torsdag 1 augusti 2013

Semesterlunk the Shannarian style

Ytterligare en vecka har passerat och förutom att Mamman plöjt igenom flera böcker (bland annat "Fyrvaktaren" av Camilla Läckberg och "Vattenänglar" av Mons Kallentoft) så har det även förekommit en del aktivitet i det Shannarianska hushållet. =)

Fredagen den 26:e började vi dagen med att handla, baka tårta och gratulera den nyblivna fyraåringen med paket! Grattis Lillgrisen mammas!!!


Den absoluta favoritpresenten, en egen riktig sparkcykel!
Sonen hade både längtat och inte längtat efter sin födelsedag. Anledningen till att han inte ville att fyraårsdagen skulle komma var att han då skulle sluta med nappen. Mamman har stålsatt sej inför vad som komma skulle, men Lillen har inte nämnt nappen EN ENDA GÅNG sen han var inne och bytte hälften av napparna mot ett paket hos Lillprins bäääbis i lägenheten bredvid (Tack underbara grannmamman för den hjälpen, den var guld värd!) och skickade hälften till tomten (vilket innebär att man får ytterligare ett paket om två veckor).

Efter att minstingen firats så åkte Mamman till Stora Staden med tonåringarna och Pappan tog med de fyra små barnen till Lilla Staden och Kusinen.

Mamman shoppade lite nya kläder (numera står det bara L eller 44 i kläderna istället för XXL och 52/54) och Tonåringen köpte sej ett par nya converse för EGNA pengar! Därefter hämtades tonårspappan upp och sedan lämnade Mamman av dem alla tre hos tonårsfarföräldrarna innan hon får hem igen.

Strax efter att Mamman kommit hem kom även Pappan hem med de två minsta, Bröderna Bus sov kvar hos Kusinen.

Vid sju så begav sej den hemmavarande halvan av familjen iväg till grannbarnens pappa tillsammans med granntösen och grannbarnens mamma för att grilla och umgås. Det blev en riktigt trevlig kväll som varade fram till midnatt! Tack för en härlig kväll!


Under lördagsförmiddagen så försvann Pappan till Lilla Staden för att bygga uteplats och hämta hem Bröderna Bus medan Småttisarna lekte ute och Mamman storstädade deras rum (sex icapåsar med skit åkte ut, undrar om de någonsin kommer sakna något av det?) samt röjde igenom lägenheten en sväng. Sedan kom kvällen, lördagen försvann i ett nafs!

På söndagen var det samlarmässa här i Hålan och det har nog ALDRIG befunnit sej så mycket folk här på samma gång under någon samlarmässa tidigare. Man tog sej knappt fram!

Vi fick finbesök av Sötisen och hennes föräldrar som kom med paket till Lilleman. Vi hann med en tur nere på marknadsplatsen och lagade mat tillsammans. Vi ses alldeles för sällan numera!

Sötisen släpade runt på Nioåringen som snällt lydde... ;)


Efter maten blev det glass!
När Sötisen packat ihop sina föräldrar och sin storasyster (som tillbringat dagen med att jobba på caféet mitt i Hålan) så försvann Snufflis in till Älva och blev kvar där över natten. =) Tonåringarna kom hem under kvällen och lugnet lade sej i det Shannarianska hemmet.


Mamman passade på att rensa sina lådor på för STORA kläder, två stora kassar åkte ut. Så jäkla SKÖNT!!!

Så blev det måndag igen. En riktig segismåndag. Sen frukost, pyjamasmys, ligga-på-en-filt-och-läsa-i-solen-dag medan barnen lekte med andra barn på gatan.


Dagens enda ansträngande aktivitet för Mamman var matlagningen och maten var värd ansträngningen! (Papptallrikar och plastmuggar för semesterkänslan! ;) )

Tisdagen gick i samma tecken... Lite regn, lite mulet. Förmiddagen tillbringades med läsning och tv-mys. Till lunch lagades hemmagjorda hamburgare och sen mysade vi i soffan med familjefilm på eftermiddagen! =)

Har man tryckt i sej hamburgare till lunch så är det gott med sallad för Mamman till middag! =)

Kvällen tillbringades utomhus där barnen lekte myrbekämpare. Det kryllade av myror och flygmyror överallt! Barnen sprang runt med vattenflaskor och saltkar och fyllde varenda bo de hittade medan Mamman satt med näsan i sin bok och höll ett öga på kidsen samtidigt (myrorna försvann faktiskt).

