onsdag 28 augusti 2013

Det går i ett hela tiden...

Så har ytterligare en vecka försvunnit i en rasande fart. Mamman hade tänkt bli duktigare på att blogga nu när hela familjen börjar komma in i rätt rutiner igen, men efter att ha jobbat eftermiddag/kväll hela tiden, hunnit med skolor, träningar och läxor samt en förkylning som tagit hela familjen i besittning så har inte orken infunnit sej om kvällarna. Inte ens tv:n har fått Mammans uppmärksamhet en enda minut på hela veckan!

På grund av det så följer här ett ganska rörigt inlägg med mestadels bilder över de aktiviteter som hunnits med. =)


Under torsdagen hann Mamman med att röja lägenheten före jobbet och på fredag kväll hämtade Pappan (som kom hit för att ta hand om barn under helgen) Lilleman på dagis och fixade maten lagom till Mamman kom hem från jobbet. Efter att Mamman röjt köken och barnen käkat lite chips framför tv:n så blev det sänggång relativt tidigt.


På lördag var det nämligen dags för poolspel borta i Kil för P-04:orna och min kämpe (som egentligen var för förkyld för att spela) stod i mål båda matcherna och var lagkapten hela dagen! =)

En liten touch på bollen räcker för att den ska rulla på "rätt" sida av ribban!

De är nog tur att det är dags för sjumannalag och större plan nästa säsong för min grabb sparkar ju bollarna över hela planen numera! =)


Hörna och en snygg räddning i match nummer två!


När Mamman och Nioåringen kom hem möttes de av ett par skor i storlek 47 i hallen. Tonåringen nöjde sej inte med att ha en kompis här hela helgen utan hade även besök av en 18-årig grabb på en och nittiofem! Haha, vad månne det bli av detta? Grabben var i alla fall trevlig och stod ut med jobbiga småsyskon hela eftermiddagen och kvällen... (Vilket ger pluspoäng hos Mamman!)

På söndag var det dags för fotboll igen. Den här gången spelade P-05:orna på hemmaplan och Mamman hade kiosktjänst under första matchen.

Nyfikna kor vid planen är bra att ha för att distrahera stadslagen! ;)

Min grabb har fastnat i backposition och där lär han bli kvar nästa säsong med då han kommer spela med storebrors lag så att de får ihop nog många för att spela sjumannalag. =)
Efter två matcher hade klockan hunnit bli två och med hem i bilen befann sej två lagkamrater som var leksugna. =)

Pappan hade maten färdig båda dagarna då Mamman kom hem, underbart! Tack så mycket!

Under eftermiddagen blev det utomhuslek och vattenmelon i stora lass. Barnen njöt för fullt när Stora Brorsan kastade sej in i fantasyleken och lekte med dem av hjärtans lust.När man är alver, magiker och krigare så måste man ju ha vapen, egentillverkade naturligtvis! =D


Och en drake att rida på är också bra att ha! ;)
Alldeles för snabbt så knackade måndagen på dörren igen. Fullt ös med skola och jobb hela dagen!

Igår var det Mammans lediga dag så då passade hon på att mysa med Lilleman hela förmiddagen. När Lillen själv får välja så leker man tydligen skönhetssalong kombinerat med snickare, brandman och kontorsnisse som sitter i telefon hela tiden. Hmmm... Vad ska det bli av det lilla charmtrollet?


Lagom till att Snufflis och Snotti slutade skolan så fick Mamman en sms-avisering om att hennes nya jeans kommit till affären (som även agerar postombud, systemombud, apoteksombud och ombud för svenska spel, de ni! vi har det bra här i Hålan! ;)). Mamman och Lillen rusade iväg och mötte syskonen samt hämtade Mammans paket. Ett par jeans i strl 44, spännande tyckte Mamman! (Tråååkigt tyckte barnen.)

Den senaste veckan har Mamman rasat ett och ett halvt kilo!? Konstigt, kanske på grund av att hon hann träna ordentligt i tre dagar innan förkylningen tog henne eller för att hon varit förkyld och inte orkat äta så mycket?

Nåväl, jeansen passade inte alls!!! De var alldeles för STORA!!! Efter att Mamman gjort lite efterforskningar så visade det sej att just det märket brukar vara stora i storlekarna så Mamman bytte ut dem mot ett par i strl 42 istället, ny väntan med andra ord! =(

Eftermiddagen tillbringades ute på gården, bäst att passa på att njuta av den sommarvärme som finns medan den är kvar (sen tycker Mamman att det gärna kan få ligga på plus tjugo fram till i november...). Efter kvällsmaten så kom Snufflis och tyckte att Mamman skulle dra ut hennes första lösa tand, Mamman hann knappt stoppa fingrarna i munnen på henne innan tanden var ute. =)

Stolt bustroll! Mamman kan dock inte förstå varför alla tycker att Lillan är en kopia av henne, men det får hon gärna vara! ;)

Nu ska Mamman leta redan på kudden, idag kom hon hem till ett ordnat kaos och fyra barn som smaskade glass för fulla muggar. =) Stora Brorsan hade varit på fotbollsträning med de små och Tonåringen hade sett till att de fick mat i magen och ordnat så att Lillasyster var nyduschad lagom till läggdags. Tack söta ungar!!!

Imorgon ska Nioåringen ha målvaktsträning (om han orkar, förkylningen har honom i ett hårt grepp) och den ett år yngre brodern ser fram emot att få åka med skolbussen till en kompis och leka före fotbollsträningen (Tack fina S för att du skjutsar mina barn fram och tillbaka till träningen vareviga torsdag, det är guld värt när jag jobbar kväll!). Mamman längtar efter lördag, där händer det grejer må ni tro! ;)


1 kommentar:

BP sa...

Som du förstår är det inlägget helt i min smak. FOTBOLL!!! Å en målis "i familjen" Japp - BINGO!

Å E är en kopia på dig, ingen tvekan där inte;-)

Perfekt med 42 i jeansstorlek. Du får stanna upp när du har nått stl. 38. Det är helt fantastiskt säger en som gärna peppar dig ner till "drömvikten"!