måndag 6 maj 2013

Bergsbestigning, utomhusträning och en sextonåring i familjen!

Börjar samma dag som jag slutade blogga sist, nämligen i torsdags. =) Medan Mamman satt här i lugn och ro för att skriva sitt förra blogginlägg så började barnen ropa efter henne ner på gården för att visa två saker. Mamman satte snällt på sej skor och jacka och knallade ner för att se vad de ville visa.


Det första var ett fint konstverk som de två minsta gjort av en bit asfalt, en flat sten och massor av glitterlim. Det andra var att Tonåringen lyckats lära sin älskade lillasyster att cykla! =)


"Titta vad duktig jag är mamma!" =D

Söta granntjejen har också plockat av stödhjulen och cyklade snällt runt med Snufflis nere på parkeringen!

På fredagen blev det först en gemensam insats av Mamman och barnen med tvätt och städ (efter att Mamman kört fem km på crosstrainern). Så härligt när alla hjälps åt, det går så fort då!

När vi var klara klev vi iväg till affären för att handla korv och diverse annat. Därefter gjorde Mamman och alla sex barnen en utflykt upp till Hösås (en dryg 3 km lång promenad i uppförsbacke)!

"Ända dit upp ska vi mamma!"

Det fanns mycket spännande att se på vägen. Myrstigar till exempel!

När man blir trött i benen är det bra att ha en storebror som är stark, både Snufflis och Lilleman fick rida en bit var.

Lilleman gnatade på duktigt trots att han är liten!

Överallt var det fullt av tussilago, vitsippor och blåsippor!
Det fanns tre lerhålor på vägen upp till toppen, gissa var de små prompt skulle gå? ;)

Äntligen uppe, promenaden tog ganska exakt en timme. Det blåste bra nere på marken, uppe på toppen var det full storm och frågan var om vi skulle kunna elda överhuvudtaget.

Stora Brorsan fixade veden!

Fyr på elden blev det också och först ut på gallret var ett gäng chorizos samt lammkorv.

Nioåring klöv mera ved till brasan.

Det blåste som sagt var bra på toppen och då får man mycket rök i ögonen när man vill värma sej vid brasan! ;)

Vi grillade även kebabspett och stoppade foliepaket med bananer, maschmellows och choklad i glöden till efterrätt.

Ungefär så här långt in i utflykten så öppnade Stora Brorsan sin dricka som någon skakat och blev väldigt blöt. Han klädde då av sej allt utom kallingar och mössa för att torka kläderna över elden. Innan vi visste ordet av så sprang han runt på toppen, nästan naken, och sjöng lejonkungenlåtar. Snacka om att bjuda på sej själv (jag har bildbevis, men de får ni inte se). Jisses vad alla skrattade gott, Tonåringen låg nästan dubbelvikt i vindskyddet och Mamman skrattade så tårarna sprutade. Vi behövde den här utflykten, det var helt underbart att få slappna av, prata och skratta ihop med alla ungar!
Väl hemma igen var klockan nästan åtta och det blev dusch på löpande band för hela familjen. Sen slocknade vi en efter en innan klockan slagit tio. Så skönt!

På lördagen tillbringade vi i stort sett hela dagen utomhus på gården. Mamman orkade inte träna, den envisa förkylningen i kroppen vill vare sej bryta ut eller försvinna.

Snufflis cyklade och cyklade och cyklade så Mamman funderade på om hon skulle cykla benen av sej. ;) Lilleman for runt på sin cykel han med, medan Bröderna Bus lekte någon annanstans tillsammans med Kusinen som tillbringade dagen här i Hålan då hans mamma jobbade.

Till middag åt barnen spagetti och köttfärsås medan Mamman mumsade i sej en smaskig sallad med kräftstjärtar och sen tog vi en tidig kväll igen. =)

Söndagen började Mamman med att köra ett träningspass. Fem kilometer på crosstrainern, fem minuter mage och fem minuter ben. Därefter var det dags för Småttisarnas första utomhusträning för säsongen!Lilleman (som inte fyllt fyra än) är riktigt duktig på att både driva bollen framför sej och sparka den!


Efter en smaskig middag på hemgjorda hamburgare så tillbringades även söndagen utomhus. Tyvärr så blåste det rejält vilket tog bort effekten av det varma härliga solskenet.

Ute på gården befann sej även grannbarnen och under den tidiga kvällen kom söta tjejerna ner på gatan hem från sin tripp till grannlandet. Massor av lek och cyklande blev det och Mamman hann prata med både grannmamman i huset bredvid och sitta en stund i köket hos söta tjejerna och prata med deras mamma. Skönt med lite vuxensällskap ibland. =)

Nu syns det att våren äntligen är här!

Under kvällen fick Mamman feber och kröp i säng vid åtta tillsammans med kidsen och somnade nog före dem.

Måndag morgon började med att Mamman smög in till Tonåringen och spelade upp en speciell låt för dottern, samma låt som hennes föräldrar spelade för Mamman och för alla hennes systrar på deras 16-årsdag. GRATTIS älskade unge!


Efter att alla ungar kommit iväg till respektive skola så tog Mamman en kort promenad med kameran.Sen tog hon sej lite lunch, en grönsallad med skagenröra och brieost, innan hon klev till jobbet.

Under kvällen var mormor, Kusinen och kusinmamman här och firade dottern. Mormor hade med nybakade muffins och en smaskigt god tårta som Mamman smakade på när hon kom hem.

Kvällen blev ganska sen för barnen. Nioåringen hade nämligen äntligen fått tag på första delen av "Beast Quest - Mörkrets rike" så det blev långläsning. Nu är klockan snart midnatt och även Mamman ska bädda ner sej i sängen. =)

1 kommentar:

BP sa...

Tack för den actionfyllda rapporten! Så himla kul att E lärde sig cykla utan stödhjul så fort. Modigt!
M lär nog snart följa efter. Det glädjer mitt fotbollshjärta att se M lira boll. Det ska visst böjas i tid, eller hur!
Tycker även att J är härlig. Stark är han också med att bära småttingarna på axeln. Duktig kille!
Å N fyller 16. Vad tiden går! Stort GRATTIS till henne och dig!