Hur ofta ser man myror släpa runt på spindlar???När kvällen kom somnade barnen gott! Mamman fastnade i sin bok till klockan var närmare två. Mamman är hopplös när hon kommer in i sina läsperioder, hela världen försvinner och ersätts av den fiktiva världen i boken. Man kan förmodligen riva hela huset runt Mamman om hon läser en bra bok utan att hon märker det. ;)

Även igår (onsdag) började i samma semestertakt som dagarna innan. Mamman läste, det kom en åskskur, barnen lekte utomhus och lagom till lunch så kom Goa K:s son hit för att leka med Sjuåringen och sova över.

Ungarna ville helst bara spela dator och tv-spel, men när Mamman undrade om de ville koka saft så flög alla fem upp, burkar plockades fram och snart befann sej Mamman, de fyra små barnen och lånebarnet i hallonsnåren borta i Lillskogen! =)

Mamman hittade en buske med vita (gula) vinbär och åt så mycket hon orkade, det är världens godaste vinbär! =)

När nästa åskoväder drog in blev det dags att gå hem och koka saft av de hallon och röda/vita/svarta vinbär som plockats.

Hela fyra liter saft blev slutresultatet!


När ovädret dragit förbi var det dags för kvällsfika och sängen. Vid tio sov barnen och Mamman kröp ner i sängen för att titta på film med Tonåringen. MYS!

Idag lyckades Mamman ÄNTLIGEN ställa sej på crosstrainern (det har inte blivit mycket träning den senaste månaden då Mamman är inne i ett smärtskov igen) och var nöjd då hon avklarade sina fem km på 16,53! =)

Småttisarna försvann till Söta tjejerna nere på gatan, Mamman handlade, duschade och sen blev det tortillas att äta till lunch. Därefter fick Pappan rycka in och ta hand om sina barn medan Mamman fick hoppa in och jobba hela eftermiddagen trots semester (och det gjorde hon gladeligen).

Så summa summarum har det varit en lugn och skön vecka. Tyvärr blir det inte minsta lilla semestertur för Mamman och barnen i år, inte ens en djurpark eller nöjespark blir det. Mamman vågar inte köra bilen då växellådan inte beter sej som den ska (förmodligen en sensor till som är knas) och verkstaden kan inte ta emot den förrän i september. =(

Mamman får dåligt samvete över hur lite ungarna får göra och uppleva. Utan bil kan vi inte ens "hemestra" och besöka sevärdheter i närheten. Mamman är så tacksam över att barnen aldrig gnäller över vad de inte får och att de aldrig är avundsjuka (som de visar) över vad deras kompisar gör och inte gör.

En sak som Mamman ska göra som lite plåster på såren är att leta upp några hexbug nanos till de små för det har de tjatat om hela sommaren, med lite tur så kan hon även beställa en bana till de små kackerlacksrobotarna. =)

Nåväl, nu är det dags att lägga två små barn! Nioåringen ska få vara uppe lite längre och Sjuåringen sover hos Kusinen inatt.

Sist, men inte minst... Jag glömde visa bilden på mej själv från den 18:e juli jämfört med den första bilden från 18:e mars när jag tog den så ni får se den nu! På fyra månader har vikten minskat med 26,6 kg och midjemåttet har mniskat med 22 cm!


2 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Bra jobbat!
Det är så kul att läsa dina Inlägg :)

Och det gic ju bra med Lim också, såg jag på TV:n :)

BP sa...

Vilken underbar bildkavalkad och härlig sprudlande text till! Bilden som gör mig gladast är utan tvekan den sista! Helt underbart att se hur sexig du är:-) Fortsätt bara, det går ju som en dans!
Å myran med spindeln får också ett pris;-)