torsdag 15 augusti 2013

Förlorat hår och tänder...


Idag började Mamman morgonen med att baka en omgång pones igen (om man inte räknar tvättstugebesöken). Det var visst inte bara Mamman som tyckte de var goda. =)

Mellan frukost och lunch så hände inte särskilt mycket, en tur till affären företogs och lite lek i solen (medan Mamman hängde i tvättstugan) innan det blev dags att stoppa mat i magen.

Mitt i maten kom Kusinen och efter maten hämtade vi upp två kompisar till Bröderna Bus på fritids. Dessutom följde granntjejen hem och lekte med Snufflis. Plötsligt hade Mammans barnaskara utökats med fyra stycken. Härligt!!!
Först blev det lite glassfika och därefter försvann fem pojkar ut medan de tre yngsta satte sej och tittade på en film.


Medan alla barn var upptagna med sitt så passade Mamman på att experimentera lite till med fikabrödsreceptet, diska och städa undan i köket.


Precis när det var klart så kom granntjejens mamma och vi gick ut med alla barn. Mamman smet ner till frissan med Kusinen och lämnade honom i hennes vård ett tag. ;)


Snyggingen hela dagen!

Så var klockan plötsligt halvfem och det blev dags för fika. Alla barn (inklusive tonåringarna) utom Kusinen tyckte om fikabrödet! Den enda skillnaden på receptet var att Mamman tog en gnutta mindre salt i smeten och stoppade äppelbitar i bullarna samt hade lite hackad mandel ovanpå. =) Receptet finns här>>


Förutom äppelbullar och hemgjord saft så serverade Mamman massor av vatten- och honungsmelon så att pojkarna skulle vara pigga till fotbollsträningen.

Mitt i fikat tappade Sjuåringen en tand, vilken tur att han inte svalde den!

Efter fikat hämtades Kusinen upp av sina föräldrar och Bröderna Bus samt deras kompisar hämtades upp av kompisarnas pappa och tillika tränare för P-05:orna. Han skjutsade även snällt hem Mammans grabbar efter träningen. TACK!

Här hemma så hoppade Snufflis och granntjejen i badet medan mammorna grejjade med en mobiltelefon och Lillen njöt av att få grejja för sej själv.

Kvällen blev som vanligt alldeles för sen, idag för att Bröderna Bus segade sej mer än vanligt med att komma in i duschen efter träningen. När alla var i säng strax före tio så dröjde det inte ens fem minuter innan alla barnen somnat.

Mamman är mer än lovligt trött, det har varit en intensiv, men härlig, dag idag!

1 kommentar:

BP sa...

När jag såg dina Pones på bild 1 trodde jag att du hade blandat degen med spenat och tomat;-)
Å kusinen ÄR snygg, speciellt om man gillar rosa, blått och tuppkam;-)
Undrar om Sjuåringen får någonting från tandfén ikväll;-)