tisdag 19 april 2016

Dom där toalettborstarna...

Nu har veckorna hunnit trava på och jag ska försöka att inte bli alltför långrandig i mitt inlägg, men en hel del bilder och hoppande fram och tillbaka får ni nog räkna med ändå! ;)


En dag före jobbet var jag och kikade lite på våren vid min gamla bostad, mest för att se hur rabarberna mår. De ska förhoppningsvis få flytta hit under helgen som kommer.


Under påsklovet kom Kusinen hit på övernattning och på torsdagen hämtade Syster Kusinerna Knas (Jesper, William och Jon) här hemma för att köra dem på bio i Säffle. De såg Kung Fu Panda 3 och tyckte att det var en av de bästa filmer de sett!

Efter jobbet hämtade jag upp dem utanför bion och körde Jesper och Jon hem till Kusinhuset och tog med William hemåt. På vägen stannade vi i Stora Staden och hämtade upp goa Bonusen också.

Den första april åkte jag till jobbet tidigt, gjorde förmiddag istället för eftermiddag (tack goa Carola för att du kunde byta skift med mej), Jonas rotade runt med alla barn här hemma, såg till att Alvin och William kom till Berga, skjutsade tonårssonen till kompisen som bor bortanför Hålan och lämnade av de två minsta hos goaste Annika i Hålan. Tack alla för hjälpen med barnen den helgen.

På kvällen var det nämligen dags för de två vuxna invånarna i huset att gå på Heaven and Hell!

Först lite uppladdning på hemmaplan med några av Älsklings kompisar.

Först ut var Vrävarna.

Toalettborstedrinkar kvällen till ära! ;)

Kvällens stora framträdande, The Kristet Utseende

Man kan göra mycket med en toaborste... :D


Vi har även hunnit med besök av Älsklings guddotter (tillika kusinbarn)...


...och Jonas har satt upp kabelrännor och dragit kablar som en "liten blå" i vardagsrummet.

Kycklinggryta i jordnötssås blev en storfavorit!

En av vårens roligaste och viktigaste händelser, Milo har lärt sej cykla! Det är bra med storebröder ibland!


En av barnens favoriträtter - Fisk i ugn med broccoli!

Ett säkert vårtecken, studsmattor med barn på i varannan trädgård. =)

Rymling tagen på bar gärning!

Säkert vårtecken nummer två - jorden kom på plats utanför butiken i Hålan. ;)


Jesper är, som ni redan märkt förmodligen, väldigt duktig i skolan. För ett par veckor sen kom han hem med det här diplomet och berättade att han fått väldigt bra resultat i en mattetävling. Knappt tio poäng ifrån max som var 90. Igår kom han dessutom hem med fyra engelskaprov där han sammanlagt hade ETT fel, en liten felstavning. Vad ska det bli av den ungen?

Förra helgen var Stora sonen och Älskling iväg och bytte till sommardäck på min bil och när de kom hem tog Älskling alla barn så att jag fick åka iväg på TUT-bingo med Sabina. En bra affär visade det sej då jag kom hem några hundralappar rikare. ;)


Samma helg hann barnen njuta ordentligt av våren, William testade sin Quadracopter som han fått i julklapp och Jonas passade på att njuta framför grillen. Grillpremiär när den är som bäst!


I vår grusgång, efter husväggen, växer det så det knakar. Skilla, tulpaner, påskliljor, ja allt möjligt! De förra husägarna snyggade till inför visningen genom att helt enkelt täcka över rabatten med grus utan att först ta bort rabatten... Alla sätt är bra... eller?


Mamman och Milo fick lite gratis egentid efter att han varit på vårdcentralen och blivit grundligt undersökt av två läkare. När Milo väljer så blir det hamburgare på Petruskiosken! =)

Milo är dessutom en duktig hjälpreda, han har varit med och klippt buskar i trädgården (och hittat massa små djur) och han har sopat runt halva tomten.

När man hela tiden försöker rymma hemifrån så blir man trött!


Ett väldigt rörigt inlägg blev det av det här, en sak här och en annan där... Men ni förstår vad tråkigt det skulle bli om jag skulle ha skrivit om allt annat som också hänt de här veckorna. Om läxor, disk, tvätt, handling, ärenden, arbete, träningar, kompisar och så vidare... ;))

1 kommentar:

BP sa...

Hahaha! Föredrar nog det här inlägget med tanke på hur tråkigt disk och tvätt är att skriva om;-)

Härliga irl-bilder och en sammanfattning som heter duga. Skriver du dagbok eller! Jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde igår om man säger så;-)

Grattis till Milo - nu är han vuxen när han kan cykla! Å jag gillar hans långa hår - snyggt! Är svagt för långt hår hos killar, vilket är en himla tur, då maken är ganska långhårig han med - ungefär som din Jonas. Dessvärre har maken även en (gråare) variant av Jonas skägg - eller vad man nu kan kalla den oansade hårväxten. Men - man är ju inte mamma utan fru - grrrrrrrr;-)