söndag 21 augusti 2016

Från Stockholm till fiskekurs, klassfest och familjedag

Som sagt, jag bjuder på bildkavalkad efter bildkavalkad. Det är verkligen fullt ös medvetslös som gäller konstant. Här får ni så gott som en och en halv vecka på ett bräde!


Innan vi for hem från Stockholm, efter en alldeles för kort vistelse där, så hann barnen spela lite mer pokémon go. Det är ganska fascinerande att se ungarna helt plötsligt stå i stora klungor och diskutera, skratta och jämföra... Det kvittar om de känner varandra eller inte, det kvittar varifrån man kommer, det kvittar om man är sju eller sexton!!!

Väl framme i Värmland och stora Staden igen så hämtades Alvin upp på fotbollsplan efter träningen, en dag tidigare än vad det är meningen (hade det varit möjligt hade jag hämtat honom ännu tidigare så att även han kunde följt med till kompisarna i Stockholm).

Förra helgen försvann i ett nafs, vi hann skörda lite ur våra odlingar, Älskling passade på att grilla, barnen lekte massor OCH...

...mellangrabbarna fick nya mobiler. Det fanns ingen gräns för deras lycka och tacksamhet. De skrattade, tackade och blev stumma och nästan gråtfärdiga... Allt på en gång!!! Det är så fruktansvärt underbart att ha barn som visar sådan glädje över något som så många anser vara en självklarhet!!!


I måndags var det dags för Jesper, William, Emilia och Milo att gå på fiskekurs som anordnades av Forshagaakademin och Sportfiskarna och som bekostades av Forshaga kommun. Första dagen tillbringades i Forshagaakademins lokaler och områden med teori och testkast på gräsyta. Mamman och Alvin passade på att använda dagen till mys på tu man hand.

Efter maten for vi mot Stora Staden och parken vid Värmlands museum för att jaga pokémons och leka i parken innan det var dags för Alvins fotbollsträning.

Medan Alvin tränade for Mamman och de andra barnen till Alster för att där möta upp Älsklings arbetskompis för att lämna över en sak som Älskling glömt hemma när han for på morgonen samma dag.

Efter träningen for vi hem och tog kvällen! =)

På tisdag hölls fiskekursen vid Sörtjärn och mete stod på schemat. Eftersom en person hoppat av kursen så fick även Alvin vara med.


Efter kursen gick det i ett. Jonathan och alla fyra småbrorsorna lämnades av i Stora Staden där de jagade pokémons och åt på Mc Donalds medan Mamman och yngsta dottern skjutsade stora dottern till Lilla Staden då hon jobbade dagen efter i Hålan. På vägen tillbaka stannade även Mamman och lilltösa på McDonalds innan de for in till stan och hämtade upp alla grabbarna. Därefter gick färden vidare till Ilanda där Alvin hade match.

En nöjd Alvin hann både vara utespelare och målvakt påhejad av "båda sina mammor" och alla brorsor. Dessutom gick de hem med en seger i bagaget! =)

Kvällen avslutades med ett snabbt kvällsdopp innan det blev sängen för fem trötta barn.

På onsdag var det dags för sista dagen på fiskekursen. Dagen tillbringades vid ett tjärn i Stora Staden och den här dagen blev det lite fisk!

Millie fick en liten mört först...

...och sen fick hon upp en stor sutare!

Jesper fick nästan upp en regnbågslax, men den släppte precis när den skulle upp på land tyvärr!

Även den här dagen blev det ett dopp, sista dagen på sommarlovet och i alla fall 22 grader i luften. (Mamman skulle frusit ihjäl!)


När vi kom hem från badet så blev Alvin upphämtad av goa svärföräldrarna för att åka med dom på lite semester i Danmark innan skolan startar även för honom.


På torsdagen var det dags för allvaret igen, vardagen är tillbaka! Tidig morgon, fritids, skola, jobb fram till strax efter fyra.

Mamman fick en underbart härlig blomma och lotter av sina älskade systrar och en födelsedagspeng av världens bästa föräldrar innan hon lämnade jobbet.

När hon kom hem stod tårta, fika och kaffe på bordet. Mamman blev firad av de hemmavarande barnen och av sina två extra tonåringar innan hon och de yngre for vidare till Mölnbacka för grillkväll ihop med Jespers klass som började terminen med lägerskola.

När kvällen kom och hon åter var hemma så hade även Älskling kommit hem...

Min Älskling är lite speciell, jag fick inte en bukett rosor, eller tre röda rosor utan TRE buketter rosor! <3 dessutom="" favoritparfym="" fick="" jag="" k="" knasboll="" lskade="" min="" p="" rleken="" tack="">

Även fredagen försvann som en raket. Skola, jobb och fritids. När Mamman kom hem på kvällen så var goaste Tonje och Robert här med tårta och fika. Tack så mycket! Sist, men inte minst, på dagen så hann faktiskt jag och Älskling se en film (nästa gång väljer jag film bejbi! ;) ).

På lördag tog vi sovmorgon, därefter tog Jonathan hand om de två små medan Bröderna Bus och grannpojken for in till Stora Staden och jagade pokémons, naturligtvis, och Mamman, Älskling och vuxna dottern hann med ett gäng ärenden i Stora Staden. Väl hemma igen lagades det mat, Mamman slängde sej genom duschen och sen skjutsade Älskling henne till en klassfest med gamla klassen som gick ur nian för 25 år sedan!


Uppslutningen blev inte enorm, vi blev elva stycken, men vi elva hade i alla fall en otroligt trevlig och rolig kväll!

Vid två hämtades Mamman och när hon kom hem bjöd Älskling på glass och färska jordgubbar. Vet du hur UNDERBAR du är bejbi?!

Dagen idag har ägnats åt plock, tvätt, matlagning, skjuts av vuxen dotter, leverans av Alvins saker till hans mamma och familjedag i villaföreningen.

Hoppborg, boule, tipspromenad, korvgrillning, fika och en äkta trollkarl! =)

Nu hoppas Mamman på en lugnare vecka, den här veckan har varit våldsamt hektisk. Mamman har hunnit jobba hela två dagar, snart dags för semester! ;)

1 kommentar:

BP sa...

Först och främst - stort GRATTIS på födelsedagen i efterskott! Å vilken vecka! Hade nog knappt överlevt två dagar men du älskar ju kaos. Fördelen med kaos är ju att man aldrig har tråkigt eller hur;-)

Gillar bilden på barnen och deras aktiviteter (förutom fisket så - så himla tråkigt tycker jag då, å jag har inte den blekaste vad en sutare är för nå't. Men regnbågslax gillar jag:-) ). Gillar maten på grillen också - mums! Åt du den eller håller du fortfarande på med din stenhårda diet som gjorde att du hade en kropp som jag bara skulle drömma om;-)

Kul me en lyckad klassträff också:-)

Ja, som sagt - du kan väl sova på jobbet hoppas jag;-)