söndag 11 augusti 2013

"Storstaden" och dramatik i Hålan

Snart är sommarlovet slut, snart är Mammans semester slut, bra en vecka kvar! I år hade gärna lovet fått vara lite längre, känns som om vi precis kommit in i vår bubbla...

I onsdags hade Mamman fått nog av att vara "fånge i Hålan" så hon chansade och packade in kidsen i bilen (som ja väntar på tid hos bildoktorn för att avhjälpa resten av felet sen sist) och for mot Stora Staden när Tonåringen kom hem från jobbet.

Det visade sej bli en lyckoträff för alla utom Mammans plånbok. ;) Allsång (sen kanske inte tonåringarnas val av musik är den bästa alltid, men Mörbyligan funkar), skratt och bubblande barn i bilen fram och tillbaka och en dag på stan utan bråk från något håll. =)

När det var färdigshoppat så var alla sex barnen rustade inför skolstarten! Sammanlagt hade vi med 7 par skor, 1 par stövlar, 11 par byxor, 2 munkjackor, 4 linnen, 1 tröja, 2 t-shirts, underkläder till ett halvt kompani samt lite andra attiraljer såsom 2 diadem, 3 skärp, 6 par solglasögon och småplock hem. Mamman köpte sej dessutom nya hantlar och en adidaskeps att ha när hon är ute och springer i höst.

När klockan slog åtta var vi äntligen på väg hem och då fick barnen för sej att de ville bada!!! Mamman hade faktiskt badväskan i bilen och efter lite krångel så hade alla barnen något att bada i så vi for ut i djupa skogen och tog ett kvällsdopp!

Mammans skörd, det är lite kul att handla när man kan köpa kläder i "vanliga" affärer. =)

Mammans för tidiga  födelsedagspresent till sej själv!

Torsdagen försvann i ett töcken, Mamman minns inte att vi gjorde annat än handla, mysa, leka ute och att hon satt hos grannarna en stund. En myspysdag med andra ord! ;) Pappan kom hit på kvällen för att träffa ungarna ett par timmar då han blev utringd på jobb hela helgen så Mamman passade på att ligga och lata sej med en bok medan han diskade, utfodrade ungarna och la dem på kvällen. =)

På fredagen bestämde sej Mamman för att vi skulle fixa riktigt god mat på kvällen, så det blev till att handla och köra det sedvanliga fredagsröjet innan  Mamman ställde sej vid spisen och fixade med filé, potatiskroketter, stekt aubergine, sallad och bearnaissås.

Mitt i allt stekande så började det brinna på en av plattorna, Mamman höll sej lugn och kvävde elden med en av stekpannorna. Tyvärr brände hon högerhanden på köpet, vilken tur att den nya aloe vera sprayen precis kommit hem i brevlådan. (I brevlådan har även en hel massa annat från e-bay landat i veckan. =) Bla en parfym, Tonåringens nya väska, mobilskal och lite annat smått och gott.)

Kvällen blev nästan elva innan småttisarna kom i säng. Film och superduperfredaxmys stod nämligen på agendan.

Lördagen tillbringades på en fotbollsplan, nu är poolspelet igång igen och denna dagen var det P-05 som spelade. (Den yngsta spelaren i deras lag är -08 och han är hur skön som helst! ;) ). Även Nioåringen fick hoppa in som målvakt under lördagens två matcher. =) Han var nöjd, äntligen skulle han få testa de nya benskydden och målvaktshandskarna som han fick under onsdagens jätteshoppingtur!!

Mammans fina målis!

Och finaste backen!


Dagens lag!

Bilda hög på världens bästa fotbollsbrorsor! =) En oavgjord match och en vinst, Nioåringen var nöjd då han bara släppte in ett mål på två matcher!

När sista matchen var klar började det åska och fem km hemifrån ösregnade det. Bilen har döda vindrutetorkare så Mamman och busungarna fick snällt stå efter vägkanten (med flera andra bilar) och vänta i tjugo minuter innan färden gick vidare. =(

Hemma i Hålan var det kaos, åskan hade gått ner på flera ställen, bl.a. i ett garage i skogskanten inte många meter från vårt hus och i Goa K:s hus (tror det hade varit fyra allvarligare nedslag och flera mindre). Tonåringarna mötte Mamman i dörren, ganska skakade. Smällen nära vårt hus hade varit skarp, hög och känts som en jordbävning.
Efter regn kommer solsken, så även denna dag och barnen hann leka med kompisar innan det var dags att ta kvällen, lite tidigare än de senaste veckorna! Tonårspappan var här och hälsade på under eftermiddagen och när han for hem mot sitt så skjutsade han Mamman till djupa skogen där hon fick låna älskade pappsens bil. Tack båda två! =D

Söndagen började alldeles för tidigt för Mamman som var nere i tvättstugan redan sju för att hinna tvätta fyra maskiner innan det var dags att dra till Stora Staden och Nioåringens poolspel. =)


Nioåringen stod även idag i mål båda matcherna. Två spännande matcher, Mamman får ju ont i magen när grabben dansar runt och hjular i sin målgård eller nonchalant står och lutar sej mot ena stolpen då spelet pågår på den andra planhalvan. Det blev i alla fall två oavgjorda matcher och i båda matcherna hämtade de upp sej från 0-3, resultaten landade på 3-3 och 5-5. Ett resultat de var mycket nöjda med då de alltid brukar förlora mot båda dessa lag. =D

Både P-05 och P-04 har utvecklats enormt under sommaren, stora framsteg hos alla spelare. Nu är det riktigt rolig fotboll att se på med mycket passningsspel och kommunikation på plan!

På väg hem kom regnet (och hemma åskade det igen), vilken tur att vi hade älskade pappsens lilla bil! Nästan halvvägs hem blev vi fast i en lååång kö, tydligen en seriekrock med tre bilar inblandade. 45 min i en bil med tre trötta barn är inte helt spännande! ;)


Väl hemma fick Mamman ett spel på sina tonåringar som hunnit vända upp och ner på både vardagsrum och kök (vilka var städade då hon gick hemifrån). Dessutom hade de vare sej plockat undan på sina sophögar till rum eller vikit tvätten som Mamman bad dem om.

Nåväl, Mamman fixade tvätten och maten, därefter fick tonåringarna ta resten medan jag kidnappade grannens bebis en timme eller så. Myspys det!

När kvällen kom somnade alla barnen snällt, utom Lillen som tydligen var ute och körde brödbil och var tvungen att jobba tills klockan slagit 22,00. ;)

Nu blir det ett kapitel i boken för Mamman och sen lite sömn... I bästa fall, värken är förjävlig just nu!!!

Inga kommentarer: