torsdag 31 oktober 2013

Happy Halloween

Inte för att vi firat dagen med Bus eller Godis och andra spökerier, men lite rolig mat och kompis (Nioåringens) på övernattning samt lite spännande promenader i mörkret tillsammans med Stora Brorsan räcker gott! ;)I övrigt har Mamman tillbringat dagen i tvättstugan, vid spisen, som proviantör, på vårdcentralen, som taxi (Stora Brorsan har varit på dagsläger för alla konfirmander) och med dammsugaren i ett stadigt grepp. Dessutom har vi varit utan vatten OCH avlopp då avloppet kraschat totalt i källaren så att hela garaget är fyllt med avloppsvatten (från två toaletter och vårt kök). Inte nog med de... De små barnen har varit mer vilda än tama i väntan på nattgästen. *pust* Nu hoppas Mamman på att fredag, lördag och söndag inte ska innebära minsta ansträngning för henne! (Pappan lär få komma hit och städa garaget och se så inget har förstörts, Mamman är helt sluuut!)

Gårdagen försvann som ingenting. Barn lämnades på fritids och "dagis", Mamman pratade med Miya i Boston i 3½ timme (underbara du) och resten av dagen fylldes upp av jobbet! *poff* sa de bara, som Lillen brukar uttrycka det! =)

I tisdags hade vi pysselverkstad större delen av dagen (medan Tonåringen led stora kval över om huruvida hon skulle orka åka på Halloweenfest i Stora Staden eller inte och samtidigt städade sitt rum).

Sandteckna är roligt tycker Snufflis!


Och av resterna som blir kvar på brickan kan man skapa mer rolig konst med hjälp av ett limstift!


När klockan närmade sej fem hade Tonåringen slutligen bestämt sej för att hon SKULLE gå på festen i Stora Staden. Mamman förklarade snällt att hon INTE tänkte sätta alla barn i bilen och köra runt med dem i två timmar sammanlagt (så de somnar i bilen, vägrar sova på kvällen och således blir skrikiga zombiebarn nästkommande morgon) för att hon skulle gå ut med sina kompisar. Tonåringen blev sur och frågade Mamman hur hon då ska ta sej någonstans när vi bor mitt i ingenstans och det inte går några j#*#*a bussar!? Lös problemet, svarade Mamman kort och gott!

Dottern löste problemet genom att betala Stora Brorsan för att passa barnen och ge dem kvällsmat medan Mamman agerade taxi! =D (På natten så fick hennes far lov att låna bil och hämta hem henne till sej, för köra bil i ytterligare två timmar, med start klockan ett, på natten hade Mamman vare sej lust eller råd med!)

I övrigt händer inte mycket detta höstlov, Mamman har fått sina provsvar och det mesta ser tiptop ut. Ja, förutom att järndepån var låg igen och att plötsligt det fastande blodsockervärdet var väldigt högt. Som att få en spark rakt i ansiktet! Har ALDRIG någonsin haft problem med högt blodsocker, inte en gång trots fetma, graviditeter osv. Känns sjukt ironiskt att få det nu, när vågen visar 39,6 kilo minus och kosten är omlagd till en mycket mer socker- och kolhydratssnål variant. Jaja, fler prover framöver får utvisa om det är diabetes på gång eller inte. =(

Nu ska Mamman gå och sova, den här dagen har varit lååång och stressig (hon valde veeerkligen rätt dag att sluta röka på... eller inte... men har Mamman bestämt något så blir det så!)!

1 kommentar:

BP sa...

Happy November 1st för det är ju lite sent med Halloween, trots att hela Täby Centrum idag var full av dracula och vampyrer;-)
Fullt upp som vanligt hos dig och E:s sandteckningar är ju skitbra!
Smart av tonåringen att muta brorsan. Smart tjej! Bra ju att hon kan sova över hos sin pappa också. Dubbelsmart!
Mindre roligt att läsa om ditt blodsockervärde. Så himla orättvist faktiskt. 40 kilo tidigare - ok, men inte nu. Grymt! Men det kanske ger sig. Bra iaf att alla dina andra värden ligger på topp. Lågt järn - det finns ju piller för det också.