen var själva hemma. Båda tonåringarna är just nu i stort behov av pengar så de ställer upp och fixar både det ena och det andra (ibland i alla fall ;) ). Lördagseftermiddagen tillbringades utomhus i den härliga sommarsolen. Varmt och skönt! Det blev således inget gjort inomhus den dagen heller! Men Mamman lyckades få till en promenad även på lördag kväll när de små somnat i alla fall! =)Idag har varit en tvätt- och städdag. Alla mattor har tvättats, barnens rum storstädats, golven blivit skinande rena, sängkläder tvättats (det blev sammanlagt 12 maskiner idag!!!) och en massa saker har hamnat i soporna. Vi har handlat, Tonåringen har fått skjuts både till och från Säffle (tack för lånet av bil!) och det har tillbringats så mycket tid som möjligt ute i solen! Varmt och skönt, underbart för Mammans värk.

Det var ett gäng slitna barn som käkade kvällsfika utomhus vid sju! Därefter klev de snällt in i duschen, löpandebandprincipen, och vidare in i säng där Mamman läste ur boken "Narga - Havsmonstret". Före halvnio sov alla gott och Mamman kunde fixa i ordning den sista tvätten.

Nu är Mamman trött, ikväll blir det ingen promenad (men Mamman hann i alla fall med fem kilometer på crosstrainern i morse), nu väntar en nyren säng på en nyduschad Shannara! (Och att det var mors dag idag är inget som något barn i den Shannarianska skaran lagt någon vikt vid och det gör faktiskt ingenting!)

1 kommentar:

BP sa...

Pust, pust! Gillar iofs dina veckoinlägg men undrar hur du hinner med dom... också.
När sticker ni till Barcelona? Det kommer att vara helt underbart för dig, å då menar jag inte flygplatsen utan Barcelona, hotellfrukost, middagar och lunch ute. För det ingår väl i resan!? Hoppas verkligen det!
12 tvättmaskiner... å jag klagar över fyra stycken. Ja allt är ju relativt;-)