tisdag 29 mars 2016

Feberyra och trevliga besök

Efter en väldigt lyckad påskafton så vaknade Mamman upp med feber, halsont och värk i varenda led på söndag. Älskling var på sjön och fiskade hela dagen. Tur att barnen är så rediga så de kan fixa och dona själva!

Det enda Mamman mäktade med var en dryg timme utomhus för att gräva fram cyklar ur garaget och köra snabbservice på dem så barnen kunde cykla i det kalla vårvädret. Eller ja, det enda är väl att ta i kanske, hon orkade faktiskt värma påskmaten som blivit över så barnen fick mat i magen också, men i övrigt låg hon och halvsov hela dagen!

Barnen såg hon knappt röken av, de var ute och lekte mest hela dagen!

På måndag mådde Mamman tack och lov bättre till hennes stora glädje! Det hade varit tråkigt att behöva ringa bästa Annika borta i Hålan och ställa in det stundande besöket.


Vid två kom hon och "hennes" tre ungdomar hit. Tack för den fina blomman!

Efter husesynen så blev det våffelkalas för oss alla tolv och därefter satte sej en hög i soffan och spelade tv-spel medan vi vuxna pratade bort lite tid över en fika. =)


Efter besöket blev Mamman tvungen att vila en stund innan det var dags att ta itu med kvällsbestyren. När väl barnen kommit i säng så fixade Mamman varma mackor med påskens överblivna kantarellstuvning på, ajjabajja inte kasta mat! ;)


Kvällen avslutades med de varma mackorna och ett glas vitt eller två framför ett avsnitt på tvn.

I morse, tidigt, for Kärleken iväg till jobbet. Mamman fick sovmorgon till halvtio då barnen vaknade till liv och ville ha frukost. Därefter röjde Mamman undan i köket och hann precis dra dammsugaren över golvet innan finbesöket från Stockholm dök upp!
Till tio ungar, varav tre tonårspojkar, och två mammor går det åt en del mat! Närmare två kilo färs och ett och ett halvt paket spagetti för att vara exakt. ;)


Efter maten lyckades mammorna jaga ut alla utom vuxna dottern ur huset! Det blev en promenad till lekparken ett par kvarter bort och en stunds lek där innan vi knallade vidare till Sylvias lillasyster som bor två kvarter ovanför oss.


Lillasystern och hennes två barn följde med hem till oss och barnen lekte på en bra stund inomhus, då det började ösa ner utomhus, medan de tre mammorna tog en liten fikapaus i köket!


Tack för en härlig dag Sylvia! Nästa gång får vi ha lite mer tid så vi kan få till övernattning och hinna prata bort halva natten, eller hur?

Nu är det dags för Mamman att krypa i säng, imorgon väntar verkligheten och jobbet.

2 kommentarer:

Sylla sa...

Lovar nästa gång blir vi kvar. Tack för en härlig dag as usual.

BP sa...

Kan bara säga att lilla D som jag ju träffat som bebis har blivit vuxen. Herregud vad tiden går!

Hur man lyckas laga mat till 12 respektive 10 personer är en gåta för mig. Jag klarar knappt av att laga mat för två;-)