torsdag 25 juli 2013

Gamla burkar, vikingar, bad och fotboll för hela slanten

Nu har det gått ytterligare en dryg vecka sedan bloggen och ni läsare fick min uppmärksamhet. Jag har helt enkelt inte suttit vid datorn en sekund sen sist. Det är sommar, sommar på riktigt, och då passar vi här i det Shannarianska hushållet på att njuta av den så mycket vi kan!!!

Det innebär att ni nu har ytterligare ett mastodontinlägg framför er. ;)


På torsdag förra veckan så kom Mamman hem från jobbet till dukat bord. Gott som bara busen! Tack för maten! (Fläskfilé, sparris, blomkål, olika sorters bearnaissås och grönsallad stod på menyn för Mamman!)


Efter maten tillbringades resten av dagen utomhus. Barnen lekte, cyklade och hälsade på grannen för att titta på fiskarna i dammen. Därefter busade de runt på gräsmattan och Mamman fastnade i en bok, "Bara ett barn" av Malin Persson Giolito. När Mamman fastnar i en bok så försvinner omvärlden och då hon åter hittade ut ur fantasivärlden så var det smörjolja ÖVERALLT!

Husväggen, garageuppfarten, inuti garaget, studsmattan... Attans! ;) Det var bara för Mamman att kavla upp ärmarna och städa det som gick!

Så kom fredagen, Mamman jobbade halva dagen och kom återigen hem till dukat bord! Kusinen kom hit och efter att Mamman röjt undan lite i köket så packades badväskan och Mamman tog med sina fyra småbusar, Kusinen och Älva ner till Hålans beach. ;)

Dagens höjdpunkt, broöppning (eller vridning om man ska vara helt korrekt)! 
På väg hem stannade barnen till och sprang runt lite i stendansen.

I lördags så gjorde Mamman sin sista arbetsdag innan semestern. Pappan och Småttisarna kom för att hälsa på en sväng och handla lite.


En gammal farbror hade äntligen hajat att man ska panta sina burkar, men undrade förvånat varför automaten inte tog emot dem. "Tja... Kanske för att de härstammar från dinosaurietiden?!" förklarade en av de Shannarianska avkommorna lite glatt. Farbrorn bara log och rufsade om grabben lite i håret.

Lördagskvällen blev jobbig i det Shannarianska hemmet. Särskilt Sjuåringen var bekymrad, orolig och hade svårt att komma till ro efter dagens olycka på badplatsen. (Tack och lov kunde jag idag, torsdag, informera sonen om att allt gått bra och att den nyvunna vännen nu är vaken igen.)

Det är svårt att veta hur man ska svara på barnens frågor ibland, Mamman brukar vara ärlig och försöka anpassa svaren efter en nivå som barnen klarar av att förstå. Men det gjorde ont i mammahjärtat när sonen inte vågade somna. "Mamma, jag lekte ju med honom idag, jättemycket, vi hade kul och nu kanske han inte lever när jag vaknar imorn. Om jag somnar är han kanske borta?!"

Vid midnatt så sov i alla fall barnen lugnt i sina sängar...

Mammans första semesterdag, söndagen, blev lång som tre dagar!

Hon började med att tvätta tidigt på morgonen, barnen lekte med sin farmor som tillbringat natten här. När farmor åkte hem så begav sej Mamman och alla barn (utom Tonåringen) ner mot vikingabyn och årets Vikingating.


Väl hemma igen bakades det pizza och när alla var mätta, köket var undanröjt (någorlunda) och barnen bytt om så plockade Mamman fram vattenspridaren så att barnen fick svalka av sej lite. Även grannpojken och grannflickan kom över för att leka.


Lite senare på kvällen fortsatte vi ner till grannbarnens pappas hus på andra sidan stora vägen och där fortsatte barnen att busa, duscha i utomhusduschen, plocka vinbär, klättra i äppelträdet och leta myror medan mammorna och den närvarande pappan (grannbarnens) satt och tittade på en stor del av tiden och pratade en hel massa.
Det var en hög med väldigt trötta barn som kom i säng vid elva, ja minstingen slocknade som en slagen hjälte lite tidigare än så.


I måndags startade Svenska landslagets fotbollsskola för Nioåringen, Sjuåringen och Snufflis. Hela förmiddagen tillbringades på Kilavallen där barnen sparkade boll, lekte och hade kul med sina vänner medan Mamman satt i sandlådan med Lilleman. ;)

Eftermiddagen tillbringades i vanlig ordning på stranden om jag inte minns helt fel. =) På kvällen hamnade vi hos söta tjejerna nere på gatan tillsammans med grannpojken, grannflickan och deras föräldrar.


Tisdagen gick i samma tecken, först fotbollsskola och sedan mat innan vi njöt av sommaren. Även den här dagen hos de söta tjejerna nere på gatan där mammorna placerade sej i varsin solstol med varsin bok (den här gången "Den sista akten" av Mari Jungstedt för Mammans del) medan tjejernas pappa höll koll på de små som skuttade runt i deras pool. Under kvällen bjöd de på mat, skinkstek och potatisgratäng med grönsallad till. Gott som busen! Tack för maten söta ni.


Igår, onsdag, tillbringades återigen på Kilavallen och barnen, särskilt, Nioåringen njöt av båda de långa passen med bollen (varsin t-shirt, fotboll och vattenflaska delades ut till barnen på måndagen).


När fotbollsskolan var slut för dagen så gick färden vidare ut i djupa skogen till älskade mor och far där mormor hade pannkakor redo till ungarna och en härlig salladstallrik till Mamman. Tack så mycket älskade mammsen!

Efter mat och lek så promenerade mormor, Mamman och barnen ner till badplatsen så att barnen skulle få doppa sej innan de åkte med Mamman och storhandlade av sin storasyster. =)

På väg från badplatsen så sprang vi på ett rådjur.


Idag har det varit avslutning på fotbollsskolan och Mamman tillbringade förmiddagen med att laga mat tillsammans med några andra frivilliga.Är det avslutning så ska man naturligtvis kasta vattenballonger på alla ledare! ;)
Efter vattenkrig och diplomutdelning bar det av hemåt där Kusinen mötte upp. Även Snufflis fick hem en kompis och en stund senare kom den äldre av de söta tjejerna hit också. Fullt ös medvetslös, precis som Mamman tycker om att ha det. För att speeda upp det hela än mer så tvättade Mamman också medan kidsen rusade runt i vattenspridaren och lekte runt om på gården. Lite glass och bulle hann det också bli innan lånebarnen droppade av.

Jag har förmodligen missat en hel massa, men fick lite bråttom att skriva klart då åskan närmar sej Hålan. Hoppas internet finns kvar i morgon. Kram och ha det härligt i sommarsverige!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för uppdateringen. Alltid roligt att läsa. Sandra

BP sa...

Shannaras längsta inlägg någonsin! Å vilket inlägg!!!! Ni behöver nog inte åka på semester. I din håla händer ju mera än i huvudstaden, å egen strand har ni också:-)
Njut!

Pillargontanten sa...

Härlig sommar!
Härliga ungar och en härlig mamma :)