söndag 24 juli 2016

Första semesterveckan...

Jag har haft en alldeles underbart skön första semestervecka! Nu får ni ett lååångt inlägg fyllt massor av bilder och lite text. Håll till godo. ;)

Måndag

Måndagen började med sol, värme och vattenlek på gården.


Ungefär mitt på dagen bestämde vi att vi dagen efter skulle ta en liten spontansemester till en stuga i Dalarna som ägs av Jonas släktingar. Sagt och gjort, Jonas ringde sin faster och frågade om vi fick låna stugan och sedan tog vi med alla ungar på matshopping till Stora Staden. Vi tyckte att det var en bra idé att låta dom vara med och planera vad för mat som skulle med då stugan saknar både vatten och el.

Under kvällen tog Jonathan hand om barnen och vi vuxna for till Jonas bror för att fira honom på födelsedagen. Det blev ett par trevliga timmar (tack för skjutsen hem svärmor) i trevligt sällskap... Och gulligt sällskap, sex små söta kissebebisar hade dom!


Tisdag

På tisdag morgon packade vi tillsammans med barnen ihop allt som behövdes och fyllde två bilar med barn, proviant och annat som är bra att ha på en liten ö. Strax efter lunch for vi förbi svärföräldrarna och blev utfodrade innan resan startade på allvar. Tack goa ni för mat och efterrätt!

Första kissestoppet blev i Ekshärad, men därefter körde vi så gott som nonstopp till farmor Sonja där nycklarna till stugan fanns att hämta. Efter toabesök och husesyn hemma hos henne drog vi vidare till Evertsberg och Evertsbergssjöarna där stugan finns.

I väntan på att få hoppa i båten!

Barnen tyckte stugan såg ut som ett dockhus.

Kvällsutsikten från dasset första kvällen.

Mycket större än så här är inte stugan.

Onsdag

På onsdag morgon, en underbar sådan, vaknade Mamman och barnen först, det här är utsikten från ytterdörren

Frukost på trappan!

Jesper hämtade diskvatten i sjön.

Tandborstning med bästa utsikten.

Stugan sedd utifrån sjön.

Med fika i båten så tillbringades förmiddagen på sjön och samtliga barn övade flitigt på att ro.

Vid lunch fixades alla spön i ordning och barnen fiskade medan vi vuxna fixade med lite mat. Eller ja, i praktiken fixade Jonas käk och jag sprang som en tätting mellan barnen för att lösa upp en hel massa trassel. ;)

På eftermiddagen rodde vi över till fastlandet och besökte badplatsen en kilometer bort.

Tydligen fick inte barnen nog av badande utan passade även på att hoppa ur båten på väg till stugan för att simma/flyta iland på ön. =)

När solen började gå ner somnade barnen ganska snällt den dagen. =)

När solen väl nådde horisonten så passade Mamman och Älskling på att smyga ut med båten på sjön framför stugan (så vi både såg och hörde om någon skulle vakna).

Mamman förklarade för Kärleken att hon var expert på att fastna med dragen, då svarade han att Älskling, jag har ett drag som är näst intill omöjligt att fastna med! Mamman fastnade dock TVÅ gånger ändå och Älskling fick stå sitt kast och få loss det! ;)

Livskvalité!

När fullmånen kastade sitt ljus över stugan så rodde vi tillbaka in till land och delade en flaska vin.

När så solen började gå upp så kröp vi äntligen i säng. =)

Torsdag

Även torsdagen började strålande.

Vid åtta på morgonen gick Milo på dass, men han kom aldrig tillbaka. Mamman tittade ut genom fönstret över diskbänken och fick se honom stå och fiska. Det här med att kasta är verkligen hans grej, har inte sett honom så lugn och tålmodig på väldigt länge. =)

Jonas lär Jesper knyta fast beteslås.

William fixar trassel.


Runt lunchtid for vi iväg till Älvdalen för att handla lite och på något vis så utvecklades resan tillbaka till stugan till en utflykt åt andra hållet.

Vi stannade vid Österdalälvens strand och lekte en stund.


Därefter for vi vidare till Trängslet, ett kraftverk som ligger i Österdalälven. Vi åkte över  dammen och vände.
Utsikten åt ena hållet...

...och utsikten åt andra hållet.

När vi väl kom tillbaka till stugan, efter glasstopp på vägen så började barnen åter fiska medan vi skulle laga mat. Tyvärr hade gasen till spisen tagit slut och det hela slutade med att Älskling fick ro över till fastlandet, ta bilen till Älvdalen ca 1,5 mil bort och köpa pizza... Barnen var nöjda i alla fall! =)

På kvällen så slängde barnen på sej flytvästarna och kastade sej i sjön för ett kvällsdopp i solnedgången.

Utsikten under kvällen när jag och Älskling satt ute och njöt.


Fredag

Sista morgonen i paradiset! Milo satt i lugn och ro på trappan med en macka innan de andra ens vaknat.

På vägen hem stannade vi till i Hagfors och hälsade på Svärfar (japp, jag har lyxen att ha två stycken och båda är lika goa och snälla) och barnen passade på att bada i Rådasjön.


Klockan hann bli midnatt innan vi var hemma och jag kan lova att barnen somnade gott! =)

Här hemma hade tonårsgrabbarna skött sej relativt bra. ;) Katten levde, huset stod kvar, barskåpet var orört och man såg nästan halva köksbänken.

Lördag

Den här dagen började med sovmorgon, Därefter packade Mamman upp och började tvätta. Under eftermiddagen kom goa svärföräldrarna och hämtade upp Alvin och William som fick följa med på utflykt och sedan sova över på Berga. Emilia skjutsades till Joakims lillasyster, och resten av familj, för att sova över där.

Jonathan och Joakim tog hand om Jesper och Milo. Föräldrarna for till Syster i Lilla Staden för att gå på fest. =)


Det blev en trevlig kväll och natt.

Söndag

Vid tvåtiden idag hade vi fått lite rester av gårdagens mat i magen och for hemåt för att hämta barn åt höger och vänster. Det visade sej dock att vare sej William, Alvin eller Emilia ville komma hem. =) Så vi tog med oss de tre tonåringarna och de två hemmavarande barnen och for till Abborrtjärn för ett dopp i värmen. Även föräldrarna la sej i blöt. ;)


När vi kom hem så packade Jesper en stor väska och skjutsades iväg till Kusinen för att åka med dem på husvagnssemester några dagar.

Mamman och Lillen gjorde en lov i trädgården, vattnade och klippte det nästan ehrm knähöga gräset.


Milo somnade som en ängel nu ikväll och vi vuxna sitter på altanen med alla tre tonåringar och lyssnar på musik, skrattar och pratar. Skönt att hinna få lite tid med dem också!

Lördag och Söndag ;)

Bilder på grabbarna från goa svärmor på vad grabbarna bland annat gjort under helgen. =)

Bilder från Sabina och Stefan från helgen. Flickorna (och de andra) har både badat och varit på teater.

Tack alla snälla för hjälpen den här veckan. =D

1 kommentar:

BP sa...

Vilket fantastiskt fint inlägg med helt suveräna bilder! Å stugan ser ju såååååå mysig ut - som ett litet dockhus. Att gå på dass är dock inte min grej;-)

Att alla barnen är så intresserade av fiske. Jättekul. Du berättade inte om barnen fick napp eller inte - grillad fisk är ju faktiskt riktigt gott.

Vilken härlig vecka ni har haft och vilket toppen väder!

Tror nog att den här sommaren är en av de lyckligaste och varierade du har upplevt - eller...