tisdag 6 augusti 2013

Från Stiftelsen till (kanske) årets sista dopp!

I fredags bestämde sej Mamman för att minsann göra ett blogginlägg på lördagen (om kvällens och nattens äventyr), MEN i vanlig ordning så går det som det går när Mamman planerar något. Den här gången kom åskan och snodde nätet i tre dagar, den här gången var det inte bara Hålan som drabbades utan ett större område.

Nu sitter dock Mamman här, klockan närmar sej midnatt och Bröderna Bus har precis kommit i säng. (Måste snart försöka vänja oss av med de här "omvända-dygnet-fasonerna"!)

Fredag och hamnfest!

På grund av vissa omständigheter så jobbade Mamman extra på fredag förmiddag, på grund av samma omständigheter så hoppade hennes tre systrar av kvällens planer. Mamman blev lite besviken, men gillade läget. Hon visste ju varför och det var mer än giltigt skäl...

Nåväl, när Mamman kom hem så började Tonåringen tjata på henne om att Mamman visst borde komma iväg, hon visste ju hur mycket Mamman längtat. Efter två timmars tjat och övertygande gnat om att Tonåringen visst kunde ta hand om sina tre hemmavarande syskon (Sjuåringen sov kvar hos Kusinen och Stora Brorsan kamperade hos en kompis från fredag till måndag) halva natten, allt hon ville ha var hundra spänn, så var plötsligt både Mamman och Pappan (som kommit för att ta hand om sina barn när Mamman skulle ut) duschade, ombytta och redo för att åka på Arvika hamnfest. (Tack Goa K för att du fanns som back-up om något skulle hända här hemma!)

Mamman förvandlad till Shannara och redo för konsert!

När Shannara med följeslagare nådde festivalområdet så hade precis Sven-Ingvars börjat spela, det var redan ganska mycket folk på plats.

Nu är inte Shannara något jättefans av det bandet så hon slog sej ner på en av serveringarna och Pappan bjöd på viltburgare och något att dricka!

Nästa band ut på scen var "De vet du". Uppenbarligen populära bland tonåringarna, speciellt bland tjejerna som stod längst fram och skrek för full hals...

Därefter spelade "Stiftelsen" på stora scenen, kvällens höjdpunkt för Shannara! =D Innan bandet kom upp på scenen förkunnade man att kvällen bjöd på publikrekord och att festivalen sålt slut. Det var så mycket folk!!! Publiken fanns från scenen och ända bak till bajamajorna där man inte ens kunde se något! Vi stod mitt i folkhavet!

Efter att "Stiftelsen" spelat så ringde Tonåringen och undrade om allt var bra, om vi ville vara kvar längre. Mamman undrade vad som hänt och hon förklarade att Nioåringen vaknat och mådde illa. Mamman bedyrade dottern att hon var mer än nöjd och att hon inte alls sörjde att hon skulle missa "Petters" framträdande vid halvett och sen for Mamman och Pappan hem igen.

När de nådde hemmets trygga vrå så sov Nioåringen igen, det var bara falsklarm (de hade ätit en del bullar, choklad och chips under kvällen), och Tonåringen hade röjt i lägenheten.

TACK underbaraste dotter för att Mamman fick komma iväg. Tack härligt, duktiga du för den här kvällen!!! (Kan även avslöja att dottern fick mer betalt än hon begärt. ;) )

Lördag med blixtrar och dunder!

Lördagen blev en härligt lugn slappodag. Mamman var rätt mör efter att först varit vaken till tre på torsdagsnatten eftersom grannen hade fest och sen inte kommit i säng förrän strax efter tre på fredagsnatten. Mamman låg och läste ("Journal 64" av Jussi Adler-Olsen), barnen spelade eller såg på film och Tonåringen sov bort halva dagen minst.

Efter lunch, innan åskan kom och snodde ström och nät, så kom Kusinpappan hit med Sjuåringen (TACK för att du skjutsade hem honom!). Resten av dagen blev det fortsatt mys och några turer ute i den kvava luften mellan åskskurarna.

Söndag fylld med träning och röda vinbär.

Mamman hade bestämt sej för att komma igång med träningen ordentligt igen så hon började söndagsmorgonen med att köra ett femkilometerspass på crosstrainern (på 16,32) och tränade mage. Därefter blev det frukost, slappotid, utomhuslek och så småningom lunch.

