tisdag 28 maj 2013

Det är inte konstigt...

Idag lyckades jag starta morgonen med ett femkilometerspass på crosstrainern. Eller ja, morgonen började väääldigt tidigt för att hjälpa Stora Brorsan att skriva ut ett arbete som skulle varit inlämnat i fredags.

Ungen har haft otur till max. Han började skriva "Boken om mej" för flera veckor sedan i skolan, men allt han sparat försvann. Så förra veckan började han om här hemma, Mamman har försökt hjälpa till så gott hon kan med information och bilder. Varje kväll hela veckan satt han med det för att hinna klart och på torsdag när han skulle skriva ut det så fanns ingen färg i skrivaren.

Färg fixades under helgen, arbetet plockades fram och precis när Mamman skulle skriva ut det så kraschade datorn! Efter att ha fått igång den igen (det tog en evighet och Mamman fick grejja med den i felsäkert läge bra länge) så var hela arbetet sånär som på försättsblad, innehållsförteckning och förord borta! Puts väck!

Detta ledde till en exceptionellt sen kväll (natt) för Mamman och Stora Brorsan samt en dag som började halvsex imorse!

Strax efter sex hade resten av huset vaknat till liv! Tonåringarna försvann till bussen vid sju och under förmiddagen hade niornas kabaré riktig premiär. Två föreställningar kördes under dagen för elever och personal på skolan.

Precis när Bröderna Bus klev utanför dörren så kom Mamman på att Sjuåringen skulle ha med både badkläder, matsäck och pengar till skolan idag, vilken tur! Båda Bröderna Bus åkte nämligen buss in till Lilla staden idag där Nioåringen (och hans klass) besökte brandstationen och Sjuåringen for till badhuset med sin klass för att sedan gå vidare till Furuskogsparken och ha utflykt.

Bröderna Bus hann knappt lämna byggnaden innan Småttisarna sprang ut och cyklade i en timme tills det var dags för dem att vandra till förskolan.


Snufflis har fått en ny (storasysters gamla) cykel under helgen. Hela 20 tum! Hon är nöjd, Mamman tycker den är lite för stor!


När Mamman kom hem igen åt hon sen frukost på balkongen (med en hel massa fåglar som hela tiden höll ögonen på henne). Därefter fixade hon med ytterligare papper till kommunen och diverse annat innan hon slängde sej i duschen och rusade vidare till jobbet.

På jobbet flög tiden iväg och här hemma så fixade Stora Brorsan så att Bröderna Bus kom iväg på fotbollsträningen och så att de små kom hem från "dagis". Vid sju kom Småttisarna in och Tonåringen serverade dem kvällsfika på balkongen i den underbara kvällsolen.


När Mamman kom hem hade de precis ätit klart och Bröderna Bus var på väg in i duschen. Trots att det var såpass mycket ordning som det var i hemmet så dröjde sagan ända till klockan slog nio. Det är svårt att komma i säng när det är en härlig sommarkväll ute och barnen bubblar på om dagens äventyr!

Nioåringen ville berätta om besöket på brandstationen där de fått åka både terrängbil och brandbil samt fått släcka en eld på riktigt med vattenslang. Sjuåringen berättade om badhusbesök, glassköp och linbana. Han hade dessutom varit duktig och letat reda på Nioåringens badshorts (som glömdes för en månad sen) bland kvarglömda grejer.

Nu ska Mamman försöka sova, Tonåringen har nog äntligen lagt sej hon med. Hon har två prov i morgon och ett på torsdag. Förstår inte varför alla lärare ska ha prov i alla ämnen de sista två veckorna före betygen sätts!? På det har hon haft kabarén, inlämningsuppgifter och nationella prov (som ligger utanför ordinarie kursplan). Det är inte konstigt att fler och fler tonåringar blir utbrända. Ska bli så gott att komma iväg till Spanien, inte många dagar kvar nu. (Borde hitta ett par resväskor att låna kanske?)

1 kommentar:

BP sa...

Tycker himla synd om j:s borttappade bok. Verkligen max otur. Duktigt av honom att jobba på och inte strunta i det!
Stressen vid slutet av terminen ärxen perfekt förberedelse för arbetslivet kan jag tala om, verklighetsnära om man säger så;-)
Hur är det med resfebern;-)