söndag 20 oktober 2013

På resande fot

Idag har Mamman knappt hunnit andas! Hon började med att kliva upp halvsju PÅ EN LEDIG SÖNDAG (hon är helt enkelt inte riktigt riktig den där människan) för att tvätta. Visserligen hade hon tvättstugan bokad precis HELA dagen (jodå, att bo på landet OCH ha goa grannar har sina fördelar ibland), men det fanns andra planer för dagen också.

Vid tio hade Mamman hunnit med all tvätt (tack och lov så var det bara fyra maskiner idag), barnen hade ätit och klätt sej, Stora Brorsan hade hunnit med sin morgonpromenad så då var det bara att påbörja dagens första tur.

Stora Brorsan stannade hemma med Nioåringen, Åttaåringen och Kusinen medan Mamman, Kusinmamman, Tonåringen och småttisarna for mot Töcksfors och köpcentrat där. Lagom till avfärd började snön vräka ner... Barnen jublade, dansade runt och fångade snöflingor med tungspetsen. Mamman bannade sej själv i sitt stilla sinne för att hon inte orkat byta till vinterdäck än.

Väl framme i Töcksfors så skulle skaran först och främst besöka Bubblerooms outletbutik som öppnat där. Till de tre kvinnornas (Småttisarna kunde inte bry sej mindre) stora besvikelse så var butiken tom och nedsläckt, en röd lapp på dörren förkunnade att det var stängt tillsvidare.

Nåväl, det fanns ju många fler butiker så ingen gick tomhänt hem. Mamman fyndade superbilliga overaller till de små, träningsbyxor åt tonåringarna, mysstrumpor och raggsockor och andra underkläder till sej och tonårsdottern, en collegetröja åt sej själv, jeans och två toppar till Tonåringen och finklänning samt Hello Kittystrumpbyxor till Lillan. På det blev det lite fika och summa summarum så landade kalaset på knappt två papp. Helt ok anser Mamman!

När bilen väl nådde hemmet igen så fylldes den på med de tre hemmavarande sönerna (Kusinen och Kusinmmamman for hem till sitt) och vände mot Tveta och kyrkan där.

Stora Brorsan lämnades av för att vara med på en familjegudstjänst med övriga konfirmander i sin grupp (jajjemän, grabben gör tvärtemot sin äldre syster och tänker konfirmera sej till våren), Mamman och övriga fem avkommor for vidare in mot Lilla Staden och införskaffade skräpmat innan de vände och hämtade upp tonårshrabben igen.

Därefter blev det ett spontanbesök ute i djupa skogen hos älskade mor och far där det bjöds på hembakat spontanfika. Tack älskade mammsen, dina bullar är godast i hela världen!!!

Dagen har känts lång, men härlig! Hela familjen i bilen, stereon på högsta volym, sång, skratt, diskussioner om ALLT!!! Mamman skulle kunna åka bil hela dagarna ibland känns det som. Älskade ungar! ♡♥♡

1 kommentar:

BP sa...

Har du taxikort?!! Om inte så ta det;-)
Toppen att se hur energiskt positivt du är. Tjejen du har ju ROLIGT!!! Å grattis till alla fynd!
Fortsätt med det - alltså med ha roligt, dessutom med 40 kilo mindre på kroppen:) Beundrar di no end som man säger på engelska:-))))))))