onsdag 21 augusti 2013

Skolstart och Mammans borttappade hjärna

Måndag och verkligheten återvände till Hålan!

I förrgår kom verkligheten och bankade på dörren med besked. Mamman vaknade redan halvsju och lyckades stå på crosstrainern i hela tio minuter (tre km) innan det var fullt ös medvetslös som gällde. Tonårssonen ropade hejdå, kläder trollades fram, frukost slank ner i magarna, väskor packades, frukt valdes ut och tänder borstades. Tjugo minuter efter åtta hojtade Bröderna Bus hej då och rusade åt varsitt håll, strax därefter knallade Mamman och Småttisarna iväg mot barnskolan, det var dags för Snufflis att börja nollan (förskoleklass)!

Fin i kläder som storasyster valt ut!


Eftersom Mamman jobbade ända till kvart över sju på kvällen så blev det en lång första skoldag för alla de fyra yngre förmågorna i familjen.

Stora Brorsan hämtade Lillen som vanligt och Bröderna Bus tog med sej Snufflis från fritids. Hemma befann sej även Tonåringen som inte började skolan förrän idag.

Mamman kan lugnt påstå att det var två timmars totalt kaos som rådde i hemmet mellan barnomsorg och arbetstidens slut (och det var inte de fyra små barnen som ställde till något av det). =( Jaja, det mesta var i alla fall undanröjt när Mamman kom hem, men nästa gång det kastas ägg i lägenheten kommer Mamman explodera! ;)

Tisdag och Mammans hjärna tog semester!

Tisdagen var Mammans och Lillens lediga dag och eftersom inte Tonåringen hade börjat skolan ännu så passade de på att fara iväg till Skohuset ett x antal mil bort för att införskaffa lite inneskor till alla tre smågossar då resten av gänget promenerat till skolan och Mamman kört ett pass på crosstrainern. (Snufflis ville väldigt gärna gå själv med Sjuåringen som går på samma skola och naturligtvis fick hon det!)

Ett bra tag strosade de runt i affären, Lillen hittade sej spindelmannentofflor och till Bröderna Bus hittade Mamman och Tonåringen foppatofflor. Tonåringen hittade ett par jättefina skor som hon ville ha på sej till skolan idag. Väl framme i kassan upptäcker Mamman att hon glömt plånboken, hur dum kan man bli??? Snacka om onödig tripp!!! Mamman har nog bantat bort hjärnan!?

Nåväl, Mamman fick i alla fall lägga undan skorna och Pappan (som bor några mil närmare) lovade att hämta ut dem idag! TACK!

Väl hemma igen gick Mamman och Lilleman för att möta Snufflis och Sjuåringen på skolan samt för att handla lite mat. Pizza stod på menyn.

Vid tre kom Nioåringen hem (som har långdag två och en halv dag i veckan) och det käkades innan grannpojken, granntösen och deras föräldrar kom upp så att Mamman kunde hjälpa dem att fixa lite spel till deras surfplatta.

Därefter klev hela gänget iväg till fotbollsplan för att titta på när Bröderna Bus tränade fotboll. Strax innan träningen var slut så dök även Pappan upp som en överraskning (han hade kört till Oslo och tillbaka och var tvungen att ha 11 timmars vila innan han fick köra vidare, tur att han hann hit...) med sin lastbil till barnens stora glädje! =)


Efter att ha tränat klart, provsuttit lastbilen, duschat och ätit kvällsmat så hann klockan bli halvtio innan barnen kom i säng. Mamman lade sej fem minuter senare, helt slut!

Onsdag och gymnasiestart för Tonåringen!

Idag har det hänt absolut ingenting!

Barnen gick upp tidigt, åt och klädde sej, Tonåringarna for iväg med samma buss, Mamman hann med tre km på crosstrainern, tänder borstades, frukt packades, gympakläder likaså. Prick i tid klev tre små skolbarn iväg till skolan och Mamman hoppade i duschen och plockade bort frukosten innan Lillen skulle till förskolan. Därefter gick Mamman hem och slocknade på sängen i tre timmar och fick sen väääldigt bråttom till jobbet. Hmmm...

Här hemma skötte sej barnen ganska bra idag. Stora Brorsan var med Lilleman på träning (även Bröderna Bus följde med dit), Snufflis stannade hemma med Tonåringen och när Mamman kom hem hade alla barnen satt sej till bords för att äta smaksatta nudlar som Stora Brorsan fixat till! Mammas duktiga grabb det! =)


Ikväll sov alla barnen strax efter åtta, Stora Brorsan sa just god natt och Tonåringen rumsterar nog om ett tag till. Rutinerna återvänder till det Shannarianska hushållet!


1 kommentar:

BP sa...

Som för det mesta när jag kikar in hos dig blir jag totalt andfådd;-)
Men den lastbilen hade jag också velat utforska. Undrar om barnen ibland får följa med Pappan på resorna!? Minns att det var riktiga höjdpunkter för mig när jag var liten och fick hänga på min pappa i bilen, å det var en vanlig personbil.