söndag 27 mars 2016

Glad påsk!

Så har påskaftonen nått sitt slut, dagen har varit fullspäckad från morgon till kväll.

Vi började med att packa in de fem yngsta förmågorna i bilen för en tripp till Hålan och den årliga påskträffen med grillning och barnbus. I närmare en och en halv timme for barnen runt i skogarna på skidklubbens område och lekte med gamla klasskompisar, ibland tog de en snabb paus för att få ner en korv och lite festis i magen.


Turen till Hålan avslutades i affären där mormor och morfar bjöd barnen på glass och föräldrarna handlade det sista till påskmiddagen som gick av stapeln lite senare på dagen.

Runt tvåsnåret var vi tillbaka i hemmets lugna vrå och satte igång med maten, knappa tre timmar senare kom svärföräldrarna, lagom tills maten nästan var färdig.


Svärmor hade bakat en underbart god påsktårta till efterrätt. Middagen förlöpte utan några fadäser, till och med tonåringarna satt med hela middagen och efterrätten utan att tvingas till det. Lugnt och helt underbart tycker Mamman!

Efter middagen packades de små återigen in i bilen och den här gången gick färden bort till Bengtsbol, ett par kilometer bort. Där firades sextioårsjubileum av traditionen med påskbrasa och fyrverkeri. Gissa på om man slagit på stort när det gällde fyrverkerierna, hela 38 papp gick skådespelet på. Vilket skådespel sen, både barn och vuxna var helt hänförda. =)

Här får ni ett litet smakprov!


När vi kom hem igen så hade tonåringarna tömt diskmaskinen och det mesta av diskberget hade förpassats in i densamma. Barnen fick i sej lite kvällsfika och bäddades ner i sina sängar och därefter tog föräldrarna i huset lite gott att dricka och bänkade sej framför en film.

Älskling har äntligen tagit igen något som han missat i närmare 17 år, filmen vi såg var nämligen "Tomten är far till alla barnen". Hur det är möjligt att han lyckats missa den filmen i så många år är en gåta! ;) Vi har i alla fall skrattat ordentligt ikväll!

Nu är det dags att krypa ner mellan lakanen, imorgon ska Kärleken ut och fiska med en kompis och vad dagen har att erbjuda resten av familjen blir en överraskning. =)

Glöm inte ställa fram klockan en timme och vågen ner tio kilo inatt, sommartid stundar! ;)

1 kommentar:

BP sa...

Kan bara säga - grattis till bilderna av fyrverkerierna. Har gjort många försök att få bra bilder på dom, men aldrig lyckats. Snyggt jobbat där:-)