måndag 1 augusti 2016

Bara skolbarn i huset

Vid det här laget har nog ni, kära läsare, insett att ni får hålla tillgodo med veckorapporter från det Shannarianska hushållet fyllt av bilder. Så blir det även denna vecka, Mammans andra semestervecka och Älsklings sista. Here we go...

På måndagen samlade vi ihop nästan alla våra barn igen, William och Alvin hämtades upp på Berga och sen for vi vidare ut till Getingberget där vi förenade bad med att återbörda den extra tonårssonen till sin familj och i retur få tillbaka lilla dottern. =)


Efter badaktiviteter, lek och glassätande for vi vidare till Hålan och ut i djupa skogen till älskade mor och far. Där intogs kaffe och vuxna dottern överlämnades i morföräldrarnas vård för att jobba några dagar. ;)

På tisdag var det ingen vanlig dag, Milo blev nämligen hela SJU år. Nu finns det inga småbarn i huset längre!

Han var superglad över nya cykeln som han fick av oss, sin pappa samt mormor och morfar!

Millie bakade någon sorts wienerbröd till fikat.

Under eftermiddagen/kvällen så dök goa svärföräldrarna, Älsklings bror och hans sambo upp för att fira Milo och käka grillat tillsammans med oss.

Av Lisbet och Göran fick Milo nya arbetsbyxor med matchande t-shirt...

...och av Tonje och Robert fick han en tårta, som han specialbeställt av goaste Tonje.


Det var en trött, men nöjd, födelsedagskille som kom i säng den kvällen!

Onsdag blev slappodag, men på torsdagen blev det lite gjort.

Färdigt för tapetsering!

En av Älsklings barndomskompisar kom på besök under tiden som jag var i Edsvalla, hos Fälgman, och fick sulorna på bilen utbytta och stannade till sent på kvällen. Han följde till och med med och kvällsdoppade sej tillsammans med barnen (de som var hemma då Alvin åkt med sin mamma till mormor och morfar och Jesper fortfarande var på husvagnssemester med Kusinen) och Älskling.

Under fredagen var det fullt ös! Mamman och Älskling tapetserade, satte upp lister och fixade lite annat smått och gott medan de hemmavarande sönerna tvättade Mammans bil. Till middag serverades en stor buffé bestående av både köttfärslimpa, grillat kött, kycklinggryta, stekt och kokt potatis samt ett par olika sorters såser... Det är bra med rester ibland! ;) Naturligtvis hann barnen leka lite också.

Nu är köket helt klart!

På lördagen hade vi tänkt besöka Vikingatinget i Hålan, men barnen hade ingen större lust, dels för att de sett det förr och dels för att det kom värsta regnskurarna här under förmiddagen. Mamman åkte däremot och hämtade hem sin mellanstora grabb som äntligen kommit tillbaka från husvagnssemestern.

När Mamman kommit hem så fick den andra bilen sej en rejäl tvättomgång.

I övrigt hände inte mycket mer än att Mamman och Älskling faktiskt lyckades se en film på kvällen (eller... ehrm... natten) efter att barnen kommit i säng.

På söndagen fick Älskling sova lääänge, barnen tassade runt och nästan viskade till varandra så att han skulle få sova ut på sin sista semesterdag. Lite söta är de allt ibland!

När han kommit upp åkte Mamman en sväng till affären och sen klippte hon gräset, akvariet gjordes rent, det kom mat på bordet och barnen lekte sin favoritlek som går ut på att ha en vattenspridare under studsmattan och blöta ner sej så mycket det bara går! =)


I kvällningen, strax efter att äldsta dottern hämtats vid bussen, lämnades de yngre barnen över i de äldre barnens vård (skönt med vuxna ungar, som vet att ta ansvar )och båten kopplades på bilen. Föräldrarna i huset tillbringade de sista gemensamma semestertimmarna på sjön med varsitt kastspö och varandras sällskap!

Det var lite mörkt när båten skulle dras upp ur spat! Tur att William skickat med Mamman sin ficklampa för säkerhets skull, den kom till användning!

Vaddå? Flytta mej? Näää, det här är MIN väg! Jordens stönigaste hare, skuttade länge framför bilen.

Nu har klockan precis passerat midnatt, dags att krypa i säng. Imorgon börjar allvaret igen för hälften av oss! ;)


Som en liten bonus kommer här några bilder som älskade Syster skickade från deras lilla husvagnssemester. TACK!
1 kommentar:

BP sa...

Snacka om gladinlägg! Stort GRATTIS till födelsedagsbarnet. Sju år! Minns när du var i Stockholm och han satt i barnvagn...
Vilken toppen cykel han fick. Sedan gillad jag arbetsbyxorna och den alldeles helt fantastiska tårtan. Igelkotten är ju ett konstverk. Hade ldrig kunna äta upp den;-)

Suveräna naturbilder också:-)