måndag 13 maj 2013

Kan någon stoppa karusellen, jag vill kliva av!

Nu kommer här återigen ett mastodontinlägg om den Shannarianska familjen och livet i Hålan. Jag har varken tid eller ork att blogga när kvällen kommer allt som oftast, livet snurrar just nu på i allt för hög fart. Kan någon bara stoppa den ett tag?

Vi börjar med onsdag, den lugnaste dagen i det här inlägget!

Efter att barnen lämnats på förskolan så mötte Mamman upp älskade Pappsen i Hålan och körde hem hans bil till djupa skogen medan han själv körde hem "gammelbilen Harri" från dennes vintervila. ;) Därefter skjutsade Pappsen Mamman in till Lilla Staden där hon hämtade sin bil för att kunna använda den över helgen och sedan köra tillbaka den en vecka senare för att få generatorn bytt (IGEN!).

När Mamman befann sej i Lilla Staden så ringde Syster Kusinmamma upp och undrade om Mamman kunde hämta upp hennes son Kusinen på skolan och köra honom till mormor och morfar då han inte kände sej helt kry. Naturligtvis kunde Mamman göra det!

Väl hemma igen så hann Mamman göra sej i ordning och slänga i sej lite lunch innan det var dags att rusa iväg till en eftermiddag på jobbet!

På kvällen var det lagom rörigt, men barnen kom i alla fall i säng någorlunda i tid!

Efter onsdag så kommer torsdag!

Och på torsdag var det både röd dag och tvättdag! Mammans yngsta Lillasyster kom och hälsade på (för att tvätta sin hundfilt i den urgamla mattmaskinen) i ett par timmar efter att Mamman avklarat ett pass på crosstrainern och tagit sej genom duschen. Tonåringen kördes in till Lilla Staden för att jobba med kabarén som niorna ska ha innan skolavslutningen. Det tvättades, handlades, lagades mat... Allt gick i ett fram till tre då Mamman satte de fyra små trollen i bilen och for hem till Goa K för att fira henne på födelsedagen och äta Hålans godaste tårtor! I samma veva ville Tonåringen bli upphämtad vid skolan, men det löste sej det med!

Mamman syndade, en liten bit av varje sort blev det! ;)

Vid halvsex packades barnen åter in i bilen, ute hällregnade det, och så styrdes bilen mot dagens sista anhalt - Fotbollsträning på Kilavallen för Bröderna Bus!

Lagom till träningen började så skingrades molnen en aning och regnandet höll upp under hela tiden!

På torsdagar tränar båda Bröderna Bus lag ihop (på tisdagar tränar de samtidigt men inte tillsammans).Småttisarna roade sej kungligt i alla lerhålor medan brorsorna tränade!


Efter träningen kördes dusch enligt löpandebandprincipen och sedan blev det kvällsfika och sängen för alla söta barn.

Mamman lekte med sin telefon och instagram, sådär som alla tonåringar gör och la ut nedanstående foto till allmän beskådan (för sina följare). ;)


Söta riniwinii skrev följande kommentar till bilden: "Haha du ser ut som 15! Är det taget nu så har du inte bara gått ned i vikt utan även ålder!"  Lite roligt tyckte Mamman och skrattade gott när hon kröp ner i sängen och tog natten!

Fredag var shoppingdag!

När nu den Shannarianska familjen hade bilen hemma och var tvungna att använda den varje dag för att inte batteriet skulle laddas ur i väntan på den nya generatorn så passade Mamman på att lasta in alla sex barn i bilen och fara mot Stora Staden för att shoppa avslutningskläder och en ny bikini till sej själv inför resan till Spanien (som närmar sej alldeles för fort just nu).

Alla var på toppenhumör, det pratades, skrattades och lyssnades på musik. Underbara bilterapi, den här familjen BEHÖVER de stunderna!

Humöret grumlades dock snabbt då först en och sen två lampor började lysa elakt orange på bilens instrumentbräda. =( Mamman fick spunk och försökte ignorera lamporna. Familjen for vidare till köpcentret bortom Stora Staden (trots att bilen betedde sej koko då man använt bromsarna) och klev först in på Stadiums outletbutik där tonåringarna shoppade massa strumpor och sedan avverkades nästan en hel timme inne på Lager 157. Med därifrån var shorts och pikettröjor till skolgrabbarna, klänning, tights och kofta till Snufflis, underkläder, solglasögon, jeans och ett par munkjackor. Alla ungar hade med något ut och Mamman var nöjd med priset också! ;)

Lamporna fortsatte envetet att lysa då Mamman for vidare med barnen mot McDonalds, det konstiga nu var att bilen inte heller ville växla längre (automatlåda). Mamman fick ont i magen och parkerade på macken bredvid "Donken". Handlade mat åt kidsen (om man nu kan kalla det för mat) och en sallad till sej själv och därefter bestämde hon sej för att synda (passande tillfälle, jävla skitbil) och klev in på macken för att köpa cigaretter och då kom dagens positiva! Mamman fick visa legitimation för att köpa dem!!! Stackars grabben i kassan måste ha varit blind och när han såg att Mamman är inne på sitt trettioåttonde år så stammade han fram att de ju var tvungna att ta leg av alla som såg ut att vara under tjugofem. Mamman log, tackade och tog emot! =D

