söndag 20 mars 2016

Tv-spel, skräpmat och drag...


Så har resten av veckan passerat. Onsdagsmorgonen började med att barnen väcktes till en magnifik soluppgång och sen flöt dagen bara på utan några som helst fadäser vare sej i morgonstöket, på jobbet eller fram till läggdags.

Även torsdagsmorgonen flöt på utan några problem (om man bortser från den detaljen att Mamman var tvungen att be en av de stora barnen om värkmedicin för att ens ta sej ur sängen, vissa mornar värker kroppen sönder, det går inte ens att stå på fötterna som känns som stora vattenblåsor och än mindre sätta sej på sängkanten då det senaste skovet har satt sej i svanskotan och nedre delen av ryggen). Efter skolan försvann ett par av barnen till kompisar fram tills det var dags för judoträningen. Den här dagen släppte Mamman bara av barnen och sedan fick de skjuts hem av bonusens farmor som även den här dagen skjutsade Alvin från hans mamma till träningen.Under kvällen fick Mamman ett par extra tonårsbarn i huset och det skrattades, stojades och spelades tv-spel. Den sortens liv och rörelse som Mamman älskar. =) Lagom till att de små skulle i säng så kom Älskling hem från Linköping och i vanlig ordning blev torsdagskvällen sen. Tänk hur underbart det är att ha så mycket att säga trots att vi pratar i minst en timme varje kväll vi är ifrån varandra. <3 p="">

I fredags var vi supereffektiva! Tio i åtta skjutsades de fyra yngre förmågorna till skolan och under de närmaste två timmarna hanns Stora Brorsan släppas av på skolan i Stora Staden, möte på Alvins skola avklaras, besök på BMW och lagning av stenskott på en glasfirma med. Därefter plockades det lite hemma, Mamman vilade en stund och lite smörgåslunch intogs innan Mamman for till jobbet.

När Mamman kom hem var Älskling på väg med Stora Dottern till Stora Staden där hon skulle se på ett band med sina kompisar och festa lite. Innan det hade han fixat med mat, plockat undan, kört lilla dottern fram och tillbaka till Disco nere i Folkets Hus och fixat film och fredaxmys till grabbarna. Det blev en lugn kväll för Mamman. =)

Igår for Kärleken till huvudstaden för att gå på sportfiskemässa medan Mamman började dagen med att hämta upp den vuxna dottern. Därefter var det dags att åka in till Stora Staden med barnen för att träffa deras pappa (som de inte sett på tre månader) på MAX så att de skulle få gratulera honom på hans födelsedag. Tyvärr så uteblev han på grund av migrän. =(

Mat på MAX och skoshopping blev det i alla fall. =)Sex par skor till fem nöjda barn för under tusenlappen!Snyggaste dragen för dagen, Mosbait så klart! ;) (Tyvärr envisades de med att vilja ligga upp och ner, men fina är de.) En av Älsklings bästa kompisar som tillverkar dessa. Någon gång ska jag se till att få tag på ett av de drag han gör med legogubbar i, de är ascoola. =) Kika gärna här för att se lite mer.


Idag har jag inventerat trädgården lite, hittade en bit vår!I övrigt har dagen bestått av trevligt besök i form av Älsklings pappa, bror och sambo. Alvin kom hem från sin mamma, två smaskiga stekar har tillagats, avlopp rensats, papper gåtts igenom och så vidare.I solnedgången hämtades barnen hem från lekparken och sen blev det de vanliga kvällsbestyren. Efter att barnen kommit i säng har det blivit en tur till affären och ett stopp vid återvinningen. Bara vanliga tråkiga vardagsbestyr. Just nu i skrivandets stund, när klockan närmar sej halvelva så vill plötsligt tonårssonen ha skjuts till Hammarö. Taxi var god dröööj... =/ Vi får väl se hur snälla den vuxna befolkningen i det här hemmet tänker vara.

Ha en go natt gänget!

1 kommentar:

BP sa...

Mosbait är ju nästan som ett smycke - ascoolt, håller med dig!

F*n för "migränen". Skippa sådana möten framöver. Hemskt för barnen och jobbigt (och i det här fallet) relativt dyrt.

Å E är ju en kopia av dig. Hon blir mer och mer lik dig varje gång jag ser en bild på henne.