På eftermiddagen messade grannen i huset bredvid och undrade om vi ville med till hennes barns fars hus och plocka bär så de inte behövde gå till spillo.


Sagt och gjort, det blev en promenad dit och tre liter bär (som nu ligger i frysen tills Mamman orkar koka saft av dem) plockade för Shannaras del. När kvällen kom knallade skaran mot hemmets lugna vrå igen och efter ytterligare lek utomhus så blev det kvällsfika och sängen för barnen.

Just den här kvällen höll barnen på att driva Mamman till vansinne, speciellt Fyraåringen och Sjuåringen som inte alls ville komma till ro. (Trots det kom Mamman faktiskt ihåg att gratulera världens bästaste mamms.)


Vid tiotiden lyckades i alla fall Mamman smita ut på sin 3,5 km runda för första gången på evigheter och hon klarade av den på 29 minuter och 2 sekunder, nytt personbästa! ;) Sen somnade Mamman gott!

Måndag och kanske årets sista dopp!?

Även måndagens förmiddag försvann i äkta semestertakt (Mamman kom ihåg invägningen och vågen visade -28,6 kg, midjan och stussen har båda minskat med ytterligare en varsin cm) och efter proviantering och intag av tillagad föda så packade Mamman ihop tre hemmavarande barn (Nioåringen åkte hem till Kusinen för att sova över, Stora Brorsan hade ännu inte kommit hem och Tonåringen jobbade) och gick till Hålans beach ihop med grannpojken, grannflickan och deras mamma så att kidsen fick svalka av sej.
Efter badet kikade ungarna på vikingarnas köksträdgård där de smakade på ett smultron eller två. =)Väl hemma igen så hade kvällen kommit och det blev kvällsfika ute på gården och lite mer lek innan sängen väntade på barnen. Tonåringen for in till Lilla Staden efter jobbet för att fira bästa kompisen på födelsedagen och även hon sov hemma hos Kusinen under natten. Tack snälla D för att du agerade privatchaufför! =) Mamman passade sen på att läsa alldeles för länge innan hon somnade.

Tisdag bjöd på tvätt.

Även idag passade Mamman på att träna på morgonen innan barnen klev upp (vilket inte är någon större utmaning när de inte vaknar före nio). Idag fixade Mamman inte 5 km dock, det blev bara 3,5 km innan ena benet vek sej och inte alls ville vara med. Mamman var besviken, men å andra sidan har den "gamla, vanliga" värken slagit till med full kraft, nacken och axlarna värker efter att Mamman legat fel (tror hon) och både lår och smalben värker av härlig träningsvärk så det var kanske inte så konstigt att kroppen sa stopp!?

Efter frukosten satte operation stortvätt igång och mellan tvättstugebesöken hann familjen äta, Mamman duscha, Tonåringen komma hem med bussen, barnen cykla och mat fyllas på i kyl och frys.

Under eftermiddagen/tidig kväll så fick Nioåringen skjuts hem av yngsta mostern (tack så mycket) och välkomnades glatt av den ett år yngre brodern som "minst saknat mej halvt ihjäl..." efter sin bror. Haha, ibland är de inte riktigt kloka de små liven!


När kvällen kom så höll Tonåringen på att tömma varje vinkel och vrå av sitt rum för att rensa ut de sista sakerna som är skillnaden mellan ett barn och en vuxen (ungefär). Stora Brorsan skulle diska, men efter lite förhandlande från hans sida så slapp han disken mot att han plockade undan i hela lägenheten och dammsög. När han väl började röja så hängde småbrorsorna på, mattor skakades, leksaker plockades och golven blev så gott som fria från grus och katthår. Tänk vad lätt det går när alla hjälps åt!!!

Nu ska Mamman krypa ner i sängen, lyssna på syrsorna utanför och avnjuta ytterligare ett kapitel i boken hon ska bara slå ihjäl en flugj***el först. ;)

1 kommentar:

BP sa...

Vilket härligt inlägg! Så himla kul att du kom i väg till konserten! Du unnar dig ju verkligen inte så mycket om man säger så!
Åsså än en gång grattis till -28,6 kilo. Helt otroligt Shannara! Du verkar inte ens stanna upp, vilket ju de flesta gör när de går ner i vikt. Perfekt ju!
Hoppas bara att värken snart också är ett minne blott!
Å du, grattis till tonåringen som verkligen är toppen. En hundring bara för att vara barnvakt - rena reapriset! Bra att hon fick mera, det var hon väl värd.