Efter maten tuffade hela högen vidare mot Helmia för att dumpa bilen på verkstaden där. *suck* Där kliade de sej mest i huvudet, men lovade att titta på bilen till veckan i alla fall. =/

Mamman samlade ihop hela högen med ungar och sedan promenerade de in till city via inre hamn och gator kantade av rosa träd.
Det blev ett par timmars strosande i centrum med besök på bland annat BikBok där Tonåringen hittade en klänning (superfin) till skolavslutningen, Cubus (där hon hittade ett par billiga jeans och Mamman hittade en bikini) och guldsmeden där konfirmationspresent till Mammans yngsta kusin och örhängen till Mammas fina töser inhandlades. Dessutom fick Mamman jaga sej svettig efter Lilleman som bara ville åka rulltrappa och lyssna på Stora Brorsans konstanta tjat "NÄR ska vi åka heeeem?" medan de väntade på att Pappan skulle möta upp.

Sedan promenerade hela högen tillbaka till Helmia där även älskade mammsen mötte upp med sin fina bil för att skjutsa halva högen hem (andra halvan fick Pappan köra till Hålan).

Så var hela fredagen förbi, snabbt fredaxmys följdes av sängen för samtliga. ;)

Lördag och kosläpp!

Mamman hade lovat småbarnen att de skulle få komma till Torp och årets kosläpp tidigare i veckan och bil eller inte, löften är till för att hållas! Således samlades Mamman, småbarnen och Stora Brorsan (som frivilligt ville följa med) ihop halvtio och började knalla bort mot ladugården.

För att mäta hur lång promenaden blev så startade Mamman appen runtastic i mobilen när de lämnade gården hemma. Trots att det finns så mycket att se när man är ute och går så lyckades vi komma fram i god tid före elva!


Härlig utsikt mot Hösåsfjället!

Kabbelekorna har börjat blomma!

Kvigorna var redan ute i hagarna.

Tre kilometer på femtio minuter med ett gäng ungar känns helt okej! ;)

I väntan på kosläppet så kelades det med kalvarna.

"Mamma, kalven äter upp min tröja, den tror att det är en puppe å vill äta tänker ja mamma."

Väntar på att få komma ut!

Så var det äntligen dags för alla hundra kossor att komma ut i hagen och äta gräs!

Den sista kossan var lite blyg och blev påskjuten av ett par av bönderna. ;)


När alla kossor kommit ut i hagen så hade Stora Brorsan redan gått hem för han frös (inte konstigt om man går ut i shorts och t-shirt) och Bröderna Bus hoppade in i Kusinens bil för att få skjuts hem. Sjuåringen åkte med Kusinen hem till Lilla Staden för att sova över.

När alla besökare (förutom Mamman och Småttisarna) lämnat gården var kalvarna väääldigt trötta!


Snufflis mysade ner sej i en hög med halmbalar och ville aldrig gå hem! =)

Tillslut fick i alla fall Mamman med sej de små på den tre kilometer långa promenaden tillbaka hem och trots att de nyss gått samma väg så hittade barnen nya spännande saker att visa Mamman på. =D Det är det bästa med att ha barn, att få se allt genom deras ögon också!

Ett dike fullt av grodägg!

"Mamma, titta vad stora löven börjar bli!"

Härlig utsikt över byälven!

När Mamman kom hem höll barnen på att svälta ihjäl, minst! Så Mamman tog med sej de barn som ville till affären för att handla mat. Dessutom unnade de sej varsin glass, till och med Mamman! Sedan lagades falukorv och makaroner till kidsen medan Mamman gjorde i ordning stekta auberginer, stekt zuchini och stekt sparris till sej själv. Till det intog hon kräftstjärtar, tomater och rädisor!


Efter maten kom Pappan hit (då Mamman behövde hans bil på söndag och hans hjälp med småbarnen samma dag) och med sej hade han en present till Mamman!

Vaniljpulver (till Mammans hemgjorda müsli), lakritspulver (till glassen Mamman ska göra själv), gojibär och pistagenötter (även de två sistnämnda till müslin).


På kvällen, när Småttisarna snällt gått i säng tidigt (de bad om att få gå och sova) och Nioåringen mysade med sin pappa i soffan, så gjorde Mamman en ny laddning nötmüsli bestående av massa olika nötter, gojibär, frön och kokos. Väldigt gott och fruktansvärt mättande tillsammans med frysta hallon och lite yoghurt!

Konfirmationssöndag!

