söndag 1 september 2013

Mör mamma efter oljud och snöstorm i parken! ;)

Torsdagen försvann lika snabbt som den kom. Skola för alla kidsen och jobb för Mamman ända till läggdags!

Denna dag var dock vårt "dagis" stängt på grund av planeringsdag så Mamman fick köra Lillen till en förskola en dryg mil bort. Tack världens bästa mami för att du hämtade upp grabben och körde hem honom till sina äldre syskon under kvällen. <3 p="">

Efter fritids försvann tydligen Snufflis in till söta Älva och goa Grannmamman skickade en bild till Mamman på jobbet (tack så mycket). Snufflis hade dragit ur tand nummer två hemma hos dem! =)

En kort stund senare blippade det till i Mammans mobil igen och fina kollegan hade skickat över en bild på Sju(nästan åtta)åringen som hälsade på deras goa hund efter fotbollsträningen. Tänk vad bra när andra förser Mamman med bilder till bloggen! ;) Tack söta du!

Nu samlas tranorna, hösten närmar sej (tyvärr).

Mamman kom hem från jobbet i samma veva som S kom med pojkarna som varit och tränat (tack igen för att de får åka med). Vi fastnade i säkert fyrtio minuter ute och pratade om allt och inget, därefter blev det bråttom med kvällsmat och dusch! Natten blev det alldeles för sent...

Fredagens morgon, förmiddag och dag såg ut precis som på torsdagen, men när kvällen kom så hämtade Pappan på "dagis" och fritids. När Mamman kom hem stod tortillas på bordet och väntade, tack så mycket! (Men den här veckan kommer inte vågen att vara snäll mot Mamman, blivit mycket fika, god mat och annat smått och gott...)

Mamman köpte nya blommor till sitt tomma fönster. Jättestora annanasblommor för bara 59 spänn styck i Hålans lilla butik!

Efter fredaxmys och lite film blev det kvällen vid nio för småttisarna, Bröderna Bus somnade strax efter. Stora Brorsan tillbringade natten hos en kompis och Tonåringen hade en kompis som sov över...

Så kom lördag, efterlängtad av alla. ;)

Marknad i Hålan, 30-årsjubileum dessutom, och folk överallt. Uppenbarligen verkar folk tro att lagar och regler suddas ut sådana här dagar, för år efter år råder vilda-västern-taktik i trafiken. Folk parkerar på den smala gångvägen, mitt i korsningar, på andras förhyrda parkeringar, gräsmattor, ja, överallt helt enkelt. Trots det så är alltid stämningen god på marknadsplatsen! =)

Det är svårt att ge en bra överblick över marknadens storlek, men om ni tittar på bilderna nedanför och tänker er det gånger tio så kanske ni kan få ett hum om hur stort det är. ;) (bilderna är tagna en halvtimme efter att marknaden öppnade, hur det såg ut senare... Ja, hjälp, då såg man knappt sin egen hand bland alla människor!

Efter en tur på marknaden så kom farfar och farmor B till Hålan så det blev en vända till för Mamman och de två små. Bröderna Bus lekte med Kusinen en stund under tiden. Farfar och farmor B bjöd på fika, massa goda munkar, efteråt och nån timme senare åkte de igen. Pappan fixade mat till alla ungar och sej själv, Mamman käkade underbart god kålsoppa som älskade mammsen lagat (tacktacktack mamma!) och sedan gjorde sej Mamman och Tonåringen i ordning och for mot faster i Forshaga där även Mammans tre systrar mötte upp under kvällen (och lite andra människor).


Det blev ost, kex, massa snacks och lite mycket vin innan det var dags att bege sej mot parken i Forshaga, vilka minnen, vilken nostalgitripp! ;)Efter lite 80-talsdisco så tog Noice över scenen. Stämningen var härligt glad och med runt tusen personer i parken så gungar dansgolvet framför scenen oroväckande mycket då alla hoppar i takt och sjunger med! ;)En stund efter att Noice spelat så äntrade Snowstorm scenen och nu blev det trångt på riktigt, i alla fall framme vid kravallstaketet där Mamman hamnade med sin ena syster och hennes gamla klasskompis. Vuxna människor betedde sej som fullkomligt galna idioter när dessa, numera, gamla stofiler äntrade scenen!

En fruktansvärt rolig kväll blev det i alla fall! ;)

Väl hemma hos faster och våra två tonårsdöttrar så fastnade vi vid köksbordet lääänge. Klockan hann nog bli halvfyra innan någon kom i säng. Tack alla underbara för en fruktansvärt, härligt, rolig kväll! Precis vad Mamman behövde!!! =D

På söndag morgon vaknade Mamman redan vid sju!!? Gah, vad är det för fel på henne egentligen? ;)

För att ha sovit lite drygt tre timmar så kände sej Mamman ganska fräsch och pigg ändå. ;)

Hennes högra knä, det som fastnat i kravallstaketet kvällen innan då trängseln var som värst, mådde inte lika bra! Ajjajaj...

Förmiddagen tillbringades sedan i soffläge för både Mamman, faster och de båda tonårstjejerna (som passat hunden, pratat och tittat på film under natten). Lite småprat och mycket osocialt umgänge med varsin mobil i ansiktet blev det. ;)

Pappan och de två små sötnosarna hämtade upp Mamman och Tonåringen, tog en sväng förbi mcDonalds (ännu mer onyttigt för Mamman) och sen hem igen. Under kvällen hann Mamman få undan ett ton leksaker, dammsuga och duscha alla barn. Även kattlådan blev det bytt i och avloppet under badkaret blev rensat. Kändes som ett ganska bra dagsverke efter helgens eskapader. Tack Pappan för att du kom och tog barnen så Mamman fick gå ut! =)

Nu är Mamman trött och hon känner en hemsk träningsvärk komma krypande i armar, ben och mage... Kommer hon att ta sej ur sängen i morgon tro? ;)


1 kommentar:

BP sa...

Vilken toppen helg du hade! Kul att du fick "röja" lite på stan, det är du väl värd! Toppen bilder från konserten... och ditt knä - outch!
Knät kommer snart att gå i samma färger som bilderna du tog på konserten;-)