måndag 20 maj 2013

Veckan som försvann...

Det blir bara längre och längre mellan mina blogginlägg, trots att jag faktiskt vill blogga varje kväll. Tiden finns inte! När de små kommit i säng så ska de stora barnen ha hjälp med uppsatser och prov, dagarna fylls av jobb, möten, fotboll, andra aktiviteter och måsten. Känns som om någon just kört min hjärna i en centrifug!

Det här inlägget fylls av en hel veckas aktivitet och jag ska försöka hålla texten kort, däremot får ni räkna med en bildbomb utan dess like!!! (Om ni inte orkar igenom hela inlägget så kika åtminstone på sista bilden, den är jag riktigt nöjd över!!!)


På tisdagen vilade Mamman från träningen och fick en fin teckning av söta Snufflis! I övrigt fixades med läxor och Snufflis gjorde sitt sista besök på BVC innan hon förs över till skolhälsovården. Allt visade sej vara bättre än bäst med hennes utveckling, längd och vikt!


På onsdag förmiddag (efter att Småttisarna lämnats) hittade Mamman en ny runda att gå för att få motion innan det var dags att hoppa i duschen och ta sej till jobbet.

Det är otroligt vackert i skogarna nu!Under torsdagen hade Nioåringen hemkunskap så när han kom hem bjöd han på chokladkakor med strössel på som han själv bakat!


När Mamman lagt de fyra små juvelerna så tog hon den "nya" promenaden. Skönt!

Fredagen kom (med härlig värme) och försvann lika fort den och eftersom Mamman fortfarande inte har bil så var Pappan tvungen att komma hit även den här helgen. När han ändå var här så passade Mamman och Tonåringen på att gå ut och gå medan Pappan fick ha fredaxmys med de små och sen leka taxi åt Stora Brorsan som var hos en kompis.


Tonåringen och Mamman passade på att leka lite med Mammans mobil och instagram när de nådde vitsippeskogen. Tänk om underbaraste dottern kunde förstå att hon är så otroligt vacker! Hur kan hon inte se det?
  
Fredagskvällen blev alldeles för sen för Mamman trots att kidsen var i säng före tio.

Sen kom helgen och för Mammans del handlade den i stort sett om fotboll! Vi började dock lördagsmorgonen med ett besök på matmässan vid marknadsbodarna (som gick av stapeln för tredje året i rad). På väg dit mötte vi Sötisen (vars storasyster parkerade hos Tonåringen) och hennes föräldrar.
Drygt nittio minuter senare var vi åter hemma, med oss hade vi en del gott. Äppelmust, olika smaksatt honung, rökt fläsk, frökex (till Mamman), kryddor, två olika tesorter (bland annat polkagris till Tonåringens stora glädje) och varsin marknadsklubba till kidsen.

Ytterligare en kvart senare åkte Mamman och Nioåringen iväg mot hålan Kil för årets första poolspel för P9. Då visade termometern 28 grader och solen gassade från klarblå himmel!

Uppvärmning!

Nioåringen var lagkapten i första matchen. Här hälsar han på andra laget lagkapten och domaren.
Nioåringens inkast är grymma, han kan slänga iväg bollen hur långt som helst! =)

Ibland hamnar man på backen. Upp och på det igen! =)

Efter matchens slut tackar man motståndarlaget för en god match.

Vilket Nioåringen gjorde efter vinst i första matchen.

Andra matchen drog igång efter en kvarts vila och massor av vatten. Ungarna höll på att flyta bort och tro sjutton det när termometern landade på 30 grader! (I Hålan hade de fått världens åskoväder under ett par timmar om jag förstod rätt, själv satt jag och blev solbränd! ;) )

Efter att ha spelat vänsterytter (eller vad det nu heter?  BP hjälp...) första halvlek så sadlade Nioåringen om till målvakt.

När backen råkar tappa bollen så kan det bli farligt...

...men Mammas lille målis var vaken och alert!

Tråkigt när ens egna lag befinner sej på motståndarsidan hela tiden! Då kan man passa på att vila...

...så länge man inte tappar spelet med blicken och är snabbt uppe på benen igen!

Dagens P9-lag efter ytterligare en vinst! Två matcher och två vinster, det var åtta glada, svettiga, grabbar som for hemåt!

När lördagskvällen kom var Mamman helt slut!

På söndag morgon ringde klockan sju. Det var bara att masa sej upp, fixa frukost och packa Sjuåringens fotbollsgrejer. Dags för första poolspelsomgången för P-05:orna!

