torsdag 3 oktober 2013

En liten guide...

...i hur man bäddar rent i två våningssängar på blott två timmar och tjugotre minuter! ;)

Först ser man till att alla barn kommer iväg till skola och förskola, därefter kliver man in i de små barnens rum och börjar med att öppna linneskåpet för att leta reda på sängkläder till fyra sängar. Mamman hittade fyra lakan och klev igenom rummet för att lägga dem på databordet så länge.

På väg dit trampade hon på en *beeeep* leksaksbil och konstaterade att hon nog skulle börja med att plocka ner sakerna i sin låda. Sagt och gjort, ett halvt ton leksaksbilar hamnade i lådan, Mamman lyfte lådan för att ställa in den i hyllan och nästan ögonblickligen så lämnade nästa barnförbjudna ramsa Mammans läppar.

Alla bilar rasade ner över Mammans fötter, lådan hade visst spruckit! Inget som inte lite silvertejp kan avhjälpa tänkte Mamman och stegade ut mot köket och städskåpet för att hämta gaffatejpen.

När hon öppnade städskåpet så visade det sej att barnen varit snälla och "städat", ut rasade sopborste, dammsugarpåsar, presentpapper (vem har lagt det där?), en jordsäck och diverse andra attiraljer... ALLT utom just silvertejpen!

Nåväl, Mamman städade rätt alla saker på sin egen plats och tillslut kom tejpen fram, lådan blev tejpad och hamnade i hyllan.

Tillbaka till sängkläderna då...

Hur mycket Mamman än letade i linneskåpet så fanns där inte tillräckligt med kuddvar och påslakan, däremot hittade hon gamla skolböcker, torkade löv, handdukar och urväxta kläder lite här och lite var. Löven hamnade i soporna, skolsakerna i en papperspåse och därefter öppnade Mamman handduksskåpet för att lägga in handdukarna där.

I det skåpet hittade hon ännu mer gammalt skolmaterial, extrakuddar och lite mer sängkläder. Skolmaterialet hamnade i påsen, sängkläderna togs fram och handdukarna sorterades. Sist, men inte minst så öppnade Mamman garderoben med extrakuddar och extratäcken för att få in kuddarna hon hittat på rätt plats.

I det skåpet fann hon de sista sängkläderna hon letat efter plus lite till och ännu mer handdukar. Plötsligt var tre garderober till städade, sängkläder funna och gammalt skolmaterial hade förpassats till vinden.

När så allt fanns som behövdes för att byta i sängarna så kan man tycka att det borde gått hur lätt som helst, men inte då.

Det visade sej att alla fyra barnen hade ungefär hälften var av sina ägodelar i sängen, Mamman klättrade sorterade, drog ur gamla sängkläder, missade ett steg på ena stegen, halkade och lyckades slå i smalbenet och hamna på golvet med ändan först.

Mammans rumpa är numera väldigt mycket mindre stötdämpande än vad den varit tidigare så det var tur att det låg en stor hög smutsiga sängkläder på golvet!

Efter två timmar och tjugotre minuter, ett x antal svordomar ytterligare så var städskåpet prydligt, barnens rum städat, en låda tejpad, tre garderober snyggt sorterade och fyra sängar rena och fina! Helt otroligt!!!

I övrigt har dagen varit helt okej med tvättstuga, städning, fikabesök och en go Kusin som varit här och lekt hela eftermiddagen! =)

Underbar soluppgång!

2 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! Nu äntligen vet jag varför jag aldrig kommer till skott, saknar helt enkelt din effektivitet;-)
Å du - himla kul att du fick bloggdiarre på köpet dessutom:-) Uppskattas och gillas:-)))

Sherlock sa...

kunde inte låta bli att scrolla igenom lite snabbt... fastnade för detta inlägget (jag dras till hjärtligt kaos) och läste hela.. mest kollat på bilder på vägen ända ner hit... första gången jag ser bilder på dig! Vilken kroppsresa du gjort! Heja dig! :D