söndag 18 augusti 2013

Fest hela helgen! ;)

Nu är semesterns och sommarlovets sista helg förbi. Skönt med vardag igen imorgon samtidigt som vi gärna varit lediga ett par veckor till. ;)

På fredag väckte Mamman upp barnen vid halvnio för att få någon ordning på tiderna innan måndag. Därefter blev det frukost, lite plock och för barnens del lek. Mamman rensade ur sin garderob och när hon var klar hade hon plockat bort 25 kg urkrympta kläder. Det var knappt så att hon orkade lyfta säcken, ganska ofattbart att Mamman burit runt på så mycket och fyra kilo till!!!

När eftermiddagen kom så lagade Mamman och två av de små tortillas som allihopa åt av så de rullade från bordet. ;) Sen blev det film och fredaxmys!

Vid halvnio sov de två minsta, Bröderna Bus och Tonåringarna stannade uppe länge och käkade kräftor med Mamman. =D Gott och mysigt att få lite kvalitetstid med dem!På lördag kom Pappan och tog hand om barnen och vid elva for Mamman mot Stora Staden tillsammans med grannen och Tonåringen. Tonåringen lämnades av ute på Öa hos sin kompis och därefter gjorde Mamman och grannen stan i fem timmar.

Det blev inga större inköp för Mamman den här gången, men en ny top och lite nya underkläder fick hon med hem i alla fall. =)

Så fort Mamman kom hem så packades de fyra små barnen in i bilen och färden gick mot Goa K där hennes lillgrabb (som fyllde år på söndag) firades.


Det bjöds på smaskig godistårta, kladdkakemuffins (som hennes nioåring bakat), bullar och kakor. Mamman gick nog upp ett kilo bara så där... ;) Tack så mycket!

När barnen kommit i säng så smög Mamman över till grannen. 

Vi delade på en flaska vitt och satt på balkongen till midnatt och pratade. Tack för sällskapet i Stora Staden och tack för en trevlig kväll! =)

På söndag blev det sovmorgon fram till nio, därefter skickade Mamman ner Pappan i tvättstugan medan hon fixade frukost. Resten av dagen (fram till 17,00) bestod av idel städ. Badrummet blev skinande rent, ugnen ser ny ut, luckorna i köket skurades och golven i hela lägenheten skurades. Mitt i allt detta tvättades och dammades det, handlades och lagades mat. När kvällen kom var Mamman slut.


Då kom Lilleman med paket till Mamman från barnen och Pappan.

Mamman fick sin favoritparfym, Issey Miyake.


I samma veva kom älskade mammsen med tårta och ett kuvert från henne och pappsen. Tack så mycket! Ytterligare två timmar senare, efter att Mamman hunnit duscha alla barn och gett dem kvällsmat, så kom alla hennes tre systrar och Kusinen för att äta tårta och säga grattis med en bunt lotter (utan högvinster på tyvärr ;) ) till Mamman. Tack älskade systrar!

Klockan åtta började Mamman lägga barnen och vid tio sov äntligen den sista av dem. Imorgon börjar verkligheten igen, på gott och ont! ;)

1 kommentar:

BP sa...

Här har du frossat i både det ena och det andra! Helt rätt du fyllde ju år! Stort, stort GRATTIS till en nästan 3kg lättare Shannara:-)