Halvnio for Mamman med Sjuåringen och Tonåringen mot Lilla Staden där Tonåringen lämnades av då hon hade kabaréträning hela dagen. Sedan fortsatte färden över tre mil till ut mot näset!
  
Uppvärmning!

Sjuåringen spelar alltid i backposition, det är det enda han vill och det är där han passar bäst! Han är en jäkel på att vara i vägen och han tål tuffa tag!
  

Ögonen på motståndaren... Var är mina lagkamrater?

Lyckligt gäng efter vinst i första matchen!


Det blev en del smällar och ungen har ett underbart minspel!När sista matchen var slut så var inte grabbarnas humör på topp längre, förlust i match nummer två. Efter duschen så for Mamman och Sjuåringen mot Lilla Staden igen där de plockade upp Kusinen och Tonåringen. Därefter fortsatte de hem till Hålan där resten av dagen tillbringades ute tillsammans med en hoper grannbarn.

Nästan lika varmt på söndag som på lördag, 26 grader i skuggan!

"IIIIIHHH KALLT VATTEN MAMMA!"


Nioåringarna körde höjdhopp!Innan det var dags att gå in och smaska på hemgjorda hamburgare och försöka komma i säng så körde barnen vattenkrig!
Busiga Grannen (även kallad Sean Banan av Lilleman av någon konstig anledning) fick även han på sej badbyxor och blev rejält blöt! ;)

Sen kom kvällen, Mamman hade myror i benen efter att barnen kommit i säng så hon tog sej en snabb promenad på två kilometer innan hon hittade in i duschen och ner i säng!

I dag har Mamman inte hunnit träna. Förmiddagen försvann snabbt då hon röjde lite i lägenheten och tog hand om ett och annat som behövde fixas. Under kvällen var det dags för avslutning på båda Småttisarnas avdelningar samtidigt, blev aningens stressigt!

Vi började kvällen på Lillemans avdelning där vi fick veta allt om isägget som blev en isfågel och som har följt barnen en stor del av vintern och våren i allt arbete. Här ovan är barnens egna isfåglar som de gjort!


På Snufflis avdelning började vi med tipspromenad och därefter blev det fika och avtackning av de blivande skolbarnen!

Finaste skolflickan to be!

Barnen kom i säng alldeles för sent idag och nu har Mamman precis avslutat ett samtal med goaste Miya i Boston. Ute har det blixtrat i snart en timme, nu hör man även mullret och det närmar sej snabbt. Dags att dra ur datorn!

Ha en go vecka gänget!

Två månaders skillnad. 15,3 kg lättare och 15 cm mindre i midjan. UNDERBART!!!

4 kommentarer:

BP sa...

Långt inläg- lång kommentar.
Börjar med sista bilden och sitter totalt förstummad framför skärmen. Helt enkelt fantastiskt Shannara!!! Det finns inget annat ord. Som person gillar jag dig oavsett vikt. Det är ju din personlighet som räknas. Men nu har denna fina personlighet fått en kropp värd namnet också. Underbart! Är så otroligt stolt över sig och du lär nog gå ner fler kilon. Vilken sporre, vilket resultat. Otroligt bra jobbat! Fortsätt, men det lär du nog göra utan mina komplimanger;-)

Åsså blir jag så varmt om mitt gamla hjärta när jag ser grabbarna lira boll. Hellre en ungdomsmatch än en pissig match i Allsvenskan!
Å "min" målis är vänster yttermittfältare skulle jag tro, för laget spelar väl inte med tre man på topp;-) 1 000 tack för länken, nu gjorde jag precis rätt för den med mitt svar;-)
Toppen bildkavalkad som vanligt. Vilket minne du har. Jag vet inte ens vad jag gjorde igår;-)
Å N är vacker. Hon är så "fin vacker" som i Jane Austen filmerna tycker jag, men i den åldern är man ju bara "ful". Det tyckte jag också när jag var 15-16 år.

Förresten: Om du vill ha ett gäng jeans (nästan nya och tidslösa) av mig nu när du har en ny kropp så säg till. Synd att slänga dem tycker jag. Å jag lovar att de sitter betydligt bättre än dom som du har på nu;-)

BP sa...

PS. Om du hittar en massa stavfel i min kommentar så hoppas jag att du har överseende. Orkade inte korrläsa. DS.

Paradiset Kaos sa...

Vad duktig du varit med ditt tränande :-)

Sparsamhet sa...

Vilken skillnad. Det är roligt att träna bara man kommer igång. Då kommer suget att träna och så börjar man äta bättre automatiskt- det är min erfarenhet i alla fall.