Söndagsmorgonen började tidigt, klockan ringde halvåtta för Mammans del och en timme senare hämtade Nioåringens ena tränare upp honom så att han kunde få spela med i dagens match. Två timmar senare satt Mamman och Tonåringen i Pappans bil på väg mot Hålan (ett par mil bortom Stora Staden) där Mamman växte upp för att vara med vid Mammans söta kusin H:s konfirmation.


Fina H sjöng Gabriellas sång.Nattvard

Konfirmerad söt tjej!

Efter konfirmationen i kyrkan blev det lite kallskuret med potatissallad, baguetter och sallad samt jordens godaste dajmtårta (som kusinens farmor bakat) hemma hos faster med familj.

Medan maten intogs så blippade det till i Mammans telefon, det kom ett mess från Nioåringens ena tränare (den som inte hämtat och skjutsat honom). Tränaren skrev:

"Hej Shannara. Din son var riktigt bra i mål idag! Stod ofta helt rätt och läste spelet bra. Gjorde några bra reflexräddningar också."

Mamman blev glad och stolt! Och vilket engagemang ifrån tränaren som tar sej tid att messa Mamman då hon inte kunde närvara vid matchen! TACK!

När klockan närmade sej tre så sa Mamman och Tonåringen tack för sej och for mot Lilla Staden för att hämta upp Sjuåringen på vägen hem. Knappt två timmar senare så var de äntligen hemma. Hemma hade det varit lugnt hela dagen, Snufflis hade varit ute mest hela tiden och Lillen hade mysat med Pappan. Pappan hade bytt i kattlådan, diskat och dammsugit. Skönt för Mamman att slippa det! Tack!

Kvällen avslutades med kvällsfika och saga, sen sov alla som slagna hjältar. Mamman slocknade vid nio med huvudvärken från helvetet!

Sist, men inte minst dagen idag!

Måndag och ny vecka. Tusen saker för Mamman att göra... Mamman började dagen med att kliva en mil på crosstrainern och sedan få iväg alla ungar till skolan. Därefter handlade hon och tog tag i en hel hög samtal som skulle ringas.

När hon äntligen var färdig med det och tänkte kliva in i duschen så ringde verkstaden i Stora Staden och berättade att de inget kan göra åt bilen. Felkoderna de kunde läsa av visade att något är knas med ett par sensorer som inte vill samarbeta som de ska. Något om luft till motorn, vridmoment och blablablaha... Saken är den att de trodde, ganska säkert, att det var ett specifikt fel på bilen, ett ganska vanligt fel uppenbarligen. MEN eftersom de inte var hundra procent säkra på det så ville de inte göra något.

Det är nämligen såhär att jag har en FORD med en volkswagenmotor i. Detta innebär att den fordaukoriserade verkstaden INTE kan läsa av alla felkoder eller får all information ifrån databoxen gällande motorn eftersom det är en VW-motor. VW vill inte dela med sej av all information och de VW-auktoriserade verkstäderna tar INTE emot bilen då det är en FORD. Moment 22! Jättebra idé att samarbeta och bygga bilar tillsammans, men sen vägra att dela med sej av all nödvändig information! GAH!!!

Så nu sitter Mamman utan bil på riktigt, luften har gått ur henne... Hon behöver en ny bil, men pengar växer inte på träd! *snyft*

Nåväl, Mamman tog en lång härlig dusch (och oroade sej över hur hon ska lösa allt utan bil, fotbollsmatcher, skolavslutningar, IUP-samtal...) och klev sedan iväg till jobbet där hon tryckte i sej en soppa innan hon började dagens arbetspass.

Under kvällen kom den av Nioåringens tränare in som hade hämtat upp honom här hemma för att handla. Han berättade även han att sonen varit superduktig och gjort en jättebra insats i mål dagen innan. Kastat sej på bollarna och inte varit rädd för att ta bollarna med kroppen. Härligt, Mammans duktiga målis!

När Mamman kom hem var alla barn duschade och alla hade ätit kvällsmat I KÖKET! Mamman försöker bortse från det faktum att hemmet ser värre ut än ett skrotupplag... Fokusera på det positiva!

Nu kom en febrig Nioåring upp och kröp in i Mammans famn så nu blir det ett slut även på den här dagen!

1 kommentar:

BP sa...

Alltså ärligt talat förstår jag inte hur du finner tid till ett sådant mastodontinlägg. Förstår inte heller hur du får alla aktiviteter in i 24 timmer och hinner med.
Nu har jag plöjt mig igenom hela inlägget (på jobbet;-)) och fastnat på "15-åringen" - dig alltså. Bättre komplimang än att visa leg kan du knappast få = ytterligare en supersporre att fortsätta träna och äta sunt.
Åsså målisen såklart! Sådana nyheter gör mig ju lite extra glad som du förstår.
Å det där med bilen är bara skit. Hoppas det ordnar sig om alla skramlar åt dig kanske. Det räcker ju inte med en liten kärra heller, du behöver ju plats för sju pers. Suck säger jag bara, men allt ordnar sig ju som bekant - eller som jag brukar